Ingyenes lett a Komodo IDE 12

Nemrég futottam bele, de máshol nem nagyon láttam, úgyhogy ideteszem, hátha valaki használná:

Az új, 12. verziótól kezdve ingyenes lett a Komodo IDE: https://www.activestate.com/products/komodo-ide/download-ide/ , a support továbbra is fizetős.

Hozzászólások

Ohh, yee! Köszi az eresítést!
Én ezt használom évek óta, majdnem hogy napi szinten és nagyon megvagyok vele elégedve.
 

Én próbálom újra használni. Még nem találtam meg, miért lenne jobb egy Kate-nél.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Érdekes következtetés :)

De nem, arra gondoltam, hogy két különböző sw közül nem feltétlenül ugyanaz a jobb mindenki számára az egész Földön. Valakinek a Windows jobb, valakinek a Linux. Valakinek a Komodo IDE, valakinek a Kate. Lehet hogy ezért nem találod, hogy miért jobb, mert számodra nem jobb.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A Kate-nél szinte bármi jobb. Pedig a Kate volt a kedvencem még a 4-es verzióban, de az 5-et a KDE5-tel újraírták az alapokról, teljesen lebutították sajnos.

Ez a Komodo jó egyébként. Én régen a Komodo Editet használtam, az mindig is ingyenes volt, de sajnos a legbloatabb program, amit valaha láttam, egy örökkévalóság, mire elindul. De az mindenképp pozitív hír, hogy az IDE-jük is ingyenes lett, akinek ez tetszik, most már fizetni sem kell érte.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerintem ez már eléggé megkésett lépés egy korábban erősen túlárazott terméktől.

Akinek egy egyszerű eszköz kell, azok nagy része áttért az Atomra, Bracketre, Sublime-ra. Akinek pedig több, az vagy az ingyenes Visual Studiot preferálja (esetleg NetBeans), vagy a megfelelő IntelliJ IDEA termékre fizet elő, mert sokkal jobb az árazása és gyorsabban fejlődik.

Mondom ezt úgy, hogy évekig voltam Komodo IDE/Edit felhasználó.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.