polkorrekt

mielőtt még valaki megint azt ugatja, hogy nekem aztán csak a baloldal...

muhahaha..

sokat pofáztam arról, hogy 1995 óta nem volt olyan kormányzat magyarországon, amelyiken a gatyát ne tudtam volna meggyújtani valamiért.

alant a téma, amit a fidesz mostanában kurvára nem a helyén kezel, nem is úgy adja elő. sokkal inkább mumusként, hogy a lehető legtöbb embert beszarassa vagy tudatlan köpködésre hívja fel.

történetünk főhőse abdul, aki furmányos és leleményes módok tömkelegét használva galoppozott át fél kelet-európán, hogy az itteni szochálón éldegéljen és röhögjön a markába. röhögjön a saját országában rekedteken, meg az európai társadalmon.
kisbarátunk (akár többszöri próbálkozás után, de) egyszer csak megérkezik:

1. ausztriába. megsimizik, adnak enni-inni, felveszik a társadalmi létra alsó fokára. beiskolázzák hogy nyelvet tanuljon, de mondják is neki hogy a havi 900 euró (állítólag a nyugdíjalap 810 körül van) segély függvénye a nyelvtanulás, beilleszkedés, munkavállalás. abdul bemegy két előadásra, majd eltűnik mint fing a szélben. természetesen a pénzosztáskor mindig szublimál a megfelelő helyen. nagyjából két hónap után a nyelviskola jelzése alapján az osztrák állam felszólítja, hogy irgum-burgum, 60 napon belül szíveskedjen folytatni a tanulmányokat, máskülönben megvonják tőle a lóvét. abdul ha erre nem is, de a második felszólításra biztos megint bemegy (csak kivárja azt a két hónapot). két alkalomra, aztán megint eltűnik a francba. és éli világát 900 euróból hónapokon át, mert ez a mókuskerék csak pörög, nem áll meg. de még egy rusnya patkány sincs mellette, amelyik egy jól irányzott rúgással kitaszítaná abdult a mókuskerékből....
ezzel szemben Te mint eu-s állampolgár, ha megpályáznál egy munkahelyet, kiröhögnek ha nem beszéled a nyelvet, segélyről szó sem lehet, némelyik cégnél pedig szemközt nézel a diplomáciai faszságok miatti nacionalista problémákkal (pl kerüld a szlovák/román főnököt).

2. hollandiába. maga a paradicsom. komplett szervezetek szakosodtak papírgyártásra (bizonyítványok, oklevelek és egyebek, amikkel igazolhatod hogy -annak függvényében, hogyan keltél fel reggel-, pl fogorvos vagy, esetleg kazánkovács, meg ilyesmik. a fő ok, ami ezeknek a szerveződéseknek a létrejöttét támogatta, az a migráns munkaerő alkalmazását elősegítő támogatás, cégek részére...
baszki, akár egy éves munkabérét utalja az állam a cégnek, amelyik vállalja hogy a képzettségnek megfelelő migránst foglalkoztat. de ha a munkaviszony megszakad, a támogatásnak annyi, a fölét vissza kell fizetni. abdul meg a haverja éppen egy lakatos-heggesztő szakmunkás bizonyítványt vásárolt, amivel egy holland cégnél helyezkedett el. egy kinti munkaterületen a munkadarab előállítása előtt annak műszaki rajzát kurva  furcsán tartó adbulnak szólt a lengyel vendégmunkás, hogy bazmeg fordíts már rajta 90 fokot jobbra, hogy mégis jó irányba tartsad, hátha akkor megérted... abdul és kishaverja másnaptól a raktárban dobozokat pakolgat egyik helyről a másikra, mert egyetlen európai nyelvet sem beszélnek, szakmai végzettségüket vásárolták, a munkához sík hülyék, a cég meg nem akar visszafizetni havi 4500 euró támogatást...
ezzel szemben Te ha hollandiába mennél, hentest mindig keresnek 1200 euróért, 16 órában, szállásodat old meg magad. persze viheted a szakmai bizonyítványodat, legfeljebb a billegő szekrény lába alá jó lesz támasztéknak.

