[Megoldva] Huawei E5186s-22a SAMBA

Tárgyban említett routeremnek van Samba szerver szolgáltatása. Ki is próbáltam, az USB portjába bedugtam egy pendrájvot és létrehoztam egy felhasználót read/write joggal. 

Látom is hálózaton a megosztást, de hiába r/w a jog törölni, fájlt felmásolni, mappát létrehozni, de még csak átnevezni sem lehet semmit.

Lehet, hogy ez a szolgáltatás csak marketing fogás és nem csinálták meg rendesen? Vagy én csinálok valamit rosszul?

Úgy gondoltam, ha már van a routernek ilyen funkciója, akkor ráteszek egy pendrive-ot és NAS-t csinálok a routerből (főleg mivel DLNA-t is tud elvileg). Rosszul gondoltam?

Hozzászólások

A Samba config-ban be van állítva az r/w jog, a felhasználónak?

Istenségnek lenni nem jó dolog, mert a szitkozódás örömét alanyi jogon eleve elveszíti az érintett.
[Gulyás Márk - www.deltamark.hu]

A fájlrendszer engedi a routeredet ügyködni?

Előfordulhat hogy NTFS-t csak read-only módban mountol. SSH elérésed van a routerhez? Ha igen, mount mit mond?

Próbáld meg egy ext3/4 filerendszerrel is.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezek szerint nyertem:) Legalábbis részben, bár ez drasztikusabb lett, mint gondoltam:) Szóval az van, hogy mindegy, hogy a Samba-nak mit állítottál be, ha maga a samba nem tud írni a fájlremdszerre. A samba fut valamilyen user nevében az eszközön, akinek vagy van írási joga a fájlrendszer megfelelő mappáira vagy nem - ha meg read only módban volt mountolva az eszköz, akkor az ég egy világon senki nem írhat rá:)