Popcorn bekészítve: "Rászáll a Facebookra a magyar adatvédelmi hatóság"

https://index.hu/techtud/2019/08/15/raszall_a_facebookra_a_magyar_adatv…

"..A NAIH egyúttal megfenyegette a Facebook-ot, hogy korlátozni fogják a hazai tevékenységét.."

--
portfolio.hu: "Tiltással fenyegeti a Facebookot a magyar hatóság"

Hozzászólások

Vihar a biliben. Ha nincs a szöveg névhez kötve, akkor ki a fenét zavar az, hogy leírják? Itt a kérdés az, hogy úgy adták át 3. félnek, hogy azonosítható-e ki írta vagy sem? Ha igen akkor giga bírság azt kész.

Van ennek egy másik olvasata is, ami ebből a mondatból következik:
"a Hatóság élni fog a GDPR 66. cikkében rögzített hatáskörével, és Magyarország területén alkalmazott intézkedésként meg fogja tiltani az adatkezelést."
- ezt nem tudom miként gondolják, hogyan fogják kivitelezni, de elképzelhető egy egyfajta cenzúrázási folyamat előszeleként is ez a mozzanat, mint ahogy már pl. negatív politikusi nyilatkozatok is születtek a napokban a facebook "migráns-hírek"-cenzúrázási gyakorlatával kapcsolatban... Mondjuk kvázi addig basztatják őket, amíg Magyarországon korlátozzák/megszüntetik a szolgáltatást.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tehát, akkor van egy adatlopó, tróger vállalat, nyakában csilliárd vizsgálattal, aminek a születésével kapcsolatban is felmerültek már lopási vádak, ami saját politikai és világképe mentén cenzúráz (ez lenne a Facebook), amit most majd jól elnyomnak a MAGYAROK!!!!! :D :D

--
trey @ gépház

"A saját felületükön? Persze."

Csak akkor ezt gondold át megint: "ami saját politikai és világképe mentén cenzúráz"

És azért annyira nem fekete és fehér ez a "saját felület", amikor most 2019-ben a facebook szinte kikerülhetetlen. Ráadásul pont arról van szó, hogy tróger csaló modszerekkel lopnak adatokat a manipulációikhoz.

Mit gondoljak át rajta? Nettó hazugságokat, hamis állításokat simán le lehet venni, ahhoz nem kell semmilyen politikai beállítottság vagy világkép. Sőt, igazából ahhoz kell az ilyesmi, hogy az ilyesmit az ember tolerálja, persze csak a "saját oldaláról".

És persze hogy nem fekete és fehér, de a user elfogadja az ÁSZF-et, abban pedig nyilván ott van, hogy a FB-nak joga van moderálni saját döntése alapján, illetve nyilván kötelessége pl. bírósági döntéseket végrehajtani.

És itt pont arról van szó, hogy a fideszes vezetésű témagyar "adatvédelmi hatóság" hogy-hogy nem a FB kvázi betiltásával fenyegetőzik pár nappal azután, hogy fideszes jómunkásemberek beleszálltak a fészbe, mert nem tudnak annyit migráncsozni ott, amennyit szeretnének.

Ez talán segít:
Silicon Valley an 'extremely left-leaning place,' admits Zuckerberg

Vigyióban is:
Mark Zuckerberg testifies on Capitol Hill (full Senate hearing)

Rövid részlet:
Ted Cruz to Zuckerberg: Is there Facebook political bias?
„Senator, we consider ourselfes a platform for all ideas.

I understand where that concern is coming from because Facebook and the tech industry are located in Silicon Valley, which is an extremely left-leaning place.”

Ha csak arról lenne szó, hogy egy egyszerű magáncég saját maga alkotta ÁSZFet elfogadtad-e vagy sem, mikor Ted Cruz a Facebook a vallás, vélemény és szólásszabadságról szóló első alkotmánykiegészítéshez való viszonyát firtatja, Zuckerberg vajon miért nem küldi el a búsba, miért kezd el arról hazudni, hogy ők nem is csinálják, amit valójában masszívan csinálnak. Persze nem csak ők, hanem a nagy tech cégek többsége.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nem tudom, én egy facebook-os adatvédelmi kérdés miatti hatósági valamibe nem tudom ennyire belelátni a fideszt, Mészárost meg főleg nem, hogy jön ő ide?. Nekem erről a vicc jut eszembe:

"Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe? - Pina.
A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe? - Pina.
A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe? - Pina.
- Hát, azt hiszem, a probléma egyértelmű. Maga túlságosan sokat gondol a nemi életre.
- Én? Hiszen maga rajzol folyton pinát."

Nyilván bármi történik fidesz fikázás lesz, még sem lehet XY pártot fikázni, hogy mit csinál ma az adatvédelmi hatóság. Akkor is ha vicces a felállás, azaz hogy Magyarország megbünteti a Facebook-ot (pl.: jogosan), aki éppen ezt lesz@rja valószínűleg. Szerintem maguktól kapcsolnál le a szolgáltatást, mert szívatják őket, és akkor menne a sok ... ember tünteni.

Ez a "benyaltátok a kormánypropagandát" szajkózó másik oldal kórképe: mindenhova Fideszt, Mészárost, Orbánt stb. vizionálnak.

Megy már nekik az újabb agymosás: tegnap az Index annyira erőlködött, hogy majdnem lejött a valaga vége, hogy összehozza Orbánt, az éghajlatváltozást és a napi tízcsilliárd tonna elolvadó jeget.

Kíváncsi vagyok mikor jön: Orbán Viktor megölte a Földet cikk.

--
trey @ gépház

Azért azt lássuk tisztán, hogy nem elég, ha karbonsemleges lesz a világ, hanem negatív kell, szóval szenet kell kiszednünk a levegőből. Nem Európának, hanem a világnak. Az, hogy a semlegességet célzó határozatot vétózza azzal nem ő lesz a főbűnös, sőtt a Brazilokhoz képest nagyon kicsi a felellőssége de van. De nyílván nem ő öli meg a Földet. De benne van a bűnösök között.

> Azért azt lássuk tisztán...

Köszönjük! Ahogy Ferenc "testvérnek" is megköszönjük a három kétharmadot! Ennyi tisztán látó, keresztény és jóérzésű ember sajnos nincsen Magyarországon. Bár lenne! A mostani kegyelmi állapothoz szükség volt kontrasztnak Ferencre is (aki szerint Mária levette a kezét erről az országról)! Ezen állapot jövő tekintetében való megőrzéséhez pedig nagy szükség van az olyan megnyilvánulásokra, mint amit a[z itteni] "liberális" tagozat [is] előad! Csak így tovább fijjjuk - nyakunkon az őszi kis-választás!

"Ferenc testvér", hogy jön ide? Ez egy tudományos tény kérdése, ő meg azt hiszi, hogy a legnagyobb kétjegyű prím a 11.

A klíma probléma nem liberális kérdés. A hülye liberális lebontaná a falat, akinek esze van az otthagyná, csak teljesen más okokból, mint amit propagálnak.