drága miniszterelnök urunk ha ilyen megtörtént esetekkel bombázta volna a (migránsutálat témakörét illető) kezdetektől országa népét, egyrészt jóval többen értenének egyet az ő migránspolitikájával, másrészt a szomszédos megyéből látogatóba érkező roma nemzetiségű trióra nem hívnák ki a SWAT-ot azzal, hogy migránsok lébecolnak a faluban...

röhejesnek tartjuk a 8 kilométeres kerítést, de nem azért akarunk féket a migrációnak, hogy a fenti jelenségek ne forduljanak elő (hiszen tudatlanok vagyunk), hanem azért, mert letapossák a paradicsomot, meg templomok helyett mecseteket akarnak építeni.

a nagy büdös európai unió politikai elitje teremtette meg a fentieket, miközben minden tagország polgárainak nagyrésze sírva röhög vagy tépi a haját az effajta megkülönböztetés miatt. ez a sok bölcsész még arra sem képes, hogy egy orbán-féle gyökeret idejében kibaszkodjon a házból, hogy legalább a nagy többség egyetértését védeni látszó hatalomnak tűnjék.

ma meg olvasom, hogy ez a szájergyerek meg lemondott... atya ég. mekkora tragédia ez az eu parlamentnek, hát még nekünk.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 11. 30., h – 10:40

Kimaradt, hogy trójai falóként idejönnek, majd családegyesítés címszó alatt 1 még 4-10-et hoz magával, ha egyszer már megvetette lábát :D

Pontosan értette minden ált. isk. 6 osztálynál többet végzett, hogy miért nem kellenek ide ezek. Hogy ott nyílt volna ki a bicska a te zsebedben is, amikor az ideengedett migránsnak az EU akkora havi segélycsomagot vizionált odaadni a semmiért, amennyiért egy melós 2-3 hónapot dolgozik.

Majd ha így lett volna, megnéztem volna az arcod.

trey @ gépház

Jó, hogy felhozol ilyen szélsőséges példákat. Valószínűleg sokkal több a pozitív eredmény hiszen nem csinálnák a programot. Majd egy csóró korrupt ország mondja meg, hogy hogy működjön egy demokrácia. Te sem gondolod komolyan ugye? Persze tudom mi motivált.

A migránsok megfogásának vagy napirenden tartásának egyetlen célja, hogy elfedjék Orbán és oligarcháinak lopást. Te is ezt a csontot rágod a korrupció helyett.  (Nem véletlen, hogy itt a Keleti pu.-nál állították meg őket néhány éve.)

Ha ennyit foglalkoznál a fent említett országok jogállamiságával vagy, hogy hogy kezelik az állami szintig jutott maffiahálózatokat talán jobban megértenéd, hogy mi az a gumicsont.
 

Egyébként meg a világ változik az élhetetlen helyekről ide fognak jönni az elysiumba. Nem lesz kényelmes, de valaki jól kezeli. Még le lehet lőni őket. Boldog karácsonyt.

Vicces, amikor a jól értesült ellenzékiek a TV-ben előjönnek azzal a gumicsontos teóriával, amivel te, majd ugyanabban a műsorban elővezetik azt is, hogy már az egyszerű munkás/paraszt is fél, mert minden Orbánék kezében van, és ha egy rossz szót szól, oda a munkahelye, bevétele. Rossz hír lehet, de némelyik munkás/paraszt azt is érti, hogy az ellenzékiek úgy próbálják lehülyézni őt a TV-ben, hogy ne fogja fel. Valakit le kell hülyézniük, mert meg akarják nyerni/tartani a magukhoz hasonló önhitt, ostoba okos szavazókat. Kíváncsian várom 2022-t. Vajon mennyi mindent kell még elbasznia Orbánnak, hogy végre le tudják győzni?

