Ki, milyen sűrűn vált telefont?

Ez azért - egyelőre - sok hisztérikus megnyilvánulást megcáfol: https://strawpoll.com/bbskohv9d/r

Hozzászólások

A jelenlegit lassan 4 éve használom. Az ezt megelőzőt 6 évig használtam. Annak az elődjét szintén 6 évig. 2001-ben vettem az első mobilomat és 2004-ig kettő volt, arra már nem emlékszem, hogy mennyi idő telt el az első leváltásáig. De ahogy látszik akkor még fiatal és bohó voltam. Utána szerencsére lassítottam a váltásokkal.

Amikor kileptem a cegtol es visszaadtam a keszuleket. Negy eve.

Akkor vettem magamnak egy ujat.

Kovetkezot akkor ha ez nem mukodik tovabb, vagy egyeb kenyszer be nem nez az ablakon.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Olyan masfel-ket evenkent, sokszor HW hiba miatt, es nem azert, mert elavul.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Épp úton van az új. Kicsit több mint három éve vettem az előzőt, viszont azért cserélem, mert én hülye összetörtem és az alkatrészcserék összege nem sokkal marad  az új készülék árától.

Mindazonáltal meg lesz a régi is javítva, tartaléknak hibátlan lesz.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

Közel 7 éve használom, már be van lassulva és nagyon félek hogy végleg tönkremegy mert nem tudom mit vegyek helyette.

Nekem az számít hogy kicsi és könnyű legyen (de okos!) és nem létezik ilyen a kínálatban.

Jaja. Sokan vagyunk, akik nem szeretnének egy tepsit a zsebükbe pakolni, vagy egy péklapátot az arcukhoz tartva telefonálni. Nálam 5' feletti méret már kompromisszum.

Mondjuk tényleg ronda, de okos android 10 van rajta és 40 ezer körüli az ára, ami nem rossz.

Amikor elpusztul. Az elődje 3 év után lett képernyő hibás. Remélem ez sokáig fogja bírni, bár már van vagy 3 éves, de utálok költözködni.

En epp most valtottam, gyakorlatilag 2011 ota ez volt a harmadik telefon vasarlasom:

2011 - S2

2016 - S4 (ingyen kaptam amig nem talalok utodot)

2017 - 1+ 5 (ez kicsit csalodas mert amugy az igenyeimnek megfelelt de eddig birta az akku...  napjaban 10x kikapcsol)

2020 11 Pro Max

Nagyon ritkán, ha találok olyat ami hardverben és szoftverben elfogadható. A Nexus 4-5 vonalat legalább 7-8 évig vittem, most nincs meg tételesen. Utána volt egy Moto G4-em amit szintén próbáltam minél tovább használni de kifingottak körülötte az érdeklődők és leállt a LineageOS támogatása. Az iphone se egész jól teljesít, akksi 97% körüli, ősszel jön rá az ios14, adok még neki 1-2 évet.

Ha nagy átlagot kéne mondanom akkor legyen 5.

Szerkesztve: 2020. 07. 05., v – 23:09

Az előző telefonom (Nokia Lumia 735) kb. 4,5 évig használtam, az azelőttit (Nokia 5230) kb. 5 évig. A mostanit is úgy választottam, hogy várhatóan kibírjon ennyit (Nokia 7.1, Android One). Előtte sűrűbben váltottam, de azt inkább a körülmények alakították így, nem volt tudatos. Volt egy Nokia 3220 pár hónapig, előtte egy Nokia 6300 kb. egy évig. Azaz kb. egy évtized alatt 5 különböző Nokiám volt 4 különböző operációs rendszerrel.

Az előző 3 év után meghalt. A gyártó 1 év után nem adott rá több frissítést (flagship killer...) úgyhogy 2 évet még LineageOS hajtotta. Az elválásom legalább 5 év lenne, főleg hogy a mostani egy 200 ezres telefon. 

Általában akkor szoktam cserélni amikor már teljesen használhatatlan vagy esetleg családban kell átpasszolni a telefont szintén teljes használhatatlanság miatt.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

A jelenlegi (SE) 2016-os és nem tervezem cserélni amíg el nem pusztul. Előtte egy (5S) 2013-as volt, azt most családban használják, mindkettőben idén cseréltettem aksit.

Nálam már jó pár éve elérték a telefonok azt a szintet hogy kényelmesen és tempósan hozzák azt amire szükségem van napi szinten, ráadásul új telefonból nem is tudnék hirtelen olyat mondani amire szívesen váltanék a méreteik miatt.

Most 12 éves, de talán van még benne kétszer-háromszor ennyi. :)

Én is pusztulásig szoktam használni. Sajnos nálam néha törnek, de 1-2x még meg szoktam javíttatni. A mostani nemrég volt képernyőcserén, ami objektíve talán nem érte meg, de a költözés maceráját megspóroltam vele. Meg végre sikerült LineageOS-t feltenni a gyári helyett, úgyhogy jócskán megnőtt a telefon értéke a szememben. Én mondjuk nem használok online-felhős adatszinkronizációt elvből, ezért macerásabb. Bár újabban rendszeres mentésem van a kontaktjaimról, és a fotókat is mentegetem. Más meg nincs rajta, ami számítana.

Saját hosztolt felhőn össze lehet rakni a LineageOS-szel, hogy minden adat oda vándoroljon?

Egyedül a nem Androidos OS-ek vonzanak kicsit, azok miatt volnék hajlandó cserélni, de a pénzt és az időt eddig nem szántam rá.

"Saját hosztolt felhőn össze lehet rakni a LineageOS-szel, hogy minden adat oda vándoroljon?"

Igen. Én ezt csinálom saját hostolt Nextclouddal és Nextcloud iOS (most) és Android (korábbi évek) alkalmazással. Az iOS kiadásban nincs kontakt auto backup (de időnként kézzel le tudnám menteni, ha akarnám), a fotók viszont szépen mentődnek automatikusan.

Nextcloud, resilio sync. Resilio fapadabb, nextcould pedig többet tud, de ha nem használod ki akkor felesleges. Droid és alma alatt is működnek. Kontaktot mondjuk nem biztos hogy támogatnak (nem mentem bele), de képeket/adatokat gyönyörűen lehet velük menteni.

3,5 éve használom ezt. 2évente hőségprogram keretében veszek újat. Az új már 1,5 éve avul a fiókban. (Néha feltöltöm, bekapcsolom, merítem, de átöltözni valahogy még nem sikerült :-D )

Ez gáz?

KB 5 evente. Remelem a Fairphone 3 is kibirja ezt (egy Jollat valtott)

Két telefont használok. Az új telefon mindig a hűség lejáratakor lesz megvásárolva. Ez 22 hónap. A jelenlegi elsődlegest váltja le, ami megy másodlagosnak, ahonnan a már 44 hónapot bizonyított készülék vagy megy családba, vagy megmarad egyéb okok miatt. (Például az S7-hez adott virtuális valóság szemüveggel szoktam néha bohóckodni.)

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Nokia 1112, addig hajtom, amíg szétesik. Jelenleg 14 éve, egyelőre semmi baja. Akkut cseréltem már benne szerintem kétszer.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már 3. éve használom a jelenlegi telefonomat, ami egy Oneplus 3T. Előtte egy Alcatel volt, még megvan az is valahol.

Valószínűleg még idén iPhone-ra fogok váltani.