Normális fülhallgató, nem "cuppanós" :)

 ( mgabor | 2019. július 20., szombat - 19:43 )

Szomorúan tapasztalom, hogy már nem divat (nekem) normális fülest gyártani? Mindenhol ez az agyba dugható verzió van. Nagyon nem szeretem. Inkább ilyesmire vágynék. Nincs valami jó tippetek mit kéne vennem? Valami jó minőségre vágyom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én egy Sennheiser PXC 450-et, feleség meg egy Bose QuietComfort 25-öt használ. Mindketten elégedettek vagyunk, bár mindketten csak alkalomszerűen használjuk (amikor zajos a környezet, de figyelni kell), nem fulltime.

--
Csaba

Fülhallgató != fejhallgató és ő fülhallgatót keres. Ha jól sejtem mobilhoz. Bár láttam én már utcán embert bazi nagy fejhallgatóval is ;-) Főleg a rózsaszín vagy valami hasonlóan rikító színnel "menő".

Shure SRH840-est használok, nem menőségből.

Sorry, alighanem öreg vagyok már az ilyen finomságokhoz... (Amúgy ha már leírtad, hogy nem ugyanaz, elárulhattad volna a különbséget, mert a gyerekeim is hasonlókat nyúznak a mobiljaikkal, errefelé az utcán sem különösebben ritka látvány.)
--
Csaba

Füllhalgató: pici, fülbe hallójárat nyilásába belefér a hangszóró
fejhallgató: a nagy hagyományos bumszli
--

Fejhallgatot a fejedre teszed, azert van rajta a pant, ami osszekoti a ket oldalat. Plusz ket hatalmas hangszoro van a ket oldalan, normalis atviteli karakterisztikaval (a pici nem szereti a mely hangokat).

Egyebkent zsebben nem fer ugyan el, de van belole osszehajthato valtozat, az relative kis helyet foglal, amikor epp nincs a fejeden.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

No problem. Nagyon sokáig én se foglalkoztam a különbséggel. A fejhallgatót is hívtam fülhallgatónak, aztán valahol fel lettem világosítva. Addig azt hittem olyan ez mint a törülköző - törölköző, ugyanaz, csak másként mondják egyesek ;-)

Azért érdemes megkülönböztetni, mert nagyon más a közönsége egyiknek mint másiknak, a fülhallgató egy kényelmi funkciót lát el azzal, hogy kicsi (leszámítva a monitorozásra használt koncert füleseket), a fejhallgató nehezebben szállítható, van akinek nem tetszik mert nagy lehet, stb., de sokkal jobb hangot lehet belőle kiszedni, még az egész drága kategóriás fülesek is hiányosak egy közepes fejhallgatóval szemben. Elég kicsi az átjárás közöttük, esetleg otthon-fejes-utcán-füles és hasonló módon lehet, de általában vagy "csak utcán hallgatok egy kis zenét nem érdekel hogy szól", vagy "szeretnék jól zenét hallgatni és nem gond ha nagy a fejes rajtam".

Rendben, köszi.
--
Csaba

Sony MDR-ZX660AP, nem menőségből. Egyszerűen jól szól, és ennyi. Meg fülmasszázst ad a basszus. :)

Én egy Sennheiser MX170-et használok. 4 éve vettem 3000-ért, azóta is hibátlan. Hiába néz ki gagyinak, meglepően jól szól.

mi a gond az "agyba dughato" verzioval? miota ilyenem van, nem vennek "normalisat"

Nem mindenkinek bírja a füle - még akkor sem, ha 3-4 különböző méretű, cserélhető dugót adnak hozzá :S

+sok

nekem kenylmesebb/jobban illeszkedik egy ilyen gumis dugos mint a fix meretu "normal" fullhallgato, pl a lent emlitett apple earpodtol kb 5 perc utan faj a fulem, de gondolom van akinek pont ez passzol.

Par perc utan irrital, plane melegben.

Sennheiser MX 365

Apple EarPods?
https://www.apple.com/hu/shop/product/MNHF2ZM/A/
(Nem a hivatalos webshopból féláron is megkapható)

+1 sose cserélném le :D csak ugyanilyenre

+1, vagy AirPods, nagyon jo

Most rendeltem egy ilyet, kipróbáltam ismerősömnél, kellemesen szól.

Yincrow X6 vagy Qian69, ha nincs ellenedre Aliexpressrol rendelni.
A fulbedugos fulhallgatoknal sokat szamit a szilikon merete, erdemes tobbet is kiprobalni.

mgabor: bocs, de nem látom a különbséget.
Szoktam látni olyant is, ami mint egy kifordított szemüvegszár, a tarkón egy pánt köti össze. Közelről nem tanulmányoztam, mert számomra a normális az, ami a fület teljesen befedi, és a fejemen támaszkodik. Akinek mobilitásra kell, annak nyilván nem előnyös.

Én is ezt az MX470-et használtam évekig, s nagyon szerettem, de a macska elrágta :-/.
Azt hittem, hogy bemegyek bármelyik üzletbe, s 12 féléből választhatok, de sajnos nem volt ilyesmi (nem agybadugós).

Végül egy JBL T205 lett, mert ez volt elérhető. Kicsit más a fülben, de majdnem olyan jó, mint a Sennheiser volt. A hangja talán jobb is, az ára kb. ugyanaz. Van rajta mikrofon is. Ez nem kellett volna, de ha már van, sebaj.

https://www.fejhallgatoplaza.hu/jbl-t205-fulhallgato-fekete-7517

JBL T290. Ez már a 10.000 Ft környéki kategória, de a hangja miatt megéri.
Valamennyi használat utána kábele persze ennek is el fog szakadni, megtörni belül, mint az összes többinek is.

Én egy Venture Electronics VE Monk Plus-t használok, amivel a Sennheiser MX 375-öt cseréltem le, szerintem jobb a hangminősége, az 1 gombos mikrofon is jól használható androiddal (pause/play).

Ugyanez a bajom nekem is, csak nekem bluetooth-os kellene. De nem agybadugós, hanem régi, hagyományos füles, amelyen átszivárog a környezet zaja, nem válok zombivá, hallom, ha hozzám szólnak, valamint túlélem a kerékpározást közúton.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem meg nem volt olyan agybadugosom, amivel ne hallottam volna a kornyezeti zajokat. Olyat kell venni, ahol nem tomiti el valami gumi bizbasz a hallojaratot.

Tapasztalatom szerint jellemzően az olcsóbb, silány minőségű fülesek ilyenek. Nem véletlen, mert ez a design egyszerűen kihullik az emberek füléből. (Legalábbis nekem mindig kiesett.) Szóval a megoldás szerintem annyi, hogy ebben a kategóriában keress.

Nem olvastam végig a topic-ot, de ha gondold próbáld meg az apple fülesét. Ez még a legkényelmesebb. Én sem szeretem az agyba dugósat.