GDPR

Úgy gondolom, az informatika világában hangsúlyozottan nagyobb szerepet kap az adatvédelemmel kapcsolatos uniós előírások pontos ismerete és alkalmazása. Viszont az is tény, hogy ezek ismerete terén sokak számára még a mai napig, most is sok a hiányosság. Mivel a legtöbb ezzel kapcsolatos tájékoztató online felület fizetős, így ezek ellensúlyozására kellene egy közösségi fórum a tma kivesézésére.

Hozzászólások

Ly!

Azért fizetős mert sokan energiát tesznek bele. Cégek fizetnek érte. Ezt úgy "kibeszélni" nem lehet. Max vitatkozni róla, arra meg biztos van index fórum.

Szerintem te kezdő vállalkozóként vagy tele kérdésekkel/félelemmel. Nemde?

Nem vállalkozóként érdekel -- egyelőre. Először is van egy aktuális munka, azzal kapcsolatban van kérdésem (egy másik topicban). Valamint jobb minél inkább képben lenni, sosem tudni mit hoz a holnap. És igen, jól írod: csak kibeszélni lehet; de ez is sokat segít, elvégre egyfajta iránymutatásként is szolgálhat.

Azt fogod tapasztalni, hogy senkinek nem érdeke egyértelmű választ adni, s ez egyébként is nehéz a szabályozás és a magyar jogszabályok kuszasága miatt.
Természetesen lehetne jó tankönyv (ami megtanítja ezt a fajta gondolkodást), pont úgy mint a programozáshoz, de ez sem érdeke senkinek.

Itthon a nagyok (tanácsadók) csillagháborús technológiává tették a GDPR-t. A NAIH sem képes (legalább fél éve nem néztem) egy olyan adatkezelési tájékoztatót szülni ami átmegy a nagymama teszten.

Szerkesztve: 2020. 06. 08., h - 20:17

A fórum szerintem strukturálatlan adathalmaz amiből egy idő után nagyon nehéz kivenni az információkat, ráadásul ebben a témában elég gyorsan avulnak a dolgok (illetve új, jobb gyakorlatok veszik át a helyüket). Nekem van egy 90%-ra kész (ingyenes) gyakorlati útmutatóm, hamarosan nekiesünk a szöveg javításának és ha engedélyezi Trey, akkor itt is közzéteszem. Csak még egy kis szabadidőt kell találnom :)