A Linux on DeX - egyszerűbbé teszi a fejlesztést az állandó mozgásban levő programozók számára

Címkék

A Samsung bejelentette a Linux on DeX béta kiadását. Részletek bejelentésben.

Hozzászólások

0:21-től tessék csak a jobb felső sarokban lévő órára tekinteni :)

ok, de mire? mármint, tényleg van olyan, hogy hű, most úgy kódolni támadt kedvem egy ismerősömnél, és pont itt van a dex dokk nálam, gyorsan kikábelezem a haverom gépét, bekö...

kérek egy use case-t. azt hittem top managerek rohangálnak majd a székházakban úgy, hogy mindenhol dex dokkok lesznek, projector tövében, minden open space office asztalnál, mint scifi-re nyitott, aztán a byod (bring your own device) és az iPhone penetráció gondolom ezt hazavágná, ...

Úton vagy és valamiért nem viszed a notebookodat. Az utóbbi időben bizonyos irányokban sajnos probléma már egy notebook göbzire felvitele, pláne utastérbe. Mobil még ok mindenütt.
TV hdmi bemenettel van minden szállodában. Gond esetleg azzal lehet, hogy úgy szerelik falra, hogy csak tv nézésre legyen jó. De akkor kérsz olyan szobát amiben neked megfelelő tv van.

Normális HUP-ot használok!

Itellij IDEA már munkára alkalmas, használható állapotban van ARM-on?
Legutóbb amikor ránéztem a Jetbrains hivatalosan nem támogatta még az ARM-ot és a JDK pantcheik is hiányoztak.
Mintha lenne változás de azért nem ártana hivatalos JetBrains támogatás, mert a munka nem hobbi.
Rider működik ARM-on? Mert VS a nagy MS❤Linux ellenére csak Code-ot kínál Linuxon, ami talán el sem indul ARM-on.

Viszont remote desktoppal kapcsolódva a munkahelyi vagy otthoni fejlesztői gépre ez elég jó megoldás már most is utazás közben mobilban, zsebbe rakhatóan. Samsung ezzel rendesen rápirít az Apple-re, amely iPhone áraiban érte csak el a notebook-okat de képességben semmi hasonlót nem kínál.

Nagyon pozitív, hogy a Samsung komolyan gondolja ezt a mobilba rakott PC funkciót.

Normális HUP-ot használok!

Végül is miért ne. A mai telók vannak RAM-ban és prociban is olyan erősek, mint egy C2D, Atom, Celeron N konfig. Nyilván nagy fejlesztési projektet nem ilyenen érdemes nyomni, de kisebb webes fejlesztésre, scriptelésre, rendszeradminkodásra, minimális böngészgetésre, hobbiprojektekhez teljesen jó ez.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Most, hogy így mondod, ha a macOS ARM natív lesz, és ugyanolyan processzoron fog futni, mint az iPhone/iPad, akkor az Apple is lőtávolba kerül egy ilyen megoldáshoz.

Mivel az iOS/iPadOS-macOS egyébként is konvergál, és az iPad Pro már USB-C csatolóval rendelkezik, ezért nem nehéz elképzelni egy mobil felületet az eszközön és a desktop felületet, ha külső monitor van csatlakoztatva.

Még ha csak egy vékony terminál csinálható belőle, nekem már akkor is shut up and take my money!

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

+1 a termuxra, tobbszor ajanlottam mar a hupon. Tovabbi trukk: ha nem GPlayrol, hanem f-droidrol telepited, akkor a playen fizetos kiegeszitoket is megkapod. Az API, boot, widget eleg jol jon, de neha a floating terminal is.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Inkább csinálnák azt meg, hogy egy monitor+bill+tapipad+akksi lenne egy vékony mondjuk 13"-os notebook házban és abba lehetne beledokkolni a telót. És mondjuk univerzális lenne. És mondjuk nem úgy, hogy a teló mellétehető hanem BELE tehető.
Vagy csinálhatnának egy sima dokkolót ami mobil képernyőből egy 10-12"-os tablet szerű dolgot alakítana, aztán hozzádugok én magamnak billentyűzetet meg egeret.

Javahogy nem éri meg nekik és inkább vegyek tabletet és laptopot IS a drága mobil mellé? Én kérek elnézést.

Ja, hát mi lenne, ha a bepattintós lyuk helyébe beraknánk egy 50 USD-s SoC-t, mivel a drága eleve a képernyő meg az akksi, ehhez képest egy ARM proci meg némi RAM semmi, és felhőn tárolnád a fájljaidat, így pont ugyanazt érnéd el a telóról mint a kütyüről?

Ja, hogy az egész számítástechnika így működik már 10 éve?

Én kérek elnézést.

igen azt én is láttam. Annak a problémája az android volt. Android studio nincs androidra vicc.

Mondjuk az a sors fintora, hogy a legjobb android deves cucc egy macbook. Hihetetlen, hogy 2018-ban még mindig egy mac a legjobb fejlesztőeszköz bármit csinál az ember lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Gondolom, nem lehet lesz majd kapni ilyet sehol és/vagy csillagászati ára lesz... mint az ubuntu touch :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Mármint ennek az alkalmazásnak, lesz csillagászati ára? Hát, van egyáltalán drága alkalmazás Androidra? Mit kell az alatt érteni, hogy nem kapni sehol?
Az mondjuk valós korlát, hogy csak Note9-en és Tab S4-en működik jelenleg, de szerintem ezek sem csak egy elhagyatott csendes-óceáni szigeten vásárolhatóak meg.

Ave, Saabi.

End of Linux on DeX Beta
Thank you for supporting Linux on DeX Beta. The development of Linux on DeX was all thanks to customer interest and valuable feedback. Unfortunately, we are announcing the end of our beta program, and will no longer provide support on future OS and device releases.

NOTE — Linux on DeX will not be supported on Android 10 Beta. Once you update your device to Android OS 10, you will not be able to perform a version rollback to Android Pie. If you decide to update your device to Android 10 Beta, we recommend backing up data before updating.

Thank you,
The Linux on DeX Team

:( én használtam.