Gitlab telepítése után a weboldal http 500 errort dob

Fórumok

Sziasztok!

 

RadHat 8.1 szerverre telepített GitLaB (9.5) szerver fut a szerveren, de a weboldalán az a lent megadott link alapján az alapjelszóval sem működik, http 500 error eldobja az oldalt.

 

https://gitlab.com/gitlab-org/gitlab-foss/commit/8a01a1222875b190d32769f7a6e7a74720079d2a

Van ötlete valakinek mit kellene configurálni? Jelrenlre alap configgal fut. A    sudo gitlab-ctl reconfigure parancs is hibátlanul lefutott.

 

Segítséget előre is megköszönve!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 17., p – 16:49

external_url-t beállítottad? https cert nem lehet para? proxyzod a forgalmat egy külső webszerverrel rá (apacs vagy nginx pl.) és használod mellette a gitlab nginx-ét is? nagyon sok a hibalehetőség sajnos. én a helyedben mind a proxy webszerver, mind a gitlab nginx-ének a logjait csekkolnám először, illetve a config.rb-ben turkálnék. van ott jó pár változó, ami okán 500-at kaphatsz.

amúgy miért 9.5? ez a legfrissebb 8.1 alatt csomagból? nálunk 12.4.1 fut az egyik helyen, 11.x a másik kettőn és szerintem még ez előbbi sem a latest.

Köszönöm a segítséget. Azzal tisztában vagyok hogy a gitlabnak van nginx-e és nem használok külső webservert se nginx-et sem apachot. Gondolom akkor eleve az foglalná a portot, és már nem is tudna csatlakozni. Azt is lattam hogy sokféle modulja van amit be lehetne kapcsolni, ezért is írtam, hogy teljesen alap configgal használom, és le is futott agitlab-ctl reconfigure parancs hiba nélkül. A logokban valami bycrypt hibát ír, utánaolvastam de sokkal nem lettem okosabb... Úgy látszik mintha nem tudna rendesen authentikálni... 

A 9.5 azért maradt egyenlőre, mert küzdök azzal is hogy a 12.6.4 re nem engedi felfrissíteni a RedHat, átlépi nemes egyszerűséggel a csomagot... Arra is gondoltam, hogy lehet az is gond hogy amit talaltam telepítő még a 9.5 valahányas gitlabra vonatkozik de ennél frissebb leírást nem talaáltam a RedHat 8.1 -hez...

 

 

Köszönöm a segítséget.

Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

Van log, azt nézzed meg tail -f -el és figyeld, hogy milyen hibát dob az 500 mellé.

Ha nem tudod, hogy hol a log, akkor rtfm. (fejből én se tudom, meg ubuntus vagyok, ott lehet más mint redhat alatt)

Köszönöm. Eddig is tail -f el néztem, de nem nagyon lettem okosabb. A logot megtaláltam már. Holnap folytatom és ha már tudom pontosabban mit ír a logokban, akkor még valószínű kérdezek, hátha valakinek lesz konstruktív ötlete.

 

Köszönöm szépen

Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

500-as hiba, hogy elszállt a script. Tehát valóban a webszerver error logban nézd meg mivel szállt el.

Szerkesztve: 2020. 01. 19., v – 22:43

Gondolom Omnibus GitLab van telepítve. CE vagy EE?
A 9.5 az nem mai darab. :)

Az alábbi parancs nem ír hibákat?
(lassan fog lefutni, várj türelmesen)

sudo gitlab-rake gitlab:check

De akkor jól értem, hogy a bejelentkezési képernyő bejön, csak a bejelentkezés után jön az 500-as hiba?

Nekem volt hasonló gondom mikor migráltam másik gépre és az /etc/gitlab/gitlab-secrets.json -t nem másoltam vissza a mentésből.
Erről írnak is valahol, hogy azt is menteni kell ilyen esetben.

Sziasztok!:-)

 

Saját magamat vittem be de elég szépen az erdőbe:-D Megvan mi volt a gond. RedHat 8.1 -re telepítettem a 9.5 ost, de azt egy az egybe leszedtem, illetve locate paranccsal megnéztük még hol vnnnak, és azokat is töröltük, utána rpm ből telepítve lett a letöltött 12.5.7 es gitlab ce --nobest kapcsolóval mert egy csomagot hiányolt ami kiderült a pyhton selinux csomagja, de ebből is már python3 selinux csomag-ot kellett letölteni, de a reconfig után szintén kidobta hogy nem találja a gitlab selinux könyvtárát, így hogy ne okozzon gondot, letiltottam a selinux -ot, minden gond nélkül elindult. Ezután a https es redirectet is beconfigoltuk, és működik. Már csak arra kell majd rájönni, hogy a runnert telepítettük, de nem tudjuk regisztrálni mert, a https belső porton nem tud kapcsolódni, se a beállított belső hosttal, sem ip-vel sem localhosttal pedig ezek is configolva lettek. Még erre kell rájönni mi lehet a gond...

 

 

Köszönöm a segítséget!:-) 

Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

Köszönöm. :-) A nagy probléma az hogy 10.0 ás gitlab szervertől a policycoreutils-python csomagot kiváltotta a python3-policycoreutils-python csomag ezért eleve, a fent említette rpm telepítésnél is --nobest kapcsolóval tudtuk csak telepíteni. Azt nem tudom hogy ez esetben hová kellene symlinkelni az új csomagot, hogy működjön is, ezen kívül gondolom még a selinuxot is konfigolni kéne, ezt mivel most gyorsan kellett, egyszerűbb volt kikapcsolni. Ha lesz rá idő, és kellő információ áll majd rendelkezésre akkor ha szükséges be fogjuk kapcsolni és konfigurálni.

Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

Megvan sikerült a valid ssl /etc/gitlab/ssl könyvtár alá és a config /etc/gitlab/gitlab.rb config fájl megfelelő blokkjában (nginx blokk - ssl kulcsok helye) megadásával validdá vált a kulcs ezután - gitlab-ctl reconfigure -parancs kiadása után  és engedte regisztrálni. Szerintem ez nem RedHat 7.0 tól függő dolog ... De lehet tévedek ... Azonban azért RedHat 8.1 mert így kérték kikötés volt, hogy homogén legyen a rendszer (de ezt tovább nem szeretném boncolgatni... köszönöm)...

Az is kész lett, végül 25 porton de megoldva, kiküldi a regisztrációs emailt is.

Köszi előre is a válaszokat!

Az optimizmus nem azt jelenti, hogy valaki nem látja a problémákat, hanem hogy hisz abban, hogy mindig létezik egy megoldás.

??? RHEL7-en next-next-finish működött nekem, úgy a CE mint az EE... Még 2024-ig prod-ban lesz a hetes, én lehet biztos, hogy azzal vágtam volna neki.