PHP,JS,CSS fájlokban történt módosítás után nem változik semmi az oldalon

 ( bocinet1000 | 2019. május 12., vasárnap - 20:14 )

Sziasztok!

Adott egy wordpress-es oldal amihez van egy sablon amit megvettünk és azt viszonylag alaposan átgyúrtuk eddig rendben volt minden átköltöztetéskor a módosítások szépen megjelentek hibátlan volt. Mióta a rendes oldalon van azóta ha bármit beleírok akármelyik fájlba és módosítok akkor az oldalon nem változik semmi és ha privát böngészés van ha nem, mindenféle cache megoldás ki van kapcsolva direkt emiatt. Van egy teszt oldal amin ugye dolgoztunk és azon megváltoztattuk ezeket a dolgokat és ott tökéletesen működik.

Mit gondoltok mi lehet ennek az oka?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lehet, hogy mégsem az éles szerveren változtattok? :-)
Vagy van valami proxy, ami gyorsítótárazta a régi tartalmat?

Cz

De, biztos az élesen :D

a vps mögött van egy cloudflare de akkor gyorsítótárba rakhatta volna az