Ubuntu újra

Adódott egy lehetőség, hogy ne kelljen ezzel https://hup.hu/node/169824 a helyzettel kínlódni tovább, úgyhogy újra natív Ubuntu van a gépemen.

Kérdezném, hogy az Insync helyett mit ajánlanátok OneDrive szinkronizálóként? https://alternativeto.net/software/insync/ - itt vannak ötletek, de hátha van valakinek saját tapasztalata, hogy a fizetős Insync helyett mivel érdemes élni.

Amúgy meglepve tapasztalom, mennyi minden megvan Linuxra is, ami a Windows-hoz szokott embereket segíti: Teams, OneNote, KeePass, Skype... Sok rázós alkalmazás elfut Google Chrome-ban is. Az L2TP/IPsec VPN-re is simán lehet csatlakozni. Snap-ból telepíthető: opera, signal-desktop, zoom-client, p3x-onenote, inkscape...

Mint egy friss levegőben való nagy lélegzetvétel, olyan ez a váltás. Vége az eklektikának (nagyjából).

Hozzászólások

Insync-et használok, mert egyszer valaki szólt hogy ingyen van, és azóta megy minden rendszeren. Érdemes nézegetni, mert 1 évben egyszer 1-2 napig ingyen adják.

Alternatívának talán az Rclone-t hallottam hogy jó.

Amúgy meglepve tapasztalom, mennyi minden megvan Linuxra is, ami a Windows-hoz szokott embereket segíti:

vs

Már vagy 4 hónapja dolgozom naphosszat Windowson (azelőtt 10 évig nem volt a gépemen, csak Ubuntu).

4 hónap jó sok kiesést jelent úgy tűnik :D

Itt milyen ellentmondást látsz? A Windows-os 4 hónapom előtt nemigen használtam a fent említett kliensprogramokat, vagy amikor mégis kellett, Chrome-ból léptem be (Teams, OneNote). Aztán ez alatt a 4 hónap alatt rájöttem, hogy hasznosak tudnak lenni ezek.