Ez az Chrome, ezért (is) szeretlek

Mert megvédsz

Erőforrás

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 25., v – 21:50

Gondolom a saját hirdetéseik sose használnak "túl sok" erőforrást.
 

Tényleg ideje már annak az antitröszt pernek; szét kell bombázni ezt az erőfölényével visszaélő, versenyellenes mamutot. 

Pedig lehet, hogy egy számodra érdekes ajánlatról maradtál le így. Szerintem pereld be őket, mert önkényesen korlátozzák a jogaidat!

[Falu.Me]==>[-][][X]

Ha valami szivárványos cucc volt, akkor eleve fél sikerről indulhat. Vagy valamilyen kisebbségi. Simán nyert ügy :)

 

Viccen kívül: ha az adblocker vagy valami automatizmus megfog egy homokos, cigányos, arabos, zsidóságos vagy hasonló érzékenységű reklámanyagot (miközben mást nem) akkor az érzékenyek perelhetnek? Vagy nem lenne érdemes, mert nagy lenne az árnyékra vetődés lehetősége, mint volt a 44 éves villanyszerelőnél? Loál.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem biztos, hogy ez a helyes hozzáállás. Saját hatáskörükben megtehetnék, hogy az erőforráshasználatot korlátozzák. De hogy más tulajdonában lévő oldalt módosítanak... Inkább az lehet, hogy nem Google Ads-es volt az a hirdetés. Vagy az AI rájött, hogy Donaldot reklámozták volna. Vagy elkövették a szentségtörést, hogy "nők"-et írtak "menstruáló emberek" helyett. :-)

Egy böngésző az "én"..., (a felhasználók!) hozzáférését biztosítja a net-en található tartalmakhoz. Nem pedig a net hozzáférését biztosítja hozzám. Nem dönti el, hogy mit nézhetek meg. Én sem döntöm el, hogy a net mit kínálhat számomra, viszont a legteljesebb mértékig én akarom eldönteni, hogy ebből mi tartozik rám. A böngésző nem kétirányú utca köztem és a net között, de amennyire szoftvertechnikailag csak lehet, egyirányú utca tőlem a net felé. Nem gyűjt adatokat rólam ha nem járulok hozzá, és éppen így nem profilozhatnak engem nap mint nap rajta keresztül. A szoftvereink, így a böngészőnk megválasztása a mi döntésünk és nem a giga tech-cégeké kell legyen. Minden felhasználónak szabad joga eldönteni, hogy mikor és milyen reklámokat, híreket, közleményeket akar megtekinteni.

- Akár egy miniszoknya, vagy burka viselése.., - egyéni döntés(!!!), hogy mennyit akarunk megmutatni magunkból a külvilágnak, abszolút egyéni döntés kell legyen, - akár egy muszlim számára saját vallásának keretei között is, - és az is, hogy ebből bárki, külső szemlélő mennyit akar befogadni önmaga számára. Nincsen joga senkinek a miniszoknyát lerángatni, mert neki ez nem teszik, vagy akár csak folyamatos ajánlatokkal erőszakoskodni a viselője felé. Viszont szíve joga, - sőt adott esetben, amennyiben nem természetes személyről van szó kötelessége is, mert a szoknya értelemszerűen nem neki szólóan lett felvéve, - - tovább menni és még előtte időben elfordítani a fejét. (Ha egy böngésző ezen elvi szellemben készül, na az a szoftver tisztel engem, én használni is fogom.)