Az őszi választás meg nagyon nem értem, hogyan jön ide.

Amúgy szerintem itt nincs liberális tagozat, vagy nagyon meglepődnék.

A liberális tagozat melynek itt te is szíveskedsz a szerves része lenni, azon kínlódik h a Fideszt gyalázza. Most nem akarom ezt minősíteni, de a tisztán látás arra kell h vonatkozzon, h hiába kínlódik ez a tagozat a végeredmény rendszeresen a Fidesz választási győzelme!
A klíma probléma lehet nem liberális kérdés, de klímaprobléma apropóján kínlódva orbánozni az viszont liberális kérdés tempó.
Be kéne látni, h a kínlódásotok Ferenc testvér megnyilvánulásaihoz hasonlatosan kontraproduktív. Az elképzelés, h sikerülne a Fideszt úgy összesároznotok, h a szavazói elpártolnának tőle, egyszerűen nem működik. Ellenkező hatást ér el! A valótok és lényegetek lepleződik le általa és attól fordulnak el undorral az emberek [mán ha az egyéb tapasztalatokat nem most nem számoljuk]: ilyenekre soha nem szavazunk, lopjon bármennyit is a Fidesz - felkiáltással.
Elképzelhető h csökkenni fog a Fidesz támogatottsága [valamikor], de az [valószínűleg] nem a ti tevékenységetekkel lesz összefüggésben.
Tehát:
Kussoltok és akkor nyer a Fidesz.
Hozzátok a formátokat és akkor is nyer a Fidesz, titeket pedig utálnak, mint a sz@rt.
Pillanatnyilag több opció nincs. Na ezt nevezném tisztánlátásnak!

Hát te nagyon el vagy tévedve.
Nem vagyok liberális. Polgári, jobbközepes, keresztény beállítottságú ember vagyok. Ferenc testvér ugyanolyan messze van tőlem mint a kommunisták meg a nácik, értsd rohdtúl messze.

Nem tudom honnan veszed, ezeket a hülyeségeket amiket írsz. El nem tudom képzelni, hogy gondolhatja magát Fideszesnek egy ilyen alak.

Persze, én meg a Dalai Láma vagyok!

Mondjuk:

polgári vs. liberális;
Ferenc testvér vs. kommunisták;

pl. polgári jelző, fogalom azért erősen tisztázásra szorul! A jobboldali nem különben, de az túl nagy falat.

Ugye az ember polgártárssá a "Nagy" Szocialis... izé... a Nagy Francia Forradalomban vált! Előtte uralkodó, nemes, alattvaló volt. Akkor merül fel az uralkodó ellenében a nemzet fogalma, és a nemzet tagjait meg polgároknak nevezik. Az uralkodót kiiktatják a hatalomból és megszüntetik a társadalmi hierarchiát. Ezt aztán jobboldali akciónak tekinteni nem lehet, ellenben liberálisnak teljes mértékben.

Nálunk külön terhelt ez a [polgári] fogalom reformkorral; kiegyezéssel; tanácsköztársasággal; kommunizmussal. De lényeg h ebben a fogalomban a perifériára szorított zsidóság több százados [akár örök] úrhatnék vágyának minimál verziója ölt alakot: egyenrangúnak lenni! Ennek a beteljesülésének felszínes komikumát - egyébként igen diszkréten és áttételesen - poénozza ki a Hyppolit, a lakáj c. film (tudni illik, h a filmművészet és -ipar a zsidó psziché kivetülése) amikor Schneider úr a hagymát is hagymával kívánja fogyasztani és nem hajlandó szmokingot venni a marhapörkölt tiszteletére.
Nagyjából a reformkorral kezdődően, majd a kiegyezés utáni liberális Monarchiában nagy számú nincstelen galíciai zsidót telepítenek az országba. Az un. "boldog békeidők" arról szól, h mind termőterületek, mind termelőeszközök felett a zsidók veszik át a rendelkezési jogot. A feudalizmusból-kapitalizmusba való átmenetnek ők lesznek a nyertesei. Gyártulajdonossá, földbirtokossá válnak, a betelepített nincstelen fajtársaik pedig polgárokká emelkednek és ellepik az egyetemeket - míg nem korlátozni válik már szükségessé a felvételük.
A polgári értékrend -nálunk- tehát a zsidóság szenvedés sikertörténetéről szól. Érzékelhető zavar, amire a film is utal, h ők [a zsidók] inkább urak [nemesek] szerettek volna lenni, mint egyenrangú polgárok. A filmbeli motívum, h Schneiderék olyan lakájt alkalmaznak,aki korábban "a" gróf úrnál volt lakáj, ezt szimbolizálja. Szerepcserére vágytak igazából, ők legyenek az uralkodó osztály és a nemesek, és a gazdanép legyen perifériára szorítva. A konfliktus magja, h nem sikerült nemesnek lenniük, csak úrnak [polgárnak]. Ezért nem tudja magát leírni, definiálni polgárként - mert nem érti ennek a szerepnek a lényegét és állandóan túllihegi a nemessé válás ambíciójával (miközben arra amúgy létrendileg alkalmatlan). Ez a bugris magatartás a mai napik jelen van a társadalmunkban és ez innen ered (a magyar népléleknek sztem nincs olyan hagyománya ahonnan ez egyébként eredeztethető lenne)

Mint talán a fentiekből kiderül a "polgári" jelzőnek nem igazán van jobboldali olvasata. Persze kár lenne tagadni, h ennek ellenére a szó ilyen értelmű használatával mégis gyakran lehet találkozni, de ez csak a fogalmak meg nem értését jelzi. A polgári értékek nem jobboldaliak, a polgárság nem jobboldali szerep. Mindig az van, hogy relativizálják a dolgokat és ezzel fordítják ellenkezőjére a megítélését. A polgárság a proletariátushoz képest értékelhető jobboldalinak, de abszolút értékben nem, ellenkezőleg. Ugyan ez van eljátszva a nemzet fogalmával. Minden, ami nemzeti az jobboldalinak van kikiáltva. Persze, a nemzetközihez képest a nemzeti jobboldali. De abszolút értékben nem, hisz fentebb írtam, h az uralkodóval szemben merül fel.

"....a nemzet fogalma, és a nemzet tagjait meg polgároknak nevezik....Ezt aztán jobboldali akciónak tekinteni nem lehet, ellenben liberálisnak teljes mértékben."
Szóval a nemzeti az liberális? Nem hinném.
"....zsidó psziché kivetülése...."
Nah ezért nem hiszem, hogy bármi közöd is van a Fideszhez. Szerinted a Fidesz és vele együtt a Miniszterelnök Úr náci ? Nagyon nem.

A Hyppolit-ból meg egy ilyen náci agymenést előadni, elkeserítő, minden normális helyről kiküldenének egy ilyen után.

Valamint a Fidesz is beszét polgári demokráciáról, polgári magyarországról, és nem mint elvetendő dolgot említették, hanem elérendő célként. Akkor a Fidesz egy liberális párt? Na ne vicceljünk. Ilyen kirekesztő antiszemita fröcsögés egy demokratikus közösségben egyszerűen tűrhetetlen.

A németek még úgy sem tudják teljesíteni a 2020-ra vállalt CO2-kibocsátás csökkentést, hogy a termelőkapacitásuk nagyobb része már szélerőmű és napelem. Viszont ostoba módon nem a szén, hanem az atomerőműveket zárták, zárják be. Néha előfordul, hogy a pillanatnyi felhasználásnál többet termelnek a szélből és a napfényből, ilyenkor ezekkel nyakon b.sszák a szomszédokat, a sötétződek ilyenkor trombitálják tele a médiát azzal, hogy olyan sok áramot termelnek a megújulók, hogy a szolgáltatók fizetnek azért, hogy fogyasszák az áramot. Aztán a két órával később másnap délelőttig tartó időszakról, amikor a franciától importálják az atomáramot, mélyen kussolnak. Pedig ma reggel négykor a teljes német áramfelhasználás 10%-át, 4,1 GW-ot importáltak csak a franciáktól. Ez több, mint a teljes magyarországi áramtermelés. Nem mellékesen ez az óriási áramtermelési kapacitás kizárólag azért lett, mert a német állam bazi nagy összegekkel támogatta és támogatja még most is a megújulók telepítését (összesen 580 milliárd €-t költöttek, ebből 19 Paks 2-t lehetett volna építeni, amivel kétszer annyit termelhetnének, mint amit felhasználnak), még most is majdnem annyi a fix átvételi ár, mint amennyi a magyar lakossági ár. Ezért a német lakossági ár majdnem háromszorosa a magyarnak.
Szóval a német módi és akarat követése ezért nem opció Orbánéknak.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Én nem a "német módiról" beszélek.
Fissziós erőművet tényleg őrültség építeni. Pont a németek bontanak évtizedek óta egy atomerőművet, de nagyon nehezen haladnak. Azok az elemek kb. 230.000 évig kell tárolni. Viszont a meglévőek élettartamát növelni kell, valamint növelni kell a kutatási pénzeket, mert a fúziós reaktorokkal eléggé jó eredmények vannak. (nem az ITER-re gondolok).
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1361-6587/aaf7e5/meta

Viszont nagyon sok fát kellene ültetni, valamint azokat a fejlesztéseket kell felpörgetni, hogy vonjuk ki a szenet a légkörből.

Pont úgy, ahogy a fidesz, akinek nem tetszik, hogy az fb nem az ő mészárosuk, az MTVA-ban és más médiatermékeiben is teszi. Mondjuk annaál magasabb minőségű szűrők működnek a FB-on. Látjuk, mik csúsznak át a hírhamisító papp dániel elvtárs vezette mtva szervezet ún. műsoraiban. Külön tetszik, hogy van olyan műsoruk, ami a tények címet viseli és a legordasabb hazugságokat terjeszti benne komoly arccal marsi anikó elvtinő. :D A fidesz ne reklamáljon a hírek tényszerűsége miatt, anem próbáljon elől járni a jó példával. Majd utána. esetleg.

Itt van egy véleménycikk:

https://magyarnemzet.hu/velemeny/jo-lenne-egyszer-ujra-vitatkozni-71974…

A Facebook leszedte.

https://www.origo.hu/itthon/20190813-facebook-diktatura-jobboldali-ujsa…

Elmagyarázod, hogy mi a baj a cikkel?

És, hogy ennek mi köze van egy magyar párthoz? Tedd meg, hogy végigolvasod, én megtettem. Nem igazán látom, hogy mi az, ami miatt a Facebook szartengerében ez kirívó lenne.

--
trey @ gépház

A történethez hozzátartozik, hogy a magyarnemzet oldalán nem korlátozták a cikk megjelenését és a cikk írójának facebook oldaláról is azóta levették a korlátozást. (ami egyébként nem letiltás volt, hanem csak az, hogy követni kellett az oldalt a post megtekintéséhez)
Szerintem elég valószínű, hogy valami automatikus filter fogta meg az alapján, hogy kik like-olták kommentáltak alá. Ez van, ha FB-tól elvárják, hogy kiszűrje a szélsőséges tartalmakat.

btw nem olvastam végig a cikket, de már az első bekezdésben megy a félelemkeltés: "De megnyugtatlak, sokan mások sem gyűlölnek, mindössze viszolyognak és kényelmetlenül érzik magukat, ha két férfit látnak ölelkezni, csókolózni. Amihez, úgy gondolom, joguk van – legalábbis egyelőre."

Ne kelljen sokat olvasnod....

Korábban megírtuk, hogy a Facebook gumiszabályokat alkalmaz, és minden az RTL-közeli cenzorok kénye-kedvén múlik. Ahogy arról is beszámoltunk, hogy a Facebookot egy olyan cég „moderálja” (vagyis cenzúrázza), melynek tulajdonosa ugyanaz a Bertelsmann, mint a német kormánnyal feltűnően lojális, a magyarral feltűnően ellenséges RTL-csoportnak. A közösségi oldal a választási kampányban az Origo két migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét, valamint Lázár János Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját is letiltotta. Akkor úgy tűnt, a tiltakozások hatására megijedtek és visszább vettek a cenzúrából, mára azonban kiderült, ez csak átmeneti ijedtség volt. Frissítés: A felháborodás hatására a Facebook megijedt, visszatette a cikket. Azzal a nyilvánvaló hazugsággal magyarázzák a történteket, hogy tévedésből vették le a cikket

Ha valóban nem pártatlan a moderáció, akkor gondolom milliónyi példa van arra, hogy a "magyarellenes" tartalmakat kevésbé moderálják.

Számomra továbbra sem valószínűsíthető kategória, hogy a fb (bocs, "a magyarral feltűnően ellenséges RTL-csoport") arra foglalkoztat embereket, hogy noname profilok postjait sunyiban korlátozzák hátha az origo.hu nem veszi észre. Aztán ha igen, akkor nagy ijedségében visszarakja azokat.

De lehet csak azért van, mert kevés echo tv-t nézek...

Mindenesetre én sem támogatom a fb moderálási elveit: a megosztó tartalmak korlátozásának ellenkező hatása is lehet, a gyűlöletbeszéd/csoportokat sértő tartalmak objektív megítélése meg szinte lehetetlen

> Ha valóban nem pártatlan a moderáció, akkor gondolom milliónyi példa van arra, hogy a "magyarellenes" tartalmakat kevésbé moderálják.

Hát pl. a facebuk tele van cigányok által írt bölcsességekkel. (ez egy visszafogott verzió)

> Számomra továbbra sem valószínűsíthető kategória, hogy a fb (bocs, "a magyarral feltűnően ellenséges RTL-csoport") arra foglalkoztat embereket, hogy noname profilok postjait sunyiban korlátozzák hátha az origo.hu nem veszi észre. Aztán ha igen, akkor nagy ijedségében visszarakja azokat.

Nem hát. Valójában a cukkenberg megtanult magyarul és személyesen intézi a cenzúrát mert ez a hobbija. Amelyik nem tetszik neki az törli, de ha szépen kérik akkor inkább mégis visszarakja.

> De lehet csak azért van, mert kevés echo tv-t nézek...

Engem nem érdekel hogy mit nézel, de úgy lenne ésszerü, hogy előbb elolvasod a másik által hivatkozott információt (hogy tudjad mihez szólsz hozzá) mielőtt bármihez hozzászólsz.

> Hát pl. a facebuk tele van cigányok által írt bölcsességekkel. (ez egy visszafogott verzió)

Biztos van ilyen, de a linkelt kép szerintem nem bizonyíték erre: a személyes profilokat valószínű kevésbé érinti a moderáció, meg szerintem nem is cigány a fotóalany, de még ha az is lenne, akkor is a félelemmel fenyegetés (már ha ezt annak tekintjük) valószínű legalább annyira érintené a környezetében élőket.

> Nem hát. Valójában a cukkenberg megtanult magyarul és személyesen intézi a cenzúrát mert ez a hobbija. Amelyik nem tetszik neki az törli, de ha szépen kérik akkor inkább mégis visszarakja.

Nem cukkenberg tanult meg magyarul, hanem cukkenborg: az automatizált filterek tették be lehetségesen megosztó (="veszélyes") tartalom kategóriába.

> Engem nem érdekel hogy mit nézel, de úgy lenne ésszerü, hogy előbb elolvasod a másik által hivatkozott információt (hogy tudjad mihez szólsz hozzá) mielőtt bármihez hozzászólsz.

jogos

> Biztos van ilyen, de a linkelt kép szerintem nem bizonyíték erre:

Mint írtam ez egy visszafogott verzió. A konkrét emberölésre buzdító videót egyszer már belinkeltem itt a hupon de valamelyik önkéntes rendőr feljelentést tett és törölve lett az egész szál. Ezért nem linkelem újra.

> meg szerintem nem is cigány a fotóalany, de még ha az is lenne, akkor is a félelemmel fenyegetés (már ha ezt annak tekintjük) valószínű legalább annyira érintené a környezetében élőket.

Nem tudsz semmit a valóságról...

> Nem cukkenberg tanult meg magyarul, hanem cukkenborg: az automatizált filterek tették be lehetségesen megosztó (="veszélyes") tartalom kategóriába.

Nem olvastad el a cikket. Ott van benne, hogy kik (nem programok) végzik a cenzúrát.

> Nem tudsz semmit a valóságról...

Ebben esetben nem moderációs problémáról beszélhetünk, hanem bűnüldözésiről.

> Nem olvastad el a cikket. Ott van benne, hogy kik (nem programok) végzik a cenzúrát.

A kettő nem zárja ki egymást. Az automata kiválasztja a problémás tartalmat, az ember felülvizsgál.

> Ebben esetben nem moderációs problémáról beszélhetünk, hanem bűnüldözésiről.

Az igazságos facebuk valahogy nem moderálja ezeket a véglényeket. A bűnüldözési része egy külön történet.

> A kettő nem zárja ki egymást. Az automata kiválasztja a problémás tartalmat, az ember felülvizsgál.

Akkor szar a program ha állandóan olyan tartalmat javasol törlésre amit nem kellene, és elfogult az ember aki saját érdekei szerint törli a tartalmat. Tehát az egész úgy szar ahogy van.

Nem is kell szerintem itt igazságot tenni vagy keresni. Ez nem az az ország. Itt simán összekacsintanak feletted, miközben kifosztanak, feltéve, hogy a kacsintgatók mindegyike biztos benne, kap a zsákmányból. Ezek a médiaizék meg egy kalap szart sem érnek. Az MTVA-val az élen.

Az Echo tv-t nehéz is lenne nézned, mivel megszűnt.

Bocs, de már ezt a kifejezés: „megosztó tartalmak” is nevetséges. Minden politikai tartalom megosztó, de az „extreme left-leaning” tech cégek, így a FB is érdekes módon csak vagy túlnyomó részt a jobboldali tartalmakat cenzúrázzák.

Apáti Bence és a Magyar Nemzet miért is névtelen? Mert te nem ismered?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Hát persze! Mindenképp. :D Amikor csuti cigányoznak, putriznak, zsidócigányoznak és hasonlók, azért az eléggé egyértelmű rasszizmus. De ezek valahogy nem akadnak fent a szűrőn.
________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Tárgytól függetlenül, a jelenlegi magyar kormány vastagon tehet arról, hogy nem népszerű az rtl-csoportnál, kezdve a orosz-szálas felvásárlási sztoriról, majd amikor ez nem jött össze, akkor az rtl-re szabott, a reklámbevételeket sápoló adóról, nem nyilatkozó, kényeskedő politikusok, hírek elhallgatása, nyilvános fórumokról kilátogatás, stb. Ez ellen a diszkriminatív, szuperszelektiv hozzáállás ellen minden jóérzésű moderátor fellép - furcsa, hogy nekik pont az fáj, amit ők csinálnak másokkal.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

> Tárgytól függetlenül, a jelenlegi magyar kormány vastagon tehet arról, hogy nem népszerű az rtl-csoportnál,
> Ez ellen a diszkriminatív, szuperszelektiv hozzáállás ellen minden jóérzésű moderátor fellép

Tehát akkor egyetértesz abban, hogy a facebuk cenzúra egy kormányellenes szervezet kezében van aki a saját belátása (vélt vagy valós sérelmei) alapján dönti el hogy mi jelenhet meg a facebukon és nem a letöltött tartalom valós tartalma alapján. Na ezt hívják manapság szólásszabadságnak :)

> Én pontosan tudom

Nem tudod. Segítek.

A szál arról szól, hogy a faszbukk mindent cenzúráz ami nem tetszik a libsiknek. Olyan írást is aminek semmi köze az abszolút értelemben vett politikához és egyik párthoz sem. Példát is kaptatok erre. Tehát a fideszezés ebben az esetben nem téma, hanem terelés.

Remélem így már megértetted. Ha mégsem, kérlek ne fárassz tovább a hülyeségeddel.

1. https://24.hu/poszt-itt/2015/02/09/a-tiz-legundoritobb-kifejezes-a-magy…
2. rengeteg jel mutat arra, hogy a másik oldalis kap cenzúrát rendesen. Inkább arról szól a dolog,
3. Arról vanszó a topicban, hogy kiadta a facebook a messenger hangbeszélgetéseit 3. félnek feldolgozás céljából. Ettől akarják eltiltani.
4. Keveredés van, mert sokna azt hiszik, hogy teljesen leállítanák a facebook-ot.

24.hu listájáról:
10. Nem. Ez az értelmezés éppen a libbolsik nácizós bunkósbotjának változata.
7. Kúrcsány Apró Piroska hathatós közreműködésével szerezte meg ingyen a vagyonát.
4. Ezt a mai „demokratikus” oldal szereplői még a ’80-as években „eldöntötték”, már akkor ők, a kicsivel korábban még maoista, véres szájú kommunista, ’56-ot fasiszta ellenforradalomnak nevezők voltak a Kádár-rendszer „demokratikus” „ellenzéke”.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szerintem tudom, miről beszélek, viszont azt is látom, hogy te nem értetted, mit írtam. A libsi kifejezést sok mindenki használja, egyszerűen azért, amiért a kommunistákat komcsiknak, a bolsevikokat bolsiknak hívják: mert így rövidebb. A libsinek ráadásul van egy plusz jelentéstartalma: azt a politikai gondolkodásmódot (így csoportosulást is) jelenti, amelyik liberálisnak hazudja magát, valójában azonban teljes komcsi beágyazottságú. Ezt a vonalat Magyarországon egyértelműen az SZDSZ vitte túl hosszúra nyúlt léte során és sajnos a repeszei viszik tovább. Igaz, lelkes ifjú kommunisták mindig előkerülnek, akik iPhone XS-sel és MacBook Proval harcol az egyenlőségért. Hogy a komcsiból libsivé (bár én éppen e folyamat és a végeredmény okán a libbolsi megnevezést kedvelem, használom) lett csoporttokra, emberekre a libsi kifejezést nácik is használják, ezzel nem lehet mit tenni.
BTW, úgy gondolom, mind a nácik léte, mind a legcsóróbb rétegek (ezek között nyilván elsősorban a cigányság) felemelkedésének akadályozása éppen a baloldal és a libbolsik érdeke, hiszen az előbbiek egy állandó hisztériakeltési lehetőség, utóbbi pedig egy masszív, a nácikkal szemben is, de általában az egész társadalom libbolsik által delirált rasszizumusával szemben is védelemre kijelölhető tömeg. Ez jól látszik azon, hogy bármikor voltak is kormányon, a világot telekürtölték azzal, mi történik a cigánysággal, hogy segítik őket (ez persze elsősorban csak az alanyi jogon járó segélyek fizetésére korlátozódott), és hogy megvédik őket az egyre fokozódó náci veszélytől. Ugyebár egyik sem volt igaz, hiszen az ingyen kapott, a megélhetéshez azért nem elég segély nem ösztönöz arra, hogy tanuljanak, dolgozzanak, viszont sem a Jobbik, sem a gárda, sem a betyárok ellen nem léptek fel komolyan, a romagyilkosságok is „véletlenül” libbolsi kormány idején történtek, a Jobbik, a gárda és a betyársereg is 2002 és 2010 között alakult.
________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A kifejezés a náciktól jön. Nem csak egy egyszerű "rövidítés". Mint irtad a nácik is használják, mégpedig antiszemita megnyilvánulásra. Ezért normálisan gondolkozó ember nem használja. Az érvelésed ugyanolyan faramuci és vérlázító, mint amit az EU adott elő a kommunista önkényuralmi jelképek használatának engedélyezésével.

Tehát ha a nácik (tudod, azok, akikkel legutóbb éppen azok fogtak össze és dolgoznak együtt most is) bármilyen szót használnak, akkor az beszennyeződött, nem szabad használni? Akkor milyen nyelvet tanuljunk, amelyiket biztos nem beszéli egyetlen náci sem? Csináljunk egy új nyelvet? Mondjuk, ilyen már van, ez a libbolsi újbeszél.
Te állítod faramucinak, azonban a dolog úgy működik, hogy ha te állítasz valamit (náci eredet), akkor azt neked kell bizonyítani, nem pedig azon picsogni, hogy én nem így gondolom. Megjegyzem, ezzel a mondataiddal éppen azt a viselkedésmintát követed, ami miatt erre az önhazug csoportra a liberális helyett a libsi szót használják: intoleráns, erőszakos nyomulás, hogy a saját narratívájukat (itt a libsi szó szerinted egyedül érvényes jelentését) ráerőltessék a társadalomra.
De továbbra is vevő vagyok valami bizonyítékra a náci forrásról.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

A libsinek ráadásul van egy plusz jelentéstartalma: azt a politikai gondolkodásmódot (így csoportosulást is) jelenti, amelyik liberálisnak hazudja magát, valójában azonban teljes komcsi beágyazottságú.

Nem is tudtam, hogy orbán bandája valójában komcsi beállítottságú! Jó, gondoltam a tetteik okán, de így kimondva eléggé mellbevágó!

Ja, azt el is felejtettem megkérdezni, hogy kik azok a szélsőjobbos nácik, különösen azok, akik átmentek a Fideszhez. Vagy inkább így írjam: Zsideszhez? Mert ugyebár a Fidesszel szemben állók ezt a formát is használják, igaz, ezt a nácitól a legostobább proli bolsevikig.
Már ezzel az állításoddal igazolod, hogy erősen azok szempontjából közelíted meg a témát, akik bizony bunkósbotként használják a vélt tartalmat. Én is sok éve használom ezt a szót, soha nem zsidózó tartalommal. Értem én a hátterét, azonban úgy látom, hogy az SZDSZ és holdudvara a bárkit bármiért antiszemita fasisztának kikiáltó bunkósbottal legkésőbb a nagy reményekkel várt ’90-es választáson való pofára esés után kezdett kalimpálni. Hallgass egy kis Klubrádiót, csodákkal szembesülhetsz! „Diktatúra van. Még nem mennek a vonatok, de bármikor mehetnek” típusú kijelentéseket akár a szignálok helyett is berakhatnák. Úgyhogy amíg konkrétumot nem tudsz mutatni, addig én az elmúlt 30 év tapasztalataira hagyatkozom.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Te állítod, hogy antiszemita. Én meg leírtam az előzményeket, körülményeket, miért állítja az SZDSZ és köre, hogy antiszemita kifejezés. Ha nem tudod, hogyan jönnek ide az SZDSZ, a Klubrádió és a többi, az csak a tájékozatlanságod bizonyítéka.
Hogy ne tudtam volna arról, hogy vannak, akik antiszemita tartalommal használják, az a te vetítésed. Hogy félreétetted vagy szándékosan magyarázod félre, amit írtam, a te dolgod. Ahogy az is a te vetítésed, hogy bárkit vagy bármit felmentenék. A legaljasabb felmentést éppen azok végzik, akik 30 éve használják bunkósbotnak a fasisztázást, pusztán a hataloméhségük kielégítése céljából.
Végül azt tudakolták meg Heller Ágnestől, antiszemita pártnak tartja-e a Jobbikot, hiszen ez már a sokadik ilyen antiszemita botrányuk. Azt válaszolta: „nem gondolnám, hogy a Jobbik antiszemita párt lenne. Nem kérdés, hogy a Jobbikban vannak antiszemiták. Kérem szépen, az angol Munkáspártban is vannak antiszemiták, mint azt jól tudjuk. Az antiszemitákkal nem kell összefogni, semmi közünk az antiszemitákhoz nincsen, de nem mindenki antiszemita, csak egyesek. Ugyanolyan százalékban vannak antiszemiták a Jobbikban, mint más pártokban.”
Nem kell hozni példákat a Jobbik antiszemitizmusáról, ugye? Ezzel viszont szembe lehet állítani Heller és más „liberálisok” kijelentéseit, miszerint a Fidesz fasiszta és antiszemita párt. Érzed az „iróniát”?
Különben nagyon rossz helyen kopogtatsz, ha bármilyen összefüggésbe szeretnél hozni a nácikkal vagy eszméikkel.

Tényleg, ez a tanulmány megvolt már?
Szabó Andrea – Gerő Márton (2019) A magyar társadalom és a politika
A DK-MSZP-Jobbik trojka szavazóbázisában 60+% szerint a Kádár-rendszerben jobb volt, mint most, az Orbán-kormány idején. Az LMP-ben is 55%. Összességében darabra is több ember gondolja így, mint amennyi a Fidesz bázisában. Ez a valóság a hirdetett kommunizmus ellenesség és liberalizmus mögött.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

1 nem vagyok SZDSZ-es
2. nem lehetek SZDSZ-es mert megszünt.
3. nem hallgatok Klubb rádiót
4. semmilyen rádiót nem hallgatok
5, nem vagyok liberális.
6. polgári, jobbközép beállítottságu vagyok.
7. az antiszemita megnyilvánulás csak az új fideszesek között menő, az összes régi Fideszes lenézi.

Valamint elhunyt embert támadni meg izléstelen és rendkívüli bunkóságra utal.

Elhunyt embert támadni? Az miért támadás, ha bemásolom, milyen baromságokat beszélt ez az „elhunyt ember”? Nem véleményt fogalmaztam róla (az még sokkal rosszabb lenne). A logikád elég érdekes, mert ha soha semmilyen „elhunyt ember” tetteit nem lehetne vizsgálni, kritizálni, akkor Sztálint vagy Hitlert sem lehet. Ezt azért gondold ár még egyszer.
Rohadtul nincs antiszemita megnyilvánulás, ezt csak vetíted.
Még mindig várok valamit a libsi szó náci eredetére. Ha hozol, elfogadom Mittomém, valami Szabó Albert-, Ekrem-Kemál- vagy Győrkös-szösszenetet a ’90-es évek elejéről. Vagy valami hasonlót.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

> 1. https://24.hu/poszt-itt/2015/02/09/a-tiz-legundoritobb-kifejezes-a-magy…

Csak a te kedvedért használom a libsi kifejezést mert tudom hogy szereted. :)

> 2. rengeteg jel mutat arra, hogy a másik oldalis kap cenzúrát rendesen. Inkább arról szól a dolog,

Milyen másik oldal?

> 3. Arról vanszó a topicban, hogy kiadta a facebook a messenger hangbeszélgetéseit 3. félnek feldolgozás céljából. Ettől akarják eltiltani.

Ebben a szálban egészen másról van szó.

> 4. Keveredés van, mert sokna azt hiszik, hogy teljesen leállítanák a facebook-ot.

Te miről beszélsz?

Ebből is látszik, hogy fingod nincs. :) a facebook egy magáncég - azt csinál, amit akar, ha nem akár, akkor nem jelenít meg bizonyos tartalmakat - nem kötelező senkinek sem onnan tájékozódni. A magyar kormány pedig egy elvileg a teljes lakosság érdekét kiszolgalni hivatott intézményrendszer, ennek érdekében pedig kormányzati kommunikációs felületéin keresztül a pártatlan tájékoztatás lenne a feladata. Viszont távolról sem ezt teszi, adófizetői pénzből dezinformál, hazudik, propagandát terjeszt, rágalmaz. Remélem így megértetted. Ha mégsem, akkor az már nem az én hibám... :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha ez igaz lenne, akkor Cukorhegyi nagy zavarában nem makogott volna mindenféle hazug baromságokat a tavalyi szenátusi meghallgatáson, hanem egy ilyen felkiáltással elhajtja a faszba a kérdezőket. De nem tette. Vajon miért?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ha nem értetted volna (márpedig úgy tűnik, nem értetted), erre vonatkozott:
„a facebook egy magáncég - azt csinál, amit akar, ha nem akár, akkor nem jelenít meg bizonyos tartalmakat”

„A magyar kormány pedig egy elvileg a teljes lakosság érdekét kiszolgalni hivatott intézményrendszer”
Szívatsz vagy naiv vagy?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Kicsit most zavarban vagyok, azt írta a kormánypropaganda, hogy jól használjuk fel az EU-s pénzeket, az emberek érdekében. Merkel meg megerősítette:

Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket

Kemény ütés lehet ez az ellenzéknek (meg az Indexnek leírni), de hát vannak dolgok, amit nehezen lehetne tagadni.

"Merkel ezután Magyarország és Németország gazdasági kapcsolatáról szólt, kijelentve, hogy Magyarország jól fekteti be ezeket a pénzeket az ország és a lakosság érdekében.

:D

Az független ellenzéki sajtóban ennek pont az ellenkezőjét szajkózzák minden nap. Akkor most valaki nem mond igazat.

--
trey @ gépház

A kognitív disszonanciát próbálják azzal oldani, hogy a libbolsi média az M1 tolmácsára hagyatkozott, elhitte és átvette ezt az értelmezést, de Merkel nem az EU-s pénzekről, hanem a német vállalatok befektetéseiről beszélt.
Angela Merkel szerint az Orbán-kormány jól fekteti be az Európai Uniótól kapott pénzt

Szívás, mert a német kormány hivatalos oldalán is kint lévő leiratban bizony ugyanaz van, mint amit a tolmács mondott.
Pressekonferenz von Bundeskanzlerin Merkel und dem Ministerpräsidenten der Republik Ungarn, Viktor Orbán
Sebaj!

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

És ezt a fake news-t a Facebook vajon miért nem teszi helyre? Az RTL-csoportos cenzúrahuszáraik nem tudnak németül, hogy lefordítsák mint mondott a főnökük? Vagy "politikusok" (mint ez a Géci), terjeszthetnek kamukat felhergelve a foga(lma)tlan nyugdíjasokból álló kemény magjukat?

--
trey @ gépház

'Az független ellenzéki sajtóban ennek pont az ellenkezőjét szajkózzák minden nap. Akkor most valaki nem mond igazat."

Kínos ekkora lendülettel beszáguldani a faszerdőbe...
https://index.hu/belfold/2019/08/20/mit_mondott_pontosan_merkel_az_eu-s… :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem tudom mit kellene érvelnem. Németország első embere tett egy Magyarországra nézve dicsérő kijelentést (ami miatt egyesek kardjukba dőltek), amit a Facebookon (meg itt) úgy adtak elő, hogy a tolmács hazudott. Aztán, kiderült, hogy a Facebook-bolondok által terjesztett állítás volt hamis.

Most, hogy Merkel kiosztott egy mélyütést azoknak, akik előszeretettel hivatkoztak rá Orbán ellenében, most egyszerre hazuggá lépett elő.

--
trey @ gépház

"egy magáncég - azt csinál, amit akar"

A Szilícium-völgy nyugalmát most azzal verték fel Zukiék, hogy diszkriminatív módon reklámoztak ingatlanokat az oldalukon, ezt pedig az amerikai törvények szigorúan büntetik, írja a New York Times.

https://pestisracok.hu/szintet-lepett-a-facebook-cenzura-ok-dontenek-el…

Ez konkrét törvénybe ütközik, majd megbüntetik őket érte, befizetnek egy csomó pénzt, satöbbi.
Az hogy a neki nem tetsző tartalmakat nem publikálják mint magáncég, nem ütközik törvénybe. Tehát igen, magáncég, azt csinál amit akar a törvényes kereteken belül.
Nem értem ezen mi olyan meglepő.

Mint korábban írtam volt: ha nem ütközne törvénybe, akkor a tavalyi szenátusi meghallgatáson nem próbálta volna makogva hazudni az ellenkezőjét, hanem elküldi a vérbe a szenátusi bizottságot.
________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

> a facebook egy magáncég - azt csinál, amit akar, ha nem akár, akkor nem jelenít meg bizonyos tartalmakat

Ezt megbeszélted cukkenberggel is?

> A magyar kormány pedig...

Nem érdekel a magyar kormány mert, NEM A MAGYAR KORMÁNYRÓL VAN SZÓ EBBEN A SZÁLBAN! Már mondtam hogy hagyjál a hülyeségeddel...

Tudod, ez a verekedés is úgy kezdődött, hogy a Fidesz-kormány visszaütött. Szép megjelenési formája az RTL mindenkori Fidesz-ellenességének a hetitetves. „Jópofa” (jópofáskodó) kormánykritikus műsornak indult, aztán 2002-ben furcsa lett, hogy továbbra is a Fideszt, Orbánt fikázzák. Még 2006-ban sem hangzott el egyetlen ejnye-bejnye sem Gyurcsányék ámokfutásával kapcsolatban. Érdekes előzménye ez annak a sivalkodásnak, amely akkor tör ki, ha bármi kormányfikázás kapcsán a kormánypárti vitázók érvei között említésre kerül a Gyurcsány-korszak. Ilyenkor aztán kitör a hiszti, hogy kilenc év után miért Gyurcsány. Jó, nem?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

> ez a verekedés is úgy kezdődött, hogy a Fidesz-kormány visszaütött

A múlt jótékony homálya...

az rtl-re szabott, a reklámbevételeket sápoló adóról => a portfolio.hu júniusi cikke szerint a csatorna 2012-ben – 6,6 milliárdos bevétel mellett – csak 5,5 millió forint társasági adót fizetett be

„A múltat végképp eltörölni”, leginkább a saját agyukból a saját tetteik emlékét. Bár ha lehet, másokéból is. Ha nem lehet, akkor nem az emlékeket, hanem a másokat.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nemrég kolléga mesélte, hogy kutyasétáltatás közben beszélgetett egy ismerősével egy konkrét élelmiszeripari termékről. Előtte soha nem vásárolt olyat, soha nem keresett rá az interneten, nem került kapcsolatba a termékkel, stb. Az első adandó alkalommal a telefon a képébe nyomta a konkrét termék reklámját.

Vagy piszok nagy véletlen történt vagy a telefon folyamatosan hallgatózik.

Az uszítást attól függően hagyja, hogy ki követte el.
Ha ti, akkor engedi.

Egy új online eszköz indítását jelentette be Twitter-csatornáján a Fehér Ház, amellyel a hivatalos szöveg szerint a korlátozások nélküli, szabad kommunikációt kívánja elősegíteni a Trump-kormányzat
Trump egy korábbi alkalommal úgy fogalmazott: nem nézhetik tovább tétlenül, ahogy ezek a cégek diszkriminálnak nézeteket, s “megpróbálják elhallgattatni az amerikai lakosság nagyon nagy részét”

https://hvg.hu/tudomany/20190518_donald_trump_facebook_twitter_cenzura_…

Lopott komment!

"Végre. Nonszensz, hogy magáncég a cégvezető politikai nézetei miatt felülírja az alkotmányt, a törvényeket, és politikai, vallási meggyőződése, szexuális beállítottsága vagy bőrszíne miatt diszkrimináljon embereket. Ha ezt egy falusi diszkóban nem lehet megtenni, ne lehessen egy óriáscégnél sem."

https://hvg.hu/tudomany/20190518_donald_trump_facebook_twitter_cenzura_…

Melyik, a falusi diszkó?

Az elmúlt években több ügy is volt már az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt, mert származásuk alapján diszkrimináltak romákat. A hatóság a szórakozóhelyeket 500 ezer, vagy több millió forintra megbüntette, és eltiltotta a további jogsértéstől.

"Értsd: nem hagyja az uszítást"

Homonnay Gergely aktuális kereszténygyalázása

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157020881293101&set=a.4287985…

Cseppet sem uszító.
Sok keresztény se ért egyet ezzel a menettel, de azért ez már simán BTK. közösség elleni Bcs.
Kikerestem, simán megáll

Közösség elleni uszítás
332. § * Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve annak tagja ellen,
erőszakra vagy gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1200100.TV

"a Hatóság élni fog a GDPR 66. cikkében rögzített hatáskörével, és Magyarország területén alkalmazott intézkedésként meg fogja tiltani az adatkezelést."

Az jo. Kb. a kemenybe korommal feliras esete.

Ha jol remlik, akkor ha eu teruleten hasznalod/regisztralsz a facse-ra, akkor az adatkezelest az Ir face csinalja, Mo-n, max reklamertekesitessel foglalkozo irodajuk van, ha egyaltalan vannak magyarorszagon.

Hinni kell nekik, hiszen mindig igazat mondanak.

Tavaly tavaszi kongresszusi meghallgatásán maga Mark Zuckerberg tagadta, hogy a cég belehallgat a beszélgetésekbe.

"Önök olyan összeesküvés-elméletről beszélnek, hogy mi figyeljük, hogy mit vesznek fel a mobiltelefonok mikrofonjai, amit aztán hirdetési tevékenységhez használunk fel. Mi nem csinálunk ilyet"

Mondjuk arra nagyon kiváncsi lennék, hogy biztosították, hogy a *szöveg* alapján se lehessen senkit beazonosítani, amit kiadtak. Azaz abban a text-ben sem szerepelhet semmi, amit a felhasználók írtak. Pl.: szétszórva 40 mondatban, vagy könnyen megfejthető találós kérdésben megfogalmazva. Ez már eleve el van cseszve, hogy ezt kiadták. Ez szerintem nem vihar a biliben, hanem nagyon durva, és egy szót sem szólnék, ha innen kitiltanák az egészet. (csendben röhögnék magamban, és gondolnám, hogy hurrá)

Nem sikerült felfognom, amit írtál. Ha nem értettem félre, akkor itt privát messenger üzenetváltások (vagy hangbeszélgetések?) kiadásáról volt szó, aminek nincs köze a szólásszabadsághoz, mert ezek privát üzenetváltások voltak. Az üzenetekben, vagy a hangfelvételeken is lehetett személyes adat, amit kiadtak harmadik félnek. Nem csak az átlaluk eltárolt azonosító adatokról van szó, hanem az üzenet váltások tartalmáról. Kíváncsian kérdezem, hogy ezekben hogy tüntették el a személyes vagy érzékeny adatokat átadás előtt? Valami szuper facebook-os mesterséges intelligenciával kisípolták/kicsillagozták, ami tévedhetetlen? Vagy átadták úgy ahogy van, a több száz alvállalkozónak, akikről a cikkben szó van?

Szerintem a probléma pont az, ha a felhasználók nincsenek tisztában vele előre, hogy pontosan hogyan használják fel a személyes adataikat, vagy hogy kinek adja ki a facebook ezeket, pontosan megnevezve az alvállalkozókat, amit több száz allválalkozó esetén (ahogy a cikk írja) kötve hiszem, hogy megtettek. Ez nem a hülyeség elvén elfogadott felhasználási feltétel kérdése, vagy egy default bepipált, és jól eldugott checkbox kérdése.

Ha megkérném őket, hogy küldjék el nekem, hogy pontosan hol, milyen célból kezelték az adataimat, kinek adták ki, akkor ezt meg tudnák tenni (úgy hogy az igaz is legyen, vagy inkább kamuznának valamit)? Vagy ha kérem, hogy töröljék az adataimat, akkor mind a több száz alvállalkozot (vagy azt az egyet/párat aki az én adataimat kezelte) mind kiértesítenék, hogy adattörlés van, légyszi töröljétek XY adatait, és kezelnék azt, hogy ki törölt, és ki nem? Ne nevessünk már, elég nehéz ezt elhinni.

Én felszántanám az adatközpontjaikat (az eddig kirobbant adatkezelési botrányaik után), és behinteném sóval.

Ja ezt általánosságban írtam a facebook cenzúrázásával kapcsolatban. A de-perszonalizálni viszonylag egyszerű: minden tartalmat (neveket, címeket, sajátos információkat), amiből személyhez lehet kapcsolni, ki kell húzni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"A de-perszonalizálni viszonylag egyszerű: minden tartalmat (neveket, címeket, sajátos információkat), amiből személyhez lehet kapcsolni, ki kell húzni."

Szabad szövegben, vagy hangban azért ezt nem ennyire triviális automatikusan elvégezni (mielőtt átadják). :) Bármilyen személyhez kapcsolódó információ, bármilyen módon, formában szembejöhet, és egy programnak kell automatikusan kiszűrnie.

Egy beszélgetésben egy darab személyes adat lehet hogy az első mondat elejétől a közepéig + az ötödik mondat háromnegyedében van elrejtve, amiből kiderül pl hol laksz.

És arra is kíváncsi vagyok, hogy ilyen szinten számon kérhetőek-e. Bizonyítani kellene tudniuk, hogy a módszerük 100%-os... Ezt gondolom még nehezebb.

Valószínű ez nem facebook specifikus döntés:

2019. 08. 12. - Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szabnak ki bírságot.

„A GDPR szabályozás egyik kritikus technológiai pontja, hogy az adatkezelők megfelelő technikai kontrollokat vezessenek be, a jogosultságkezelés, tevékenységnaplózás és adatszivárgás területén. Ezenkívül az eddigi tapasztalatok alapján nem került a piaci szereplők fókuszába a cookie-k kezelése, amelyek a végfelhasználó készülékére települnek, lehetővé téve ezáltal az adatgyűjtést és adattovábbítást a felhasználói szokásokról”

https://www.vg.hu/kozelet/jog/mostantol-sulyos-birsag-johet-ha-nincs-re…

1 hónapja megnéztem pár oldalt, hogy valóban cookie mentes-e, ha nem fogadom el azok tárolását: Gyakorlatilag szinte az összes vizsgált oldal tárolt cookie-kat attól függetlenül, hogy elfogadtam-e azt vagy nem.

Valszeg' az van, hogy a legutóbbi 'választások' alkalmával felfüggesztettek pár kormányoldalt, aztán ugye nemsokára jön az önkormányzati és jó előre jönnek a 'fenyegetések', 'izmozás' hogy ezúttal nehogy 'cenzúrázzon' majd akkor a Fész.. Aztán mehet a mocskolódás az ellenzéki jelöltekre.

És igen, bármikor abba lehet amúgy hagyni..
--
God bless you, Captain Hindsight..

> És igen, bármikor abba lehet amúgy hagyni..

Elméletileg. Gyakorlatilag meg életszerűtlen, h valaki kiiratkozzon a baráti köréből és ne használja a továbbikban azokat a csatornákat amikkel a kapcsolattartás történik.

Tehát kell egy magyar fejlesztésű FB! IWIW x.0! (Már rég hozzá kellett volna látni a fejlesztéséhez - akár állami projekt szervezésével)

Nem baj, ha nem érted.
-
God bless you, Captain Hindsight..

Ha a bruttó bérrel számolás fakenews-nak számít (szerintem is csúsztatás), akkor:
Origo, hirado.hu, Magyarország Kormánya: Kilenc év alatt duplázódott meg a minimálbér
888.hu: 140 ezerre emelkedhet a havi minimálbér

A havi minimálbér nettó összegének alakulása Magyarországon:
- 2010: 60.237 Ft (223 EUR)
- 2019: 99.085 Ft (304 EUR)

Filmbe illő küzdelem dúl a déli határon, Magyarország játssza a rosszakat
Ebben az első verzióban ez van:
„A hét hónapos terhesnek már alapból rendszeres orvosi ellátásra lenne szüksége

A rendszer a család legkisebb gyerekét is bünteti: a féléves gyerek nem kapja meg a szükséges oltásokat”

Aztán kicsit később:
„a legkisebb gyerek nem kapja meg a szükséges oltásokat”

Földes Andrásnak két napig tartott megérteni, hogy a nagy mesélés közben mekkora baromságot sikerült fantáziálnia. De sebaj, azért a következő évben megkapta a Vurlicer-emlékdíjat. Amit persze a balos médiaszereplők osztogatnak, egymásnak.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

érdekes olvasni itt is és máshol is ezeket a dolgokat, nézzük az egyiket "liberális" ami alapvetően azt jelenti hogy elfogadó, "live and let live", ha most ez a legkevésbé mondható el az emberek nagy részéről, de viszont mindenki elvárja hogy Őt elfogadják, az Ő nézetét elfogadják és még folytathatnám

Persze tisztában vagyok vele hogy valakit utálni és okolni kell a saját hibánkért, mert a felelősség vállalás nem működik, nem csak nálunk, a világ nagy részén. Ahogy a Bosszúállókban mondták: "a végjáték elkezdődött", már mint az emberiségé.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó