Netflix ajánló (és nem ajánló) vol. II.

Na sikerült kivégezni pár újabb sorit és filmet, írok róluk pár sort.

Kezdjük a rajzfilmekkel és társaikkal:

Final Space (2018): Alapvetően nem zsánerem a nem ázsiai rajzfilm, de ez jó lett. Van benne kockaság, idiótaság és szívbemarkolóság (cookie). Ajánlott, és hát itt a második évad!

KENGAN ASHURA (2019): Kijött ennek is a második évada, hát ...még mindig messziről karcolgatja a Bakit vagy a Sumo Pajtit.

Dark Crystal (Age of Resistance): Fantasztikus labirintus with Avatar feelingem van tőle, de sajna nem jó. Gyereknek túl felnőttes, felnőttnek túl gyerekes.

Filmek:

Priest (2011): Hát ez szörnyen rossz, cowboyos vempájör film.

In the  Shadow of Moon(2019): egész korrekt sci-fi - tv szinten.

Sorozatok:

Blacklist (-2019): Ez ilyen igazi popcorn kém/ügynök sori. Vannak szörnyen blőd dolgai - amit security néven művelnek benne okoz vidám perceket, de hozzáteszem minden területe ilyen túltolt. Úgy a 4. szezon környékén már szörnyen túl komplikált és még vissza van 3 teljes évad...

The Sinner(2018): Bill Pulmann nagyon jó ebben a kicsit lassú, bizarr nyomozós sorozatban. 2 évad mindegyike ajánlott.

Criminal(UK,ES,FR,DE): Nagyon jó, szó szerinti vallatószobai fllikkek. Külön ízt ad a dolognak a 4 féle ország, 4 féle nyomozóbrigád/témák/hátterek ugyanabból a portfólióból de másképp kidolgozva. Ajánlott.

Mindhunter(2019): Eléggé túlértékelt cucc, az FBI-os profil alkotós műhelyéről és pár ismertebb sorozatgyilkosaikról. Maga a történet elég vontatott és elnagyolt(meg  PC!), de néhány szereplő egész jó.

Death to Me(2019): Na ez kurva jó sorozat volt Christina Appelgate-tel és Linda Cardellinivel. Ez nem egy vicces sorozat, de ettől még az. CA-nak külön pacsi ahogy a levágott melleiről beszél benne. (Lesz második évad).

Black  Summer (2019): The Asylum és zombie sorozat? Biztos szar lehet. És nem. Engem nagyon berántott, pedig unom a témát meg az asylumot is kerülöm. Az egész egy nagy flow, szinte 0 narrációval, több szemszögből - amikor ezek teljesülnek azok a sorozat legerősebb pillanatai. Lesz második évad.

Hozzászólások

Blacklist (-2019): 
Úgy a 4. szezon környékén már szörnyen túl komplikált és még vissza van 3 teljes évad...

Rosszabb mar nem lesz, de sokkal jobb sem - igaz, az aktualis evadbol csak 1-2 epizodot lattam.

A Dark című német sorozatot ajánlom. Fasza kis Német, időutazós, krimis Stranger Things felnőttekenk. Nagyon életszagú emberi történetekkel. Klasszul van fényképezve és a zene is príma.

A második évadba nem kezdek bele, mert ahhoz már jegyzetelni kell (Állítólag).

Én megnéztem mindkét évadot. Elég szövevényes a 2. ha jegyzetelni nem is, de nagy odafigyeléssel kell nézni, esetleg kétszer is megnézni.

Harmadik évad előtt én mindenképp újranézem az első kettőt, mert kelleni fog hozzá, hogy tökéletesen átlásd a helyzeteket.

Szerkesztve: 2019. 11. 25., h - 22:59

Én pár napja fedeztem fel a Happy! című sorozatot.

Mint ne mondjak, beteg egy sorozat, de iszonyú jó! Már le is daráltam mindkét évadot és várós a folytatás!