ASUS HD7950 3GB 384bit videokártya - nem indul el

Fórumok

Sziasztok,

szeretném a segítségeteket kérni "ASUS HD7950 3GB 384bit" videokártyával kapcsolatban.

Vettem egy ilyen videókártyát használtan, de nem tudom eldönteni róla, hogy jó-e vagy sem.

Beletettem a gépbe elméletileg tökéletesen. Rácsatlakoztattam a PCI-e csatlakozókat is.

Mikor áramot adok neki, akkor a két kis led világít is a kártyán. Viszont a kártyán a ventilátorok nem indulnak el és a kártya se ad képet a kimeneteken.

A BIOS-ban PCI-re állítottam a videókártyát, így elméletileg a PCI kártyát kellene indítania gépnek. A tápegység 450Wattos (Crossair). Alaplap - Gigabyte B85M-D3H - Bios - F15. Kérdésem mi lehet a hiba, esetleg kevés a tápneki?

Köszi!

Kalmi

Hozzászólások

A kártya az 200W-os TDP-vel rendelkezik. Attól függ, hogy mi van pontosan a gépben, hogy elég-e neki a táp.  De az is lehet, hogy egy 8 éves kártya, hogy már nem működik...

Ennek a kártyának két 6 pines csatija van, az hogy lett 450W-os táppal? Ha a venti sem megy én arra tippelnék, hogy a táp gyenge. Ilyen kártyákat nem ezekhes a pici tápokhoz találtak ki.

Szerintem kicsi neki a táp (vagy tényleg halott a kártya). Bár a fel sem pörög elég gyanús. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Teszteltem is, egy másik géppel, amiben van egy 550 Wattos táp. Az ott lévő két PCI-E dugót bele tettem a kártyába (ledek itt is világítanak). A másik táp, ami a gépben van az maradt. Sajnos így sincs se kép se hang. Van több csatlakozó is, de csak HDMI-vel néztem.
Szerintem ott is kellene adnia valami képet.... A legnagyobb gond, hogy a fránya ventiláltok nem indulnak el..... Ez sajnos jelenthet valamit...

Miért érted félre? Egyértelmű, amit ír :) Egyébként nincs azzal baj, ha két tápot használ egyszerre, nekem a "PCI-e csatlakozók" és a "két PCI-E dugó" megfogalmazások furcsák kicsit, szerencsésebb lenne "PCI-e tápcsatlakozók" és "PCI-E tápdugó" kifejezéseket használni.

Szerintem hup-on is kitárgyalták már párszor mért nem jó ötlet (bocsi, de nem keresem vissza). Talán reddit-en vagy TH-en volt egy jó hozzászólás:

 

Can it be done? Yes.
Is it a good idea? No.
Will you let the magic smoke out? Maybe.

az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Az a felvetett probléma szempontjából lényegtelen. A kondik szűrést/tárolást végeznek, az ilyen kondi egyik lába a pozitív, másik lába a negatív ágon van. A diódák viszont egyenirányítanak, így visszafelé zárnak. Ha két ilyen tápot kapcsolsz párhuzamosan, nem lesznek kiegyenlítő áramok, a terhelést a kimenő feszültségek és belső ellenállások függvényében fogják megosztani.

Néhány példa:

http://danyk.cz/s_atx01a.png

http://danyk.cz/s_atx02a.png

http://danyk.cz/s_atx03a.png

http://danyk.cz/s_atx04a.png

Sötétben tapogatózás: Próbád ki, hogy a BIOS-ban engedélyezed a CSM-et, ha esetleg nem lenne. (és persze egy combosabb táp úgy, hogy a gép minden eszköze ugyanarra a tápra legyen kötve, elvileg "jóazúgyis", hogy egy külön táp csak a videókártya kiegészítő tápját adja, de...)

(és persze: amíg nem kapsz valamilyen képet valahol [BIOS setup, futó oprendszer, ...] az integráltat hagyd bekapcsolva és elsődlegesnek)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ha nemindul, akkor az eladóval egyeztettél erről? Pár nap garit, próbát akármit, azért szoktak vállalni az eladók vaaaagy naonoccó kellett legyen.