:)

Szerintem simán nyer Orbán. Miért veszítene? Mikor láttad a köztévében vitázni Orbánt egy ellenzékivel? Ez a demokrácia alapja. 10 éve? De ha veszítene akkor a lové már náluk van. A közalapítványokon annyi milliárdot szivattyúznak ki amennyit nem szégyellnek. De van aki örül neki.

De ha veszítene akkor a lové már náluk van. A közalapítványokon annyi milliárdot szivattyúznak ki amennyit nem szégyellnek.

Ja? Én azt hittem, hogy majd elszámoltatás lesz :D :D Ja, hogy ezúttal se számítsunk ilyesmire majd? Fekete-Győr, Klára úr, Gy. Ferenc stb. mire készül akkor? :D

trey @ gépház

"szájergyerek meg lemondott" - nem tudom mikor hallottam utoljára felszólalni. Belefáradt az elmúlt 10 év szélmalom-harcaiba. Ennyi idióta akadályozza a nyugodt kiegyensúlyozott életét, egzisztenciáját. - Szerintem sokan mondanának le szívesen, ha tehetnék az ott lévők közül, ennyi frusztráló, brüsszeli-elmebeteg nyomásgyakorlás miatt. Tisztelet azoknak akik még nem fáradtak bele. De jönnek értelmes fiatalok, akik átveszik a stafétabotot. Egyre többel találkozni a magyar érdekek harcos képviselőiként.

látom nem mindenkinek volt világos a gondolatmenet. szerintem is maradjon otthon a valogán a migráns, rakjon rendet (gyáva népnek nincs hazája). ha meg mégis kirándulni van kedve, annak van módja, úgy az eu-ba befelé, ahogy az oroszokhoz, ausztrálokhoz vagy usákokhoz.

illetve kéne hogy legyen módja az eu részéről, de kurvára nem a pénzeléssel kéne kezdeni. ha tőlem kérnek nyelvtudást egy munkakörhöz, esetenként szakmai végzettséget, mielőtt még felvesznek, egyáltalán egy petákot is fizetnek, bátorkodjanak a kirándulókkal szemben is ilyen követelményeket állítani -szerintem-.

azért nem írtam bele az orbán leckéztetéséről felgyülemlett gondolataimat, mert így is elég hosszúra sikerült a bejegyzés. pedig ha már két éve nagyjából 3 perc adminisztrációval kitiltották volna őket az eu területéről, pöttyet másképpen alakulna a sorsuk a sok kibaszott nagy erdélyi birtokon amiket az oda alapítványolt és támogatott pénzekből visszacsípett összegekért megvettek. lásd oda fognak menekülni ha itt a hajó süllyedni kezd, ne adj' isten polgárháborús körülmények között néhány szakadár elkezdené rajtuk a gatyát meggyújtani...

de haladjunk visszább is: a gyurcsánykormány tagjai a mai napig szabadlábon vannak. az is, amelyik azt a beszédet kiszivárogtatta.

sorolhatnánk tovább is.

Az ezer évvel ezelőtti helyiek szerint biztosan. Csak az ezer évvel ezelőtti helyiek már nincsenek sehol. Most mi vagyunk a helyiek. És a meccs arról szól, hogy szeretnénk még ezer év múlva is itt lenni. S nem egy multi kedvéért (olcsó munkaerő?. egységesített multi-kulti fogyasztás) erről lemondani.

Biztos vagyok benne , hogy az indiánok is megbánták már, hogy nem gyújtották fel azonnal az első hajókat. És ahogy a mondás szól : más kárán tanul az okos. A buta meg a sajátján se.

~1000 évvel ezelőtt nem honfoglalás, hanem hon-vissza-foglalás volt. Ne hagyd, hogy a(z) nyertesek elnyomók indo-"europai" migráncsok írják a történelmed...

A "kalandozások" nem rabló hadjáratok, hanem kereső-, megtorló hadjáratok voltak.

Jajj, ne provokáld, mert még jön egy történet arról, hogy a magyarok csak visszavették a kincsüket az európaiaktól, akik korábban elrabolták tőlük... (Mindez nagyon érdekes és szakrális dolog, csak itt kicsit offtopik. Egyébként bizonyos Badinyi-Götz nevű úr foglalkozott a kérdéssel, Jézus keleten kel című művében.)

mit kerestek?

Az indo-"európai" invázió túlélőit.

És mit toroltak meg?

Európa eredeti lakóinak kiírtását / erőszakos asszimilációját.

miközben Európa nyugati végén már virágzottak a kereskedővárosok

Könnyű úgy, ha egy invázió után beleülnek a tutiba.

migráns hordák

Gondolom itt az indo-"európai" megszállókra utalsz.

> a pogány szokásaink miatt jól picsán rúgtak volna.

Egyrészt az, másrészt a rablóhadjáratokat kalandozásokat igazságtevő küldetéseket sem nézték jó szemmel.

Másképpen mondva, államot kellett alakítani a nomád törzsek ad-hoc szövetségéből. Ehhez kellett államvallás is.

Off: Meg kellett volna a stabilitást biztosító trónöröklési rendszer. Na pont ez a rész nem egészen jött össze, az Árpád-ház uralkodása alatt az volt a kivételes eset, ha a király nagybátyja/testvére/fia épp nem akart trónkövetelni.

Egyrészt több mint ezer, másrészt pedig még a honfoglalás-hívők szerint is csak egy vezető réteg jöhetett, a vér nagyrészét tehát azok adták akik már előtte is itt voltak. Tehát akik itt voltak, azok voltak a mi elődeink jelentős részben. Tudtommal semmi nyoma nincsen sem a népi emlékezetben, sem a régészetben annak, hogy erőszakkal jöttek volna, hogy surlódás lett volna a bejövők és az ittlévők között. A legvalószínűbb, hogy a megszállókat űzték csak el a bejövők.

Csodálkoznék, ha a mostani bevándolrlás is ilyen békés lenne a végére, de hát a remény hal meg utoljára ahogy mondani szokás.

Ez bonyolultabb ennél! A honfoglaló magyaroknál és az akkori nyugati világnál (akkori kereszténység) a konfliktus mindkét oldalán jó erők állnak. István és Koppány is pozitív hős egyértelműen. 

Kb 5-600 évvel később az indiánok és nyugat konfliktusában a nyugat már a megromlott kereszténységet és az indiánok pedig a jót és a romlatlanságot képviselik. 

Az 1.) esetben jó és jó; a 2.)esetben a rossz és a jó harcol egymással.

Jelen korban viszont -és ez nem lesz népszerű - de az a helyzet, hogy az iszlám képviseli a jót és fényteliséget, míg a nyugati, (állítólagos) keresztény kultúra a totális romlottságot és sötétséget.  Amíg ennek a belátása nem történik meg, addig nincs miről beszélni! Természetesen az egy vicc, h itt keresztény kultúra lenne! Az a bonmot, h Európában az is keresztény aki ateista - ugyan szellemesen hangzik, csak nem igaz  (valójában az sem keresztény, aki kereszténynek mondja magát-tisztelet a kivételnek).  Minthogy a mediából ennek  homlok egyenest az ellenkezője folyik a nap 24 órájában - már pusztán ezen okból is érdemes lenne elgondolkodni rajta! Pontosan ezért kell az iszlámot titkosszolgálati hátterű lefejezős akciókkal "lerontani", ellenkezőjének láttatni. Mert van arra akarat, hogy az egész emberiséget a teljes sötétségbe taszítsák, és ennek áll útjában az iszlám, mint utolsó bástya. 

Nincs megoldás! Legalábbis én már nem hiszek benne. Pár évtized és mindannyian kannibálok leszünk :-Z

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2020. 11. 30., h – 18:55

Érdekes eszmefuttatás, azonban itt egy friss hír is:

Magyarországon 2019-ben 62073 új tartózkodási engedélyt adtak ki, csaknem háromszor annyit, mint 2015-ben. Ez azt jelenti, hogy tavaly ezer lakosra nagyjából 6,35 új tartózkodási engedély jutott. 

Ha megnézed a grafikont látni fogod, Németországban, ezrelékben mérve, nem bocsátottak ki annyi tartózkodási engedélyt mint Magyarországon. Tehát van migráns Magyarországon is, csak éppen nem Alinak, Abdulnak meg Mohamednak hívják, hanem Szerjózsának, Vladimirnak, Li-nek vagy Csi-nek. Következtetésképpen, szeretjük mi is őket, csak válogatva. És ekkor érünk el oda, ahol ma tart a cirkusz Orbán és az EU között: a jogállam és a törvények. Nem nagyon lehet embereket diszkriminálni nem, bőrszín, vallás, stb. alapján. Vagy beengedünk mindenkit vagy lehúzzuk a rolót és nem jön ide senki. Persze van a harmadik opció is: kilépés, de akkor mit fog Mészáros és a többi kolléga a tejbe aprítani, ha megszűnnek az EU-s források?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Íme az eredménye annak, hogy a győzelemre törekvő ellenzékiek emberi jogi vagy mi a faszom alapon összemosogatták és összemosogatják ezer évekre visszamenőleg is mindenféle emberek mozgását a világban.

Az nem diszkrimináció, hogy érvényes okmányokkal belépsz egy olyan országba, ami beenged, és az sem diszkrimináció, hogy nem léphetsz be egy országba érvényes okmányok nélkül csakis azért, mert a világ másik felére megszülettél.

Köszi a csokor bullshitet (eszmefuttatásnak nevezni meredek lenne). Tényleg. Hasznos látni, milyen sok a hülye a világban.

:)

Vagy beengedünk mindenkit vagy lehúzzuk a rolót és nem jön ide senki.

 

Vagy mi lenne, ha azt engednénk be, aki hivatalosan menekültjogot kér, igazolja, hogy honnan és miért jön, és nem egy embercsempész kamion hátuljából vagy a kerítésen átmászva kerül elő. Ez csak a baloldal hülyesége, hogy ha már sikeresen átszökött a határon, akkor maradjon már szegény.

 

Ha megnézed a grafikont látni fogod, Németországban, ezrelékben mérve, nem bocsátottak ki annyi tartózkodási engedélyt mint Magyarországon.

És ott engedély nélkül hányan vannak?

nehéz igazolni a státuszt (meg sokminden mást is) amikor szétqrták (polgárháború és hasonlók) az országot, ahonnan jöttél. ehelyett az arányokra és elvekre való figyelemfelhívás (miszerint eu-s tagállam polgára hatszor annyit szopik a vándorlása, letelepedése és munkavállalása, egyszóval megélhetése során mint egy vadidegen) volna indokolt mindenki számára (a gyorsított kitoloncolási eljárások közben), aki szerint az eu-n kívülről érkező verebeknek is terem itt babér.

Bayer Abdul Mo-on eladja a piripocsi fahazat az elso keruleti onkormanyzatnak, hogy hozzajuthasson egy vilagoroksegi helyen levo lakashoz. az onkormanyzati haveri eladja az elozo berlonek a fahazat, akitol visszaveszi Abdul a fahazat.

Es ezt megegyszer megismetli Abdul, mert a pofatlansagnak a fajtajanal nincs hatara...

Mindenkit mas lelkesit es haborit fel. A Fidesz most a felsobbrendu kereszteny-konzervativ erkolcsosseg mintakepenek akarja eladni magat. Igy az olyan aprosagok, mint a jogallamisag es a korrupcio csak foldi botladozasnak tunhet. Ez egy egyszeru kep, amit sokan osztanak, azt hiszik efele, a valosagban nehezen merheto tundermese fele tartunk (egy gyerek elobb hall a vallasrol, mint a jogokrol, kozpenzekrol). Igy a kozos nevezo az lesz, hogy meg kell vedeni a gonosztol a nepet. 

Szerkesztve: 2020. 12. 02., sze – 12:10

.