GDPR figyelmeztetés

Fórumok

No még ilyent sem pipáltam. Elsőre az hittem, hogy valami pishing mail jött át, de nem az.

Tömören arról van szó, hogy egy figyelmetlen munkatárs a karbantartás során kiengedte az adatbázist a netre, amiben az én adataim is szerepeltek. Az eset 6-án történt, 18-án szereztek tudomást róla. Csak azon gondolkodtam el, ki tudja hány ilyen eset történik meg naponta és kussolnak róla, mintha semmi sem történt volna

Eredeti levél itt.

Hozzászólások

"kiengedte az adatbázist a netre" ... Na az is szép baleset, hogy a webtárhelyre csinálja a dump-ot valaki.

Nem, durvább! Ugyanis éles adatokkal, tesztelési célokra, (igaz offline) kikapcsolva mindenféle hozzáférési korlátozást és a jelszavakat is tetsztelt valamit. Majd újra élesítette, csak nem sikerült visszakapcsolni a hozzáférési engedélyeket és jelszóvédelmet. . Aztán ez így maradt, amíg észre nem vették. Akkor aztán lelőtték az oldalt.
(Megkopott a német szakmai nyelvtudásom, kb. 15 éve nem használom, remélem jól értettem :) )

Szóval gondolom bejelentették az incidenst, értesítettek téged, meg fizetnek majd bírságot.
Figyelj, nem tudni mennyi ilyen történik, de ha megpróbálja eltusolni és kiderül, az fáj nagyon sokba. Szóval lehet ezzel játszani, csak nem érdemes. 

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Ilyen kishazánkban szerencsére nem történhet meg. :D

have i been pwned -re jönnek rendszeresen 100-200 milliós account dump-ok. Kiderül h. valaki kirakta az adatbázist internetre, megvonják a vállukat, jön 1 szorri, oszt utána megy tovább minden változatlanul. Ezért jó h. minden szar oldalra már csak regisztrálás után lehet hozzáférni a tartalomhoz.