OTP és a reklámok

Repjegyet vettem. Nem magamnak. OTP bankkártyával fizettem. És az SMS után érkezett egy e-mail is egy igen kedvező utasbiztosítási ajánlattal. ÁÁÁÁ tuti nem figyelik a vásárlásainkat és nem is küldenek célzott reklámot.
Hint.: az otp felületén kértem, hogy ne küldjenek promós ajánlatokat.
Csesszék meg magukat!
Ja amúgy elégedetten használom a szolgáltatásaikat és nincs semmi bajom velük, de ez valahol felháborít...

Hozzászólások

> de most őszintén próbáld azt mondani, hogy pusztán véletlenül küldtek ilyen ajánlatot egy ilyen vásárlás után.

Ilyet veletlenul sem mondtam, csak annyit, hogy
- velem meg nem tortent ilyen (soha, meg csak megkozelitoleg sem)
- az MCC-bol a folyamat osszes resztvevoje tudja, hogy utazasi irodanal vasaroltal, vagy asztalosnal

Kártyás fizetéskor közlésre kerül egy statisztikai kód (gyógyszertár benzinkút grocery utazás étterem stb ...). Például a Revolut ezért tudja automatikusan kategorizálni a költéseidet. Nem kell rémeket látni :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Bankkal ketfele tapasztalatom van az utobbi harom evben:
A f..menta talal be eDM -ekkel, a kifejezett -papír alapon beadott, könyvelt- tiltásom ellenére. Kaptak cuki panaszt tolem, meg nem valaszoltak...
Az OTP-vel az utobbi idoben semmi bajom (kifejezett hozzajarulasom ellenere sem kapok havi 1-nel tobb reklamot, az is relevans, mar eltem is vele).

téged mi kényszerít hogy az otp-t használd?
beragadt kőcsön, mint nekem? :)

Igazából semmi nem kényszerít. Szerencsére nincs kölcsönöm, és alapvetően elégedetten használom a szolgáltatásokat. Csak ez a reklám nem esett jól, hisz kifejezetten kértem, hogy ne küldjenek.
Írok nekik egy kedves udvarias levelet (nem olyat, mint amit locsemege kolléga küldött!), hogy ne küldjenek és problem solved.

+1, szerintem még nem is drága. Néha végigfutom, hogy mi lenne helyette, de sosem semmi annyival olcsóbb, hogy megérje a szenvedést, ami a váltással jár. Talán, ha lenne számlaszámlahordozás...

Évekkel ezelőtt egyszer elkezdtem váltani olcsóbbra, de mire mindent átvittem az új számlámra, drágább lett, mint az OTP volt.

na, most megnéztem, és az elmúlt 2 évben átlag have egy ezrest költöttem bankolásra. az azért sok :\
(kicsit vigasztal, hogy sok benne az egyszeri, nagyobb tétel, így hathavi átlagban már csak ~500 pénz lett belőle, de...)

kurvaéletbe, akarok számlaszámhordozést, most :D

Nyilván nem halok bele, de eddig azt hittem, ~250 Ft körül van a havi költsége, és nem is kerestem semmi alternatívát, mert többe kerülne az időm, amíg elintézem a váltást, mint az évek alatt spórolható költség. Havi egy ezresnél ez már ilyen 1-2 éven belül behozná a rá szánt időt, ha lenne hosszútávon teljesen ingyenes bankszámla. Nem is az összeg lepett meg, hanem hogy mennyire félresaccoltam magamban eddg ezt.

De valszeg a bank is tudja, mekkora szopással jár 1-1 embernek a bankváltás, így nem erőlteti meg magát a versenyben, szóval már csak ezért is adnám a számlaszámhordozást.

Szerintem szar az OTP:
- Átláthatatlan költségek: Időszakos költségek -446Ft, Havi zárlati díj -308Ft, Havidíj -288Ft, Üzenetdíj -24Ft. Mindezt úgy, hogy 2 csoportos beszedésem volt meg 2 időzített átutalásom.
- Számlatörténetből csak 1 hónapos intervallumot lehet lekérdezni, azt is csigalassan
- Ha nem a számlára érkezik a fizetésed, akkor bukod a legtöbb számlacsomagot.
- Magas költségek: Maga az info megtalálása is kihívás, de a bejövő jövedelem nélküli számlacsomagok esetén 0.3-0.5%-os utalási díj.

Összehasonlításként a Gránit banknál annyi feltétel volt, hogy 150 000 Ft legyen mindig a számlán, így 0Ft havidíj és 0.1%-os utalási költség + kedvező platina mastercard (ingyenes mc lounge/fast track reptéren, prémium utasbiztosítás, ingyenes sms értesítés).
Cserébe a webes felületük okádék, az app elmegy.

Ez milyen szamla?

OTP Smart:
- evente ~2000 forintos kartyadij
- havonta ~360 forint (opcionalis) csomag ingyen utalashoz es csoportos beszedeshez
- evente kb 0..2 db SMS ara, legyen 25 forint, fogalmam sincs mennyi, amikor egy szolgaltato tullepne a csbm limitet, es engedelyt ker beszedes elott

Ez 500 forint kb, es egesz atlathato, mikozben van vagy 8-10 csbm beallitva, meg havi 5-6 utalasom van.

Tempo csomag. Ez alapján a "Havi zárlati díj" = a 308Ft-os számlavezetési díjjal. De akkor mi a 288 Ft-os havidíj?

A smart csomag is csak akkor ingyenes, ha jövedelem érkezzen a számlára, egyébként 739/hó. Szóval ugyanott lennék kb. Mondjuk annyival jobb lenne, hogy átláthatóbb lenne, hogy mire is fizetek.

Azért annak nem összevethető a likviditása. Illetve a 4.5% is csak 5 éves átlag, ha korábban akarod kiváltani, akkor visszaváltási költség, kamatadó meg ki tudja mikor dönt úgy az államkincstár, hogy ilyen-olyan okok miatt felfüggeszti a visszaváltást.

De ez igazából már off és valójában nem maga az összeg fáj, hanem hogy nem tudom, hogy miért mennyit fizetek.

> Azért annak nem összevethető a likviditása.

Igen, az allampapir valamennyivel likvidebb, ido elotti visszavaltaskor jellemzoen kisebbet buksz, mint betetnel.

> Illetve a 4.5% is csak 5 éves átlag

Nem egeszen, de nem is ertem, mire gondolsz ezzel.

> ha korábban akarod kiváltani, akkor visszaváltási költség

Igen, MAPP eseten 0.25%, ami az elso feleves 3.5% hozammal azt jelenti, hogy 0.85 honappal a jegyzes utan mar a penzednel vagy, onnantol ha vissza is valtod, pluszban leszel.

> kamatadó

Nincs. (Betetnel sincs amugy?)

> ki tudja mikor dönt úgy az államkincstár, hogy ilyen-olyan okok miatt felfüggeszti a visszaváltást.

Es ki tudja mikor dönt úgy a bank, hogy ilyen-olyan okok miatt felfüggeszti a betetfeltorest. :)

Banknal dolgozom, szerintem a bank nem gonosz/jo. A bank egy szolgaltato, kb annyira gonosz/jo, amennyire a UPC vagy az ELMU. Vannak szolgaltatasok, amiket igenybe vehetsz, ha akarsz, es szerintem a hagyomanyos ertelemben vett bankbetet tipikusan egy olyan szolgaltatas, amit nem eri meg igenybe venni az elonytelen konstrukcioja miatt. Ennyi. Lentebb irtam egy peldat is.

Ez jelen esetben, a fenti példád alapján reasonable.

De azért nagy általánosságban (mindig lesz olyan állampapír, ami jobb, mint bármelyik bankbetét) én nem fogadnék rá, te pedig kettővel feljebb mintha ezt mondtad volna. Vagyis csak én értettem bele ezt. Mindenesetre ezt nem merném kijelenteni.

> mindig lesz olyan állampapír, ami jobb, mint bármelyik bankbetét

Ha lenne olyan bankbetet, ami tobbet kamatozik, mint amennyi az allampapir hozama (ez egy igen erdekes gazdasagi jelenseg lenne btw), akkor nyilvan atgondolnam, de en az "ugyanannyi" scenariorol beszeltem. :)

> Bankbetetet akkor sem tartanek, ha ugyanannyi lenne a kamata, mint az allampapirok hozama.

Kedvezmény, ha spamelhetnek:

Bizalom ajánlat új ügyfeleinknek
Csökkentse Ön is számlavezetési költségeit!
Ön akkor jogosult 6 hónapig a kedvezményes havi díjra, ha:
hozzájárul, hogy az OTP Csoport elemezze az adatait, továbbá e-mailben és telefonon marketing céllal megkeresse Önt.