LoD end of life

Mai nap találtam a spam mappában:

"End of Linux on DeX Beta

Thank you for supporting Linux on DeX Beta. The development of Linux on DeX was all thanks to customer interest and valuable feedback. Unfortunately, we are announcing the end of our beta program, and will no longer provide support on future OS and device releases. 

NOTE — Linux on DeX will not be supported on Android 10 Beta. Once you update your device to Android OS 10, you will not be able to perform a version rollback to Android Pie. If you decide to update your device to Android 10 Beta, we recommend backing up data before updating.

Thank you, 
The Linux on DeX Team This is an automatically generated message, please do not reply to this email."

Nem tudom, kit érint egyáltalán, de én azért kvázi-aktív user voltam. A dex hiányosságait azért egészen jól pótolta. Én sajnálom, hogy ennek vége. Nem is sajnálnám, ha a dex mód nem lenne annyira limitált dolog. Nyilván réteg igény, értem én...

Hozzászólások

Szerintem sokan azt sem tudják, hogy a DEX létezik, nemhogy a LOD.
No meg az egyszem Ubuntu lemezkép mellé jó lett volna más is.
Én mindenesetre kedveltem.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

No akkor ide is: f-droid feltesz, azon belul Termux fel, AnLinux fel.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Hát, nekem sem ez volt a fő indok a Samsung mellett, de nem volt annyira rossz feature.

Igazából annyira különlegesnek nem mondanám, mert kb egy container+vnc, nagyon leegyszerűsítve. Valahogy a knoxot belekeverték, mint security dolog, aztán végül is ennyi, max emiatt érdekes.

Valamelyik nap jutott pont eszembe, hogy a legutóbbi, vagy talán legutóbbi kettő fő samunál nem hallottam a dex szót, ergo lelövik. Így is lett gondolom.

Szerintem az ubuntu telefon bukása részben azért megmutatta, hogy ez a desktop-a-zsebemben ez olyan réteg feature mint a qwerty keyboard-os telefon.

Dex maradt még, sőt, már nem kell dex pad (~25k huf), vagy külön speciális akármi adapter. Nekem s10 van, ennek már elég egy sima 5 ezer forintos usb-c to hdmi átalakító is. Elvileg marad is, mint feature, viszont bemutatása óta eltelt kb 3 év, de majdnem semmi sem fejlődött benne.

Az viszont továbbra is igaz, hogy rétegigény. Szolgáltatónál dolgozom, van tapasztalatom az igényfelmérésben. Sokszor nevetséges indokkal vesznek drága modellt emberek, de sok év alatt egyetlen vásárló sem keresett dex vagy qwerty miatt telefont.

i stand corrected, akkor marad, talán csak még, mert egy ponton felesleges többletköltség lesz csak.

igényfelmérésről meg mesélhetnél, jól sejtem, hogy gyakorlatilag 90%-ban csak státuszszimbólum, nem indokolt az éves-kétéves csere (törést és meghibásodást leszámítva), ritkán keresnek egy konkrét funkciót (vízállóság, kifejezetten egy kamera funkció, nem csak egyszerűen "hát nagyon jók a tesztek")?

Döntések 80%-a érzelmek, 20%-a tények alapján jön létre. Az is egy érzelem, hogy nekem a legjobb kell. Ez rettentő gyakori. Benchmark vagy bármi más teljesen mindegy, nem számít senkinek sem.

Többféle típusú vásárló van amúgy. Majdnem mindenkit lehet befolyásolni, aki nem konkrét igénnyel jön. Jobb kamera, több tárhely, üveg hátlap. Ezek eléggé húzó tényezők.

Flagshipet feleslegesen vesz az emberek 95%-a. A feature set minimális részét használják ki. (kamera max, esetleg élvezik a szebb kijelzőt. A midrange készülék is elég jó már amúgy mindenben, pl A50, a70, p30 lite, mate20 lite, ezeket szoktam ajánlani, alá nagyon nem érdemes, felé pedig aránytalanul drága menni, esetleg a psmart2019 még elég jó lett, és olcsó is)

Gyakran kérdezem, hogy mennyit használja naponta a készüléket. Jön a válasz, hogy órákat akár. Mondom akkor az fontos szerintem, hogy amit sokat használok, legalább az legyen remek, hiszen nem szeretne idegeskedni egy nem megfelelő termék miatt. Megérheti a kicsit drágább, kicsit jobb, hiszen úgy is azt nézi, nyomja napi órákat.

Tovabbi érdekesség, hogy aki apple terméket akar, mást meg sem hallgat, és inkább vesz egy iPhone 7et, esetleg 8-at 2019 év végén, mint mást. (pénz nincs, de iPhone kell jellegű elképzelés). Másik meg, hogy a Xiaomi pedig csúnya kínai, majd rendel egy psmart 2019et. Vannak dolgok. :)

> inkább vesz egy iPhone 7et, esetleg 8-at 2019 év végén

Mondjuk ez nem akkora problema, a mai napig tamogatottak ezek a keszulekek, es mindennapi hasznalatra teljesen felesleges az aktualis csucsmodellt venni. Nekem sem kell a 11 Pro, egyetlen racionalis ervet nem tudok felhozni mellette, hogy miert kene ennyi penzert valtanom.

Nem mondom, hogy nincs igazad. Igazából talán az én finnyásságom érdeme a véleményem, és néha úgy érzem, hogy nem Apple termékkel ugyanannyiért esetleg jobbat/többet lehet kapni. (főleg a régebbi modelleket tekintve: ips kijelző helyett oledet, vagy esetleg több featuret, de tényleg saját véleményem)

Kicsit furcsa nekem, hogy új telefont szeretnék, de megveszek egy 3 éves modellt. Ugyanakkor meglévő iPhone 8at nem cserélnék én sem... Persze, továbbra is értem a mondandód lényegét.