[megoldva] slackware - a KDE-s tálcai akku-kijelző nem működik frissítés után

Fórumok

Kedves Fórumozók!

Mivel már egyszer begépeltem lusta vagyok visszafordítani magyarra, itt található a probléma leírása (angolul):
https://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=6179083

Az ottani gyér érdeklődés miatt posztolom ide is.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
János

Hozzászólások

A frissítés mikori? A KDE nem frissült mostanában csak az alaprendszer, legalábbis úgy emlékszem, ha elé kerülök a gépnek megnézem, hogy nálam mit jelez.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Szia!

Kb másfél-két hete frissítettem eredetileg. Aztán a hibakeresés részeként tegnap szintén.
Lehet, hogy csak valamilyen függőség hiányzik, de nem tudom melyik komponenst kellene ilyen szempontból megvizsgálnom.
Nem tudom a dbus üzenet fogadó oldalán kinek kellene lennie...

Alienbob fele Plasma5/KDE vagy a gyári KDE4?

Mivel az elmult 2 hétben egy valag csomagot ujraforgatott Pat (kivéve az upower-t) talan probald meg letolteni az official slackbuild-t es ujraforgatni ezt az egy csomagot, ha megoldja a problemad, akkor meg egy rovid bejegyzést tegyél ebbe a topicba: https://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/requests-for-curr…

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Szia!

A gyári 4.14-es KDE-t használom.
A upower-t újraforgattam, és upgrade-eltem rá, de a hibaüzenet sajnos nem változott.
A hibaüzenet szerint mintha nem a upower lenne a ludas, hanem az a komponens, aminek a dbus-on válaszolnia kellene.
Jó kérdés, hogy azt honnan tudom kitalálni, hogy melyik az, és csomagba tartozik az a bináris.

cat /var/log/packages/upower-0.99.11-x86_64-4_rlw

power -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
  native-path:          (null)
  power supply:         no
  updated:              Thu 01 Jan 1970 01:00:00 AM CET (1603832627 seconds ago)
  has history:          no
  has statistics:       no
  unknown
    warning-level:       unknown
    battery-level:       unknown
    icon-name:          '(null)'

Mondjuk ez a laptop annyira régi, hogy az akku már kidöglött belőle :) Toshiba Tecra M9. Az upower csomag az XFce 4.14-es csomag része (rlworkman).

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Szerintem a request for current topicba irj par sort rola, de a helyedbe nem fűznék nagy remenyeket a megoldasahoz mert a KDE4  szénája erősen kifelé áll.

Az alábbi ad valami értékelhető kimenetet?

upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0

Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Nem, csak az alábbi DBus-os hibaüzentet:

# upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
failed to set path: cannot refresh: Cannot get device properties for /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0: Couldn't call GetAll() to get properties for /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0: Message recipient disconnected from message bus without replying