"Kicselezné az ügyeskedő szoftvervállalatokat a kormány. "

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Akkor váltunk linuxra? :) Az MS csak partnereken keresztül értékesít. ;)

Majd minden év január elsején bemondja a híradó a Windows adott évi hatósági árát. Nekem ez nagyon ismerős!

Lol

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A disztributor kedvezmennyel szerzi be nagy tetelben a software-t. Kedvezmeny nelkul adja tovabb allambacsinak. A disztributor nagyot kaszal. Allambacsi meg nem jar jobban semmivel annal, mintha kozvetlenul o maga vette volna meg a software-t.
Mivel allambacsi (ide ertve minden intezmenyet) nyilvan nem fog a bo'tba szaladgalni minden alkalommal amikor software-t akar venni, szeretne lefaragni a fenti disztributor tisztessegtelenul nagy nyereseget.
Errol szol, nem a hatosagi aras windows-rol. Ami egyebkent -imho- nem is lenne butasag, leven hogy a desktop operacios rendszerek piacan nagyon nincs verseny.
____________________
echo crash > /dev/kmem

OMG

Reszletesebb elemzesre is nyitott vagyok am :)
____________________
echo crash > /dev/kmem

" Ami egyebkent -imho- nem is lenne butasag, leven hogy a desktop operacios rendszerek piacan nagyon nincs verseny."
Az lenne.

Gondlom az állam az MS költségeit már nem szabályozná csak a bevételeit.

Az imho-s resz nem allambacsi agyszulemenye, hanem az enyem. Nyilvan nem kotelezo ervenyu dolog. Egyszeruen csak ugy gondolom hogy tul lehet arazni a windows-t, mert nincs verseny a desktop operacios rendszerek piacan.

Allambacsi ebben az esetben nem hatosagi arat akar, hanem lenyesni a kozvetitoi koltsegeket. Hogy ez aztan a gyakorlatban nem csak egy n+1. kifizeto csatorna lesz-e, az mar mas kerdes :)
____________________
echo crash > /dev/kmem

Verseny akkor van, ha hagyják. Ki lehet írni olyat, is, hogy:
- minimum 10 Mrd árbevétel az előző évből
- igazolás minimum 2 Mrd az előző évből állami beszállítás kifogástalan teljesítéséről

Itt is a nagy pénz nem a gyártóhoz került, ami az MS-nek is gond.

Egy desktop operacios rendszernél, office 365 hogyan lehet kifogásoltan teljesíteni? Szakadt a matrica, lejárt a szavatossága, nem az van a dobozban?
Mi értelme van a limiteknek?
Az állam általában 90 napra fizet.

Nem az a lényeg, hanem így belekwrül a megléte ami az új belépőket kizárja.

Miért kellene csökkenteni a versenyt? Én növelném. pl miért nem indul Német, Francia, Olasz cég, megnézni miért nem indul és az akadályokat elhárítani. Ha tippelnem kéne ezek volume licensek, miért nem fizet az állam rövidebb határidővel. Ez is csökkenti a versenyt (növeli az árat), hogy csak azok indulhatnak akik több milliárd forintot meg tudnak előlegezni.

Azért kell, mert nincs végtelen számú Lőrinc.

Amelyik cégben felmerül Lörinc onnan az MS menekülni fog. Azzal nem üzletelhet.
Amerikában ezt büntetik, bár lehet Donald Trump megváltoztatja ezt a hagyományt, és nem kell majd védenünk. :) Szorgos népünk győzni fog!

Dehogy, hisz azok a disztributorok pont a fidesz részére fölözték le a zsetont.

Betűzném, de nem teszem: sokan leírták már hogy a Microsoft kb. sehol nem értékesít közvetlenül szoftvert / licenceket, hanem ezt viszonteladókon keresztül teszi. A gáz ebben az esetben többek között az is volt, hogy az érintett viszonteladók nem a végfelhasználó számára kialkudott alacsony áron adták tovább a cuccot az államnak, hanem listaáron (vagy még annál is többért) és a megkeresett extra haszonból vélelmezhetően korrumpáltak pár magas beosztású állami tisztségviselőt. Állambácsi akkor sem vehetné meg a szoftvert "olcsón" direkt a Microsofttól ha valós szándéka lenne erre, mivel nincs olyan kereskedelmi csatorna, amin keresztül ezt meg tudná oldani.

> ...a Microsoft kb. sehol nem értékesít közvetlenül szoftvert / licenceket, hanem ezt viszonteladókon keresztül teszi ... Állambácsi akkor sem vehetné meg a szoftvert "olcsón" direkt a Microsofttól ha valós szándéka lenne erre, mivel nincs olyan kereskedelmi csatorna, amin keresztül ezt meg tudná oldani.

Ugye ez megint trey velemenyet tamasztja ala, miszerint a Microsoft tudatosan middle-maneket, stromanokat ekel maga, es az allami megrendelesek koze, hogy kozvetlenul ne legyen tamadhato, legyen kire kenni a piszkos ugyeiket...

Es ugye ismerjuk a Microsoft hozzaallasat a dolgokhoz, az alternativ megoldasokhoz...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Halloween_documents

Szerk: erdekes olvasmany:

https://www.cmi.no/publications/1935-how-middle-men-can-undermine-anti-corruption

Szerk2: innentol kezdve a hatosagi arreses Windows nem is akkora hulyeseg. Kihuzza a meregfogat az ilyen vadkapitalista ugyeskedeseknek.

Jegyre kapható windows!

Magyar nemzeti szoftver-trafikot minden tesco sarkara! Biztos ami biztos.

Minden 2000 PC per település egységre licenszelni mint a trafikokat, ehhez általános gépösszeírás (mint anno a rádiók esetében) :D
Szép új világ lenne, mi?

És akkor a jó kormány megregulázta a rossz szoftver-kereskedőket.
Vége a mesének Pistike, aludj szépen.

Nemzeti Szoftverellátó Vállalat, már a csengése is kellemes borzongásra ad okot. Mennyi jó káder elfér ott..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Hjam nekem is csak eddig kellett olvasnom a cikket :

"az állam közvetlen csatornán, egy központi állami szervezeten keresztül szerezze be a közigazgatásban használatos szoftverlicenceket"

forditas ----> Az allam kreal maganak egy szervezetet ami majd ugyanolyan dragan vagy dragabban szerzi be a cuccokat de legalabb ez a haszon a zsebukben marad.

Mivel ugye akkora mennyisegben nem fognak vasarolni mint egy ezzel foglalkozo disztributor ezert dragabban fogjak megkapni a cuccot...

Ez is egy lehetseges forgatokonyv.
____________________
echo crash > /dev/kmem

van ilyen cég: (by rogan anti): Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.

https://dkuzrt.hu/

hallottam ;-) egy olyan állami milliárdos projektről: M$ lic. 1-200millió.

Projekt folyik - minisztérim: majd jönnek a programok, de most nem lehet venni (pénz van, de más ok).

Vegyenek már pár matricát az ebay-en csak haladjunk már kérem :D

180nap múlva itt megáll minden, mint a szög - b+ tényleg meg fog állni...

Pont van is Lölönek egy ilyen profilú cége valahol az iratok alján, csak át kell nevezni és kész! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A leányuk miatt igazán viccess lenne.

Popcorn bekészítve. :D

NE ágyazz képet kommentbe. Elég ha belinkeled.

--
trey @ gépház

Ha mán' ódal-ügy: az ugráló V-jelzés miatt esetenként nem lehet a linkre hosszan nyomni, mert a másolás jelenik meg, nem a megnyitás új lapon. Nem lehet-e ezt kikapcsolni? :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

+1 (mobilon)

Még szerencse, hogy rákérdeztek, egyébként nem is tudnának róla. :D

https://www.parlament.hu/irom41/06961/06961-0001.pdf

Nem az a botrányos itt, hogy a "különbözetet" ki vitte haza, hanem az, hogy egy fillért is költöttek kupac M$ szarra. Az egészet nem a korrupció, hanem a beszerzés tökéletes indokolatlansága miatt kellene nyomozni. Álljon elő, aki azt állítja, hogy az állami cégeknél kell n db Microsoft Word. Indokolja meg, hogy mija tosznak kell.

Mert az Excel kell és azt nem árulja külön az M$ csak Worddel együtt.

Az a tézisem, hogy ahova ezt a szart megvették, ott nem kell Excel. Mindenki fel van háborodva, hogy a nemzet gázszerelője vagy valamelyik alteregója jól levette a M$-ot de senki meg nem kérdezte még a döntéshozótól, hogy hova vették, kinek, minek, gyanítom, hogy ha megkérdeznék illetékes elvtárstól, az nem is tudná megmondani. Mindeközben ennek a pénznek a feléből implementált templétekkel, központi tárolással vehettek volna az államnak testreszabott LO-t és normális oprendszert alá, ami garantált 20-30 évig mindenre jó, amire igény lehet.

Így jövőre megint ott lesz az akkor éppen soros meggazdagodni kívánó beszerző, aki a lejáró W7 helyett évente fizetendő és használhatatlanul szar W10 licenszekkel akar majd meggazdagodni. Mert ugyi az informatika drága, költeni kell rá, ha nem akarunk lemaradni.

Münchennek is hogy bejött. :)

Ott a Ballmer fiú ment ki személyesen borítékokat osztogatni.

20 éve a Windows 98 is mindenre jó volt. Nekem pl arra, hogy Linuxura váltsak.

Nem is értem miért nem használ az egész világ Libre Office-t és miért nem nyilvánítják emberi élettel összeegyeztethetlennek a Microsoft minden cuccát (félre ne érts, nem tartom rossznak a Libre Office-t). Azért akarnak MS Office-t, mert kb. mindenki más is azt használja, és abban futnak csak rendesen az Excel makrók, a többi office suite-ban meg nem. Szvsz nem az a baj hogy ezt használják, hanem hogy milyen g@ci drágán vették.

Ami a dohánynagykereskedésnél bevált, az a szoftvernagykereskedésnél is jó kell legyen. (aka 'haveri kapitalizmus')

De miért? A jelenleg is létező N.Dohányboltokban csak eladható az a néhány matrica amire szükségünk van... - Nem érzékelek komoly logisztikai fejlesztések szükségszerűségét. (Megjegyzem még egy ilyet sem láttam belülről, legalább akkor néha megnézném.) Amilyen húzóerővel bír a szoftvertermék Magyaro.-n lehet még fellendítené a dohánytermékek eladási mutatóit is.) :(