Torrent saját ip cím elrejtés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy milyen módon lehetne a rendes ip címemet elrejteni a torrent tracker elől?

Valamilyen proxy megoldás lenne a jó?

Köszönöm

Hozzászólások

1) tűzfalazod a tracker felé menő csomagokat
2) VPN-t használsz
3) NAT-ot használsz

Látom, nem annyira vagy tisztában a dolgokkal.
A tracker biztosítja neked az információt a torrent fragmentjeivel kapcsolatosan (melyik kinél is érhető el).
Nos, abban a pillanatban, hogy a trackerrel megszűnik a kapcsolatod, nem fogsz tudni új kapcsolatot létesíteni másik peer-el, és az sem veled.

A "tracker felé tűzfalazni" helyett mondhattam volna azt is, h kihúzod a kábelt a gépből...

A tracker általában nem "bánt", jobb esetben teljesen ki is van kapcsolva benne a naplózás.
Ami "bánt" az különböző "ügynökök" torrent kliense, akik álruhában mennek a "kocsmába", és megpróbálják behúzni az ellenfelet (téged).
Kocsmában ugye azt csinálják, h 17.5 éves gyereket kérnek meg, h kérjen egy sört - miközben ők már a pultnál isznak. Ha kap - akkor bezárják a csehót.

Jelen esetben pedig az van, h Agent Smith csatlakozik hozzád, letölti a film/program/egyéb jogvédett anyag 15%-át, és máris meg az email, h megosztottál olyat amit nem kéne.
A trackerről még arról is meg tud győződni, h megvan-e a teljes cucc neked, v nincs - mielőtt nekiállnál azzal védekezni, hogy nincs meg a teljes anyag, csak annak 67%-a az sem folytonosan, így nem lehet kicsomagolni a zip-et...

A tűzfalas meg NAT-os ötlet azt így hogy is gondoltad? :) Az 1) esetén nem lesz peer listád, hiszen a torrent kliens nem tudja megszólítani a trackert. A NAT-ot meg nem is értem, hiába NATolsz kettőt vagy hármat, úgyis a külső interfészről fog kiugrani a csomag a trackerre, tehát a publik IP pontosan ugyanaz lesz.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Így van. Vagy seed szerver valami külső netes szolgáltatónál, vagy VPN/proxy. Más lehetőség nincs.

Gondolom a kérdező Németországban él, oda mindenképp kell ilyen megoldás, anélkül nem lehet megkockáztatni a torrentezést.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Attól is függ, hogy melyik zárt trackerről van szó. A legtöbb zárt tracker nem is az IP alapján azonosít, hanem a letöltött .torrent fájlban van egy jelszóhash integrálva, onnan látja, hogy melyik felhasználóval töltöd, melyik felhasználóval töltötted le a .torrent fájlt.

De pl. ha az nCore-ról van szó, akkor ott megengedett, hogy egy fiókkal több gépen lehessen tölteni, de olyat is lehet, hogy pl. családtagoknál mindenki használhatja a saját fiókját, de akkor csak egy saját, dedikált gépen tölthet vele, és az nCore beállításaiban az adminok felé jelezni kell, hogy egy család, vagy albérleti vagy kollégista kör használ több fiókot, saját gépekről, de azonos IP/router mögött, vagy egy accot több gépen használsz (mondjuk laptopon meg telón is), de csak te használod, ezeken a gépeken nem fog más account nevében letöltés zajlani. Ha több ember használja, de csak egy gép van, akkor nem lehet rajta több acc-ot használni, csak úgy megoldani, hogy az összes gépet használó személy ugyanazt a reget használja. Ez így a szabályoknak megfelel.

Ezt a több fiókos használatot csak néhány spíler miatt tiltják, akik a saját arányaikat, statisztikáikat javítgatták több acc-ról letöltéssel, meg a Hit-n-Run szabályokat játszották ki. Ilyet valóban nem érdemes húzni, mert kivágnak érte, mint macskát eü-sétára. Sőt, az is bajba kerülhet, aki az oldalra meghívott.

VPN-nél és proxynál még úgy készülj, hogy néhány zárt trackeren tiltva van a használata. Vagyis nem szabályszegés, csak egyszerűen nem tudsz ilyen IP-kről tölteni, nem engedi a tracker, észreveszi, hogy VPN/proxy mögött vagy. Az nCore-on viszont nincs tiltva (pont a külföldön élő magyarokra tekintettel). Illetve a seedszerver sincs sehol tiltva.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy nem lehetsz? Az nc szabályzata mondja ezt ki szerinted, vagy úgy gondolod van egy univerzális szabály ami amihez tartania kell magát minden torrent tracker adminisztrátorának?

Sajnos nincs, az ő oldaluk, olyan szabályzatot hoznak, amit akarnak. És ebben a szabályzatban szerepel az, hogy "A meghívó felelősséggel tartozik a meghívottjaiért". Ami valamennyire érthető is. El akarják kerülni a meghívó árusítást azáltal, hogy arra kényszerítenek, hogy olyannak add, akiben megbízol.

Ne általánosíts! Te úgy gondolod. ;)

A haverod bűne, hogy csalt pl. A te bűnöd, hogy csalót hívtál meg. Hol a probléma?

A te kölcsönadott lőfegyvereddel ha gyilkolnak szerinted téged nem vesznek elő?

Az acc trader meghívta párszor magát, hogyha az egyik acc-ja bukik is, a többi megmaradjon, de ezer ilyet lehet még mondani.

A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

Ez pont azért van, hogy ne hívj meg gáz embereket az oldalra, akik nem tartják be a szabályokat, meg csak bomlasszák az oldal közösségét. Nagyon is egyetértek vele. Ha tudod valakiről, hogy kókler, akkor ne hívd meg. Csak olyan embert, akiért kezeskedni tudsz, tényleg ismered.

Korábban ugyanis gyakorlat volt, hogy Pistikék sefteltek meghívókkal, cserélgették őket, mindenféle más torrent oldalakon meg fórumokon, és jöttek nagyon kreatív emberek, akik azt hitték, hogy most jól feltalálták a kereket és rájuk a szabályok nem vonatkoznak, mert ők majd milyen jól kijátsszák őket. Az oldal meg ezek ellen kívánt lépni ilyen szabályokkal.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Értem én hogy miért van, csak ez úgy ahogy van, egy nagy faszsag. :)
Még kell nyitni a regisztrációt, és azt kurnak ki, akit csak akarnak, de más hülyeségeket ne hárítsák át a felelősséget senkire, aki nem tehet semmiről.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A regisztráció is okkal zárt, méghozzá azzal, hogy ne árassza el a trackert leechelők tömege, és ne menjen a szolgáltatás rovására. Nyilván nem most kezdték az ipart a srácok, nem hülyeségből vannak ezek a korlátozások, és többet gondolkodtak rajta, minthogy "értem én, de akkor is faszság".

A seed szervernek is van IP címe, te meg mint ügyfél összeköthető leszel vele, tehát ugyanott vagyunk ahol elindultunk. És a seed szerverről még "otthonra" is kell valahogy juttatni a Linux ISO-kat, ami szintén megoldható, de munkás lehet.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Én is kaptam annak idején fenyegető levelet, mert véletlenül seedben felejtettem egy olyan tartalmat ami nem tetszett valamelyik "jogvédő" irodának a tenger túlpartján. Úgy működik ahogy a kollega leírta, ő is felmegy egy torrent klienssel, a peer listát ugye meg tudja nézni, meg a seed state -t, akinél 100%, azokat az IP címeket feljegyzi, majd utánamegy hogy kihez mihez tartoznak. És megy rögtön a levél (kérdéses persze hogy ez jogilag kit mire kötelez).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Anonymus VPN szolgáltató használata javasolt. Ezt is olvasd el: https://maganelet.hu/

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."