SD kártya fájlrendszer mentő

 ( szz | 2019. szeptember 22., vasárnap - 8:26 )

Tudtok olyan linuxos programot, amin egy halódó SD-kártyán levő képfájlok (.jpg-k vagy .JPG-k) kinyerhetőek, és (akár részben is) helyreállíthatóak?

(Egy ismerősöm elvitte a sajátját az Apostol Kft-hez, és 10e alatti árért kinyerték róla a képeket – némelyiket csak részben tudták megmenteni. Kíváncsi vagyok, van-e ilyen program linuxra.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eloszor dd-vel csinalsz rola image-et (noerror a baratod, ha megallna), utana a testdisk csomag eszkozei elvileg lementik. Igazabol a 2. lepeskent windowsos getdataback-et hasznaltam ilyenkor, nekem a free verzio is eleg volt anno, ami csak megjeleniteni tudja hivatalosan, de ki tudtam menteni oket. (ilyenkor a nevei elvesztek, de a fileban tarolt datum alapjan generaltam mindnek egyet)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Köszi! E név alapján a linuxos alternatívák: https://alternativeto.net/software/getdataback/?platform=linux

> testdisk csomag eszkozei

+1, photorec nagyon jól visszahozza. Sajnos néha sok a szemét, de kis szerencsével és némi válogatással menthető lesz.

https://www.z-a-recovery.com/ ez nekem egy "véletlenül" formázott 3TB-s diszkemet mentette meg. Elvileg az ingyenes verzió tud ilyet.