Thunderbird v68 w. master password hogyan?

 ( zitev | 2019. szeptember 20., péntek - 10:59 )

A Thunderbird v68-ra frissülésével az eddig az illetéktelen indítás ellen használt master password+-kiegészítő már nem működik tovább. Érdekelne, hogy létezik-e szoftveren belüli működő megoldás ugyanerre a célra?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

senki többet?.. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezt próbáld (nekem 60.9.0 x86 van, azon teszteltem):
https://www.ghacks.net/2018/04/24/thunderbird-60-and-extensions-support/

Köszönöm, megnézem!

--
Kipróbáltam, sajnos hiába tiltom a kulcsot, továbbra sem engedi telepíteni azokat a kiegészítőket, amelyeket nem kompatibilisnek ítél (fájlból sem engedi felrakni).

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Upd.: Nem tudom mit tudott az add-on, nem próbáltam, de van a Thunderbird-ben is master password a Beállítások->Biztonság->Jelszavak-nál. (Gondolom a 86-ban is benne van.)

{És valamilyen felhasználó trükközéssel? Létrehozni, egy új felhasználót, átmásolni hozzá a profile-t és az ő nevében futtatni a programot? Ha eltudod érni, hogy a rendszered ilyenkor bekérje a felhasználó jelszavát, akkor levédted, lényegében. Elég gagyi, de nincs jobb ötletem. (Persze ezzel az a baj, hogy közben akkor nem fog szinkronizálni a háttérben a Thunderbird, csak ha megnyitod....)}

{Esetleg VeraCypt-el titkosítsd le a profile mappát (fájl vagy partició. Valahogy be lehet állítani a helyét a Thunderbird-ben vagy linkeled}

Azt tudta, hogy indításkor bekérte a master passwordot, addig nem indult el a tb. Enélkül a master passwordot használva ugyanúgy elindul, tehát gyakorlatilag a beépített megoldás használhatatlan. A konténer jó ötlet lehet, ezen gondolkozom!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség