Scratch 3 + custom BLE hardware?

Fórumok

Sziasztok,

 

Scratch-hez szeretnek egy eszkozt (mint pl. a micro:bit) illeszteni. Talaltam info arrol, hogy hogyan mukodik, megtalaltam a pyscrlink-et, persze a forrasa is megvan, de eddig meg nem sikerult teljesen megertenem, hogy mit is kellene pontosan csinalni.

Ha jol ertem, a pyscrlink az a program ami egyik oldalon csatlakozik a hardware-hez a masik oldalon pedig keszit egy websocket szervert amihez a Scratch tud kapcsolodni. Nyilvan a forrasbol ki lehetne deriteni, hogy ki mit csinal, de ha lenne valami tutorial jellegu, az kellemesebb lenne.

Az egyik kerdes, hogy mennyire specifikus a pyscrlink a hardware-re nezve. Vajon csak egy proxykent mukodik, vagy hardwired, hogy miket tamogat (pl. micro:bit, LEGO EV3, stb).

A masik oldalon ott vannak az extensionok - itt is kerdes, hogy ezeknek az interface-e (websocket) a pysrclink fele mennyire altalanos / specifikus.

Szoval amit csinalnom kellene az:
- egy extension ami a Scratch-ben latszik tehat itemek a kulonbozo funkciokhoz es kommunikal a websocketen keresztul
- egy BLE firmware - itt kerdes, hogy a frirmware valamilyen szinten szabvanyos-e (pl. virtual UART, elore meghatarozott karakterisztikak, ilyesmi) vagy teljesen altalanos (vannak a karakterisztikak es az extensions tudja kezelni ezeket)
- (nem tudom, hogy kell-e) barkacsolni a pyscrlink-et, hogy tamogassa a hardware-t / extensiont

Es igen, tudom, nezzem meg a forrasokat - de annyira szerteagazo az egesz, hogy csak jobban osszezavarodtam, minel tobbet olvastam.

Barkinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Kerdeznem, hogy otlete, de a google-t valamennyire tudom hasznalni, szoval az nem biztos, hogy nagy segitseg, ha az esetleges otletek alapjan ujra megtalalom azokat, amitket mar megtalaltam - persze lehet, hogy valami hasznosat nem vettem eszre, szoval akar az is segithet...

Koszi

A nem-Linuxos project dokumentacioja nyujt valamennyi segitseget, de azert ebbol meg nem lesz kod.

Illetve felmerult meg az a kerdes, hogy vajon lehet-e extensiont valahogy hozzaadni, a teljes forras nelkul (en a scratuxot hasznalom, AppImage-bol)?