[KV] Tapasztalatok

Elkaptam, csütörtök hajnalban érkezett a lelet. 

Tapasztalatok: szerencsére nagyon enyhe tünetek voltak. Múlt hét elején pár óráig  ~37.2 hőemelkedés, pár napig nátha jellegű tünetek, picit köhögtem. Nem gyanakodtam semmire, mivel előtte néhány nappal ittam némi hideg sört és mostanában érzékeny vagyok rá. Csütörtökön fokozatosan, de teljes mértékben szaglás és ízlelésvesztés, ami 4-5 napig tarott. Pénteken beszéltem a háziorvos asszisztensével, aki most hétfőn bejelentett az ANTSZ-nél betegként. Aznap teszteltek és mint írtam csütörtök hajnalban tudtam meg, hogy covid pozitív vagyok. Azóta a nátha teljesen elmúlt, szaglás/ízlelés majdnem teljesen helyreállt. A család jövő szombatig karanténban, én a következő negatív tesztig. Jelenleg teljesen tünetmentes vagyok. Fogalmam sincs, hol kaphattam el. Külföldön dolgozok, de már 5 hete fixen homeoffice-ban vagyok.

Ha kérdés van, szívesen válaszolok.

Hozzászólások

Nekem még mindig az a feltételezésem van, hogy a január végétől kb 1 hónapon át tartó nagyon csúnya köhögésem is ez volt, szabályosan a beszédtől jött rám köhögési roham, de úgy hogy már fájt tőle a rekeszizmom, a mellkasom, meg a nyomástól a fejem. Lázra és másra viszont nem emlékszem, de nem olyan volt, mint bármely korábbi év szezonális nyavalyája. És most már nem is biztos, hogy kiderülne, hacsak nem valami szofisztikált teszttel, de arra meg kinek van pénze, mert nekem nincsen.

Nem az volt, hogy csak pár hónapig van ellenanyag a vérben? A januári már lehet nincs meg. Nekem márciusban volt egy kegyetlen fejfájós hetem, lázig nem jutottam, de mintha vertek volna úgy fájt néha mindenem, páromnak szintén, de nem látom értelmét tudni, ha az volt, mert nem örök az immunitás, vagy van haszna tudni?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Hát nem.., mi a párunkkal még ma is nyögjük az "utórezgéseit" a február elején elkapott kórnak, amit leírtál tökéletesen azonos tünetekkel, + még volt egyéb kísérő is, egyedül lázunk nem volt egy pillanatra sem. Soha még életemben így még nem kínlódtam, egy "hegynyi" ACC-t, - és minden féle más köptetőt, - megettem, nyár elejéig hogy levegőhöz jussak. - ahogyan neked, nekem is meggyőződésem, hogy korona volt, - Emiatt kifizettem (4 hónappal később) egy profinak mondott antitest tesztet, negatív lett az eredménye.

Kiegészítésképp.., haltak meg kórházban negatív teszt mellett, a boncmester viszont, - a tüdő alapján, - egyértelműen megállapította a koronát. - Volt aki 2 negativ teszt után röviddel került kórházba, ott a mellkas-átvilágítás (CT) végre kimutatta a tutit. - Szóval nem érdemes rászánni pénzt. A tesztgyártás üzlet, a cégek pénzügyi eredményeket tűztek ki célként, ahogyan jó világunkban mindennel így van, nem az egészséged, a minél jobb funkció a cél. (Ha gyanú merül fel, inkább a CT kifizetése a jobb megoldás.)

(Ha valaki a termelés világában a funkciót tűzi ki célként, - bármiben is, - az már gondolat megszületésekor egyenlő a csőddel, a pénzügyi kudarccal. :( )

Nekem még pár éve volt (2-3 alkalommal) hasonló, csak nekem a hangom is elment. Éjszaka arra ébredtem, hogy köhögnöm kell és annyira köhögtem, hogy a fejem (a homlokomnál) nagyon megfájdult. Kétszáz méter biciklizés után már kidöglöttem. Láz, rossz közérzet, izomfájdalom - semmi.
A doki, miután meghallgatta a tüdőmet, azt mondta, valami baci lehet a tüdőben, antibiotikumot írt fel, az rendbe is tett.

Ja, 5 évvel korábban egy dán népfőiskolai szemeszteren voltam ramatyul, de akkor láz is volt, meg empirikusan megismerhettem az összes nyirokcsomóm helyét. Simán átaludtam 24+ órát.

Aztán amikor már jobban lettem, akkor saját lábon mentem dokihoz, heveny tüdőgyuszit állapított meg, felírt valamicilint, pár nap alatt minden szar elmúlt.

 

De ez most nem olyan volt.

Szedtem antibiotikumot is, semmit nem használt. Igazából a vírusos tüdőgyulladás más, (Nálam ez lett tüdőgyógyász utólagos megállapítása,) mint egy "kókuszos" :)

Ami eltér.., irtózatosan irritáló száraz köhögés, - a fulladásig, - állandó mellkas, torok, arc-melléküreg fájdalom, állandó rekedtség, nagyobb tablettákat rendszeresen félrenyeltem, - egyszerűen nem tudtam nyelni. - Mindezt jellegzetesen égő fájdalomérzettel. (Azt szoktam mondani mintha lángszóróval kiégették volna a légutamat.) - A fejfájás, szaglás teljes elvesztése, (ez nálam kb. nyár közepére jött vissza,) random hasmenés is kísérő tünet volt. - Érdekesen az orrfolyás nálam nem volt meghatározó, de ha éppen volt, nagyon csúnya váladék ürült, valószínűleg a melléküregek "bejátszottak".

Ami mostanra maradt belőle, ritkábban köhögőrohamok, (akkor muszáj elővennem Fluimucilt, - mellkas- és hátfájás, (azért sokkal enyhébben..,) - a tüdő kiterjedésének formája szerint, - nehezebb légzés, gyakoribb fejfájás. Az erőnléti állapotom egyértelműen szarabb, úgy érzem az immunrendszerem is gyengébb lett. (Bár nyár eleje óta a Duna parton szinte minden nap kerékpározom 15-20 km-t, folyamatosan napoztam, gyalogolok, - néha kisebb pár száz méteres futásokkal, - 5-7 ezer lépést. - (Folyamatosan a tüdőm egyszerűen "nem enged" futni...)  

amugy ez hogy van? ha megfertoz egy virus, meg bekapok egy bacit akkor nem terhelodik tul az immunrendszer? ilyenkor nem jo szedni egy antibiotikumot, hogy az "kigyilkolja" a bacilusokat, hogy utana mar csak a virussal kelljen kuzdeni?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/1815/az-antibiotikumok-n…

 

Szerintem nem a legjobb ötlet egy légzőszervi virusos megbetegedés kezelésénél, ha a beteg emésztőrendszerét is nullázzák az indokolatlan antibiotikummal. Van elég baja a szervezetnek, nem feltétlen tesz jót ha a tápanyagokat kivesszük alóla.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Antibiotikum felírásakor az orvosok elenyésző százaléka gondoskodik a kiirtott baktériumok pótlásáról. Ez nem az antibiotikum hibája!

A légzőszervi vírusos megbetegedések - már ha tudják, hogy az - eléggé rejtélyszámba mennek a szakorvosoknál is. Tudod, az nem pont olyan egyértelmű, mint amikor lecsapod az ujjad baltával és visszavarrják. ;)  A 30+ éve tartó krónikus arcüreggyulladásom utolsó diagnózisa a következő volt: (Echte jedi kézmozdulat.) Maga SZUPERÉRZÉKENY! :-D

Volt más betegségem is, ezért már több mint öt éve nem járok orvoshoz. Minek.

A begyulladt arcüreg után általában fertőződik a mandula és/vagy a tüdő. Na, erre kell az antibiotikum és nem az eredeti fertőzésre.

A gyakorlatban ez úgy nézett ki (40+ éve), hogy mandulagyulladás - egy levél Maripen - 3 nap szünet - loop. Ennek megunása után 4 hét Tetrán - az arcüreggyulladásra. Persze lehet kezeletlenül hagyni, majd műtét, ami gyakran nem sikerül.

A leguti betegsegek gyogyitasi tudomanya amugy tenyleg a beka segge alatt van. Kb ott tartunk, hogy a morfin a leghatekonyabb kohogesgyogyszer.

Erdekes ez az orvostudomany, sokszor elgondolkodtat. Csodalatos, hogy egy 100 darabba tort csontot a labban ossze tudunk ugy rakni, hogy tudjon legalabb bicegve menni az illeto. De kozben tudo es a felso leguti panaszok kezelese kozel sem fejlodott annyira, mint a traumatologia a haboru alatti kenyszer nyomasara.

Nincs itt semmi látnivaló!

A fogorvos, sebész és hasonszőrűek "gépészek". Amit kifúrnak és  kimetszenek az már nincs is ott, amit összecsavaroznak és hegesztenek (csontot, retinát) az meg össze van rakva. Minden más pedig egy komplex rendszerbe történő beavatkozás, amit tapasztalati úton jónak hisznek, miközben a komplex vizsgálatok elvégzésére se idő, se keret. Ennél még egy természetgyógyász is gyakrabban eltalálja a dolgokat. Még műszerek és laboratórium nélkül is.

Ezek az emberek hogy jutnak hozzá? A háziorvos irja fel?

Hát, több háziorvosomnál is azt vettem észre, hogy megfázásszerű tünetekre reflexből írják fel az antibiotikumot. Nekem februárban volt valami. Nem állítom hogy korona volt, de sokkal durvább volt mint bármi amit addig tapasztaltam. Akkor is kaptam.

Asszony december vege es februar kozt nem erzett szagokat. Olyan szinten nem, hogy megvette a vilag legbudosebb oblitojet, es nem tudtam neki elmagyarazni, hogy mi a bajom mosas utan a ruhakkal. Aztan kiderult hogy parfumoket sem tud megkulonboztetni.

Decemberben UK-ban kb par nap kulonbseggel szerintem egyszerre kaphattuk el egy (vagy tobb) felsoleguti nyavalyaval egyidoben. Minden masodik nap jol voltunk, de volt par nap hoemelkedes, levertseg, mindketten ket nemegymasutani napon nem birtunk bemenni az irodaba.

Sosem szokott szaraz kohogesem lenni. Csak az orrom szokott durvan folyni minden iranyba. Most 2 napig volt a szokasos orrfolyas melle. Aztan ket napig nem. Aztan 1 napig megint. Aztan nem. De az orrom meg utana hetekig folyt.

Antitestes tesztek miatt azt hittuk nem estunk at rajta ra fel evre. Aztan kesobb tudtam meg, hogy sok a false negative ateses szempontjabol, a testunk nem feltetlen pont azt az antitestet kesziti el, amit ismernek.

A kedvenc képem az volt, amin a lerabolt sörös polcok közepén ott volt egy nagy rakás Corona, fotó alá írva, hogy "nyomorékok, én meg megveszem az egészet akciósan". Közben ugyan ebben az országban (USA) emberek vitatják, hogy egyáltalán van-e ez a vírus, és segít-e a maszk hordás.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Van olyan tünet, hogy "majd leszakadnak a vállaim, főleg ébredés után, plusz tartós fáradtságérzet"?