KV Szopjon az is akinek nem kellene ?

TASZ csopikanak nem ez ellen kellene kampanyolnia a halottak jogaival szemben ? Aranyosan ez mennyivel tobbeket erint ? Az libsiknel sem szamit amint latszik...

https://index.hu/belfold/2020/03/31/koronavirus_jarvany_traumatologia_s…

 

Tehat ha javithato lenne a serules azt is leszarjuk, nem baj ha kesobb szenvedni fog. Ideg es inserules kesobb is raer ? Komolyan hulyek vagy helikopter ?

Aki most hetkoznapi balesetben serul azt inkabb hagyjak szenvedni vagy szandekosan megnyomoritjak ?

Ez az ami ellen a jogisipakoloknak ugatni kellene, nem ilyen faszsag, hogy a lista amit mindenhol kozzetesznek az jogszerutlen de csak hulyeorszagban.

Alapjogot labbal tiporni az smafu, az kell. Ideg megutott ettol a hirtol.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 03. 31., k – 22:34

Legalább megtudtuk, hogy ez is a "libsik" hibája, biztos már "tejhatalmuk" van.
Meg az is, hogy a fogászati kezelésem félbemaradt, ezért éjszakánként arra ébredek, hogy lüktet az állkapcsom.

Nézd, nem biztos hogy meg szerette volna osztani a brit nagykövethelyettes (és a családja), hogy alkoholista volt. Most már tudjuk.

Ki a faszt érdekel, hogy mit szerettek volna? Ennek a világnak kéne sürgősen véget vetni. Hogy az alkoholistáról ne derüljön ki, hogy alkoholista. Inkább szidjunk helyette mást, hogy "jaj, de fiatalon meghalt szegény, nem tehetett róla". Meg nem lehet a bűnözők arcképét kitenni? Ki kell takarni? Komoly? Ez az a világ, amitől a belem fordul ki. A jogvédőkkel együtt.

Igenis, a bűnözőt tegyék közszemlére! Az alkoholistáról pedig derüljön ki, hogy alkoholista. Sőt, szankcionáljuk is őket. A bűnöző rohadjon meg a börtönben, az alkoholista pedig fizessen több TB járulékot.

trey @ gépház

Ez az ami ellen a jogisipakoloknak ugatni kellene, nem ilyen faszsag, hogy a lista amit mindenhol kozzetesznek az jogszerutlen de csak hulyeorszagban.

És miből gondolod, hogy nem fognak elleni jogsipákolni mondjuk orvosokkal való szakmai egyeztetés után? (oké, mikulás bácsi jegyzi, tehát feltehetően szakmailag is marhaság, de azért erről illik előtte hozzáértőket is megkérdezni :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Egyreszt igen, ha nincs mindenkire valamilyen eroforras, akkor akinek az eletet mentik, az kapja. Ez szerintem teljesen normalis. Masreszt nem biztos, hogy a torott kezu/labu illeto epp mutettol legyengult allapotban szeretne megkapni a virust, inkabb kivarja amig megnyugszanak a dolgok.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azt nem vetted észre, hogy a Führerednek már tejhatalma van? Minden úgy van ahogy ő akarja. Ilyen egészségügyet akart érd be ezzel.

tej ? Az meg nem lenne baj, de a telj az mar eros aggalykepzo.

Kormanyzo urunk ugyis reg volt mar.

Amig megfeleloen korrupt es ha muszaj megveszem oket addig pont nem erdekel. Sajnos most magankorhaz nem opcio.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nemcsakhogy a te utasításaidat nem követik ezek a sipákoló libsik, de még hozzám se jöttek ki, hogy megsétáltassák a kutyámat!

Már-már arra gondolok, hogy inkább az 'Alapjogokért Központ'-ba helyezem a bizalmamat, az legalább egy kormányfelügyelt civilszervezet.

Hetekkel ezelott: minden normalis orszagban kozzeteszik az adatokat hihetetlen hogy itt nem kosz orban

Most: pofatlansag hogy kozzeteszik az adatokat kosz orban

az vicces volt hogy az alkesz brit nagykövethelyettest milyen könnyű volt megtalálni a listán :)

 

én egyébként hétvégén voltam háziorvosi ügyeleten az is nagyon "vicces" volt:

1. igazából nem is oda akartam menni, hanem a fülészetre, de mondták hogy hétvégén csak beutalóval lehet

2. az ügyeleten csak úgy lehet bemenni az ajtón, hogy ki van téve egy telefonszám, amit előtte fel kell hívni csak úgy hívnak be

3. a telefonon megkérdezik van-e lázam, felső légúti betegségem(köhögök-e) - ez nagyon szofisztikált előszűrés ha igaz hogy a covidosok nagy része tünetmentes

4. bementem, rajtam volt egyedül maszk + gumikesztyű, bent velem együtt négyen ficeregtünk egy 2x3m-es szobában

5. az ügyeletes orvos egy indiai(!sic) 50éves arc volt, akinek nem sikerült rendesen megtanulnia magyarul

6. nem írtak beutalót mert nem folyt semmi fülemből, nem lettem süket, helyette kaptam flector receptet meg egy jó tanácsot ingyen

No rainbow, no sugar

Ebből megtudtuk, hogy mindenért a iipsik és a TASZ hibásak. Nem az, aki kitalálta, bevezette, hanem a lipsik és a TASZ. És még hidegfront is van.

És miért a koszos libsiktől és jogsipákolóktól várod hogy kiálljanak érted?

Állj ki magadért, de ne csak ilyen online picsogással, ott a Kossuth tér..

"Ez az ami ellen a jogisipakoloknak ugatni kellene, nem ilyen faszsag, hogy a lista amit mindenhol kozzetesznek az jogszerutlen de csak hulyeorszagban."

FYI: az adatokat eddig -hetek óta- azért nem tették közzé sehogy, mert szerintük szenzitív adatok és személyiségi jogokat sért, ezt többször elmondták az operatív tájékoztatón. Most végre közzétették, de nem egy statisztikát (ami NEM sértene személyiségi jogokat), hanem egy olyan sorszámozott tételes listát, amiből akár kideríthető némelyik elhunyt személye is (tehát személyiségi jogokat sérthet). Akkor most ki a hülye? Szerintem az, aki több hét titkolózás, hárítás, jogi mellébeszélés végén mégis úgy adta ki az adatokat, hogy az nem felel meg teljesen a személyes adatok védelmének, amire eddig ők maguk hivatkoztak. A tasz meg erre felhívja az NNK figyelmét és még példát is ad, hogy hogy kéne.

Amúgy meg igen, durva ez az eljárásrend. Most szar lesz kezet/lábat törni, de sajnos ez van, nézd meg az olaszokat. Ha beüt a szar, akkor nem lesz sem ember, sem eszköz, sem hely, hogy halasztható kezelésekkel hetekig kórházban pátyolgassanak bárkit. És ez nem csak a traumatológiára lesz igaz, hanem másra is sajnos. Hogy ebben az államnak mekkora a felelőssége, azon lehet vitatkozni, esetleg utólag lehet majd jogorvoslattal próbálkozni (segít majd a TASZ, csak hogy hergeljek itt pár embert :D). De egy rosszul helyrerakott idegen vagy ízületi sérülésen a jogorvoslat már nem fog segíteni, az már sajnos úgy marad :(

 

Szerkesztve: 2020. 04. 01., sze – 10:01

Most a baleseti ügyeleti team (orvosok, ápolók) ketté van osztva, 2 hete egy csapat állítja fel az ügyeleteket 24/7. Még egy hetük van ebből, utána csere, akik eddig otthon voltak védve, azok fogják ellátni a feladatot. Erre azért van szükség, mert ha beesik egy politraumás sérült, azzal rövid időn belül 20 szakember foglalkozik (mentőtől az intenzív ágyig). A sokktalanítóban nem tesztelnek, nem igazán életszerű mindent szkafanderben végezni, perceken múlik sok minden.

Jellemzően most a fél ország helyett ügyel egy baleseti központ, fele teammel, nem értem, mit nem lehet ezen érteni. Vagy yolo küldjék a teljes csapatot be, aztán két hét múlva már életmentő műtétre se lesz traumatológus? Nem beszélve az aneszteziológusokról, akikre most még jobban kell vigyázni.

Egy osztály most felváltva 8-24-8-24 órázik. Nem lehet bírni. Eredetileg 2 hétre szólt a felállás, amit később hosszabbítottak meg 3 hétre.

Talan ha a modern nyugati tarsadalmak szulei nem azt tanitanak a gyerekeiknek, hogy "ez egy szabad vilag, elj abbol, amit szeretsz csinalni", nem lenne egesz Europaban orvoshiany. Nem lenne az, hogy az orszagok legfontosabb statisztikaja az lenne, hogy hany diplomas van. Es igy nem lenne az, hogy a posztmodern gyerekek nem orvosok akarnak lenni, mert ott tanulni kell, hanem jo nekik a szabadbolcseszet, meg a genderszak meg a kornyezetpolitika szak, es majd "azzal mentik meg a vilagot", mert "azt szeretik csinalni".

Csak ehhez asszisztal a fejlett nyugati sajto. Es kozben elrettenti az embereket, hogy orvosnak menjenek, mert "alul vannak fizetve". Nos, az az "alulfizetettseg" meg mindig joval magasabb fizetes, mint a felsorolt kamuszakokon osszeszedheto "csinald azt, amit szeretsz" fizetesek.

Ennek az eredmenyet latod most. Ha lesz is eleg lelegeztetogep, nem lesz eleg orvos, mert ahhoz nem kellett volna ujsagirokra bizni a nagyvarosi gyerekek neveleset, es a konnyebben megszerezheto diploma fele terelni, mert "az orvosi tul sok szopas es igazsagtalansag". Amig bolcseszkent kockadobassal kaptak bejaras nelkul megajanlott jegyet, es egyes esetekben ujradobhattak, addig orvoskent ahhoz, hogy akar csak egy tut beszurhasson a seggedbe, mai napig ugyaolyan szigoruan tudni kell a kettesert, hogy a szem reszeit hogy hivjak latinul, mint 30 eve.

Es ehhez jon hozza a "jogallam" - gyonyoru lesz, amikor Karent megmenti az orvos, vegre leszallhat a lelegeztetogeprol, de az anyjat es a noveret mar nem sikerul. Karennek egyertelmu lesz a megoldas: neki jar a karterites az anyjaert meg a novereert, mert orvosi muhiba volt, es o majd bebizonyitja a birosagon, es odaviszi majd a maradek keves orvos egyiket

Itt tartunk epp.

Az ugye meg van, hogy az Oktatási Minisztérium (állambácsi!) mondja meg, hogy hány ember VEHETŐ fel egy-egy szakra, és az orvosszakokon az elmúlt 10 évben is folyamatosan túljelentkezés volt. Vagy az Oktatási Minisztérium (állambácsi!) NEM ENGEDTE, hogy orvosnak tanuljanak azok, akik annak akartak. Ez az elmúlt 10 évben öt már végzett évfolyam...

De persze, hülye libsik :)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem Magyarorszagra akartam ezt a problemakort szukiteni. Abszolut nem csak Magyarorszag baja. Magyarorszagnak eleg orvosa volt amig nem csatlakoztunk az EU-hoz es nem tudtak konnyen kulfoldre menni - ahol mar regota nagyon nagy orvoshiany volt. Igy mostmar ez minket is erint.

Amiben igazad van: tobbet kene kepezni es ezellen a kormany tehetne es mar tehetett volna.

Amiben nincs: Nyugaton valahogy sikerult nem csak elbaszni, 20-30 eve elbaszva hagyni ezt az allapotot. A kommentem arrol szol, nem Magyarorszagrol, ahol meg annyira nem fajult el a hozzaallasa az embereknek.

Mi a peknek tanulna akar bolcseszetet. Youtuberkent nincs ra szuksege. Ja 12 ev alattiak megkerdezeskor fejlett nyugaton esetenkent akar 80% is ezt a valaszt adta.

Az orvosi meg tul sok szopas igen. Nem nagybolcseket kell kepezni, mint most, hanem "tulkepzett szakapolokat/novereket" akik szurkodjak a segged. Aztan ha es akinek affinitasa van, mehet n ev gyakorlat utan altato, sebesz, kakaluk specialistanak. 3 ev alapkepzes 3 ev szoporoller az egeszsegugyben aztan mehetsz a 2-3 eves HC kepzesekre, vagy mehetsz 5 evre es akkor kapsz MD t es akkor a vall izulet legkisebb reszet is tudni kell. Latinul. Angolul. Magyarul. Hogy versenykepes legyel. Ja ezt durva penzert, aztan ha akarsz kotsz szerzodest itthon/kulfoldon whatever. A beszedett sap meg mehet a finanszirozott novertulkepzo alapfokra.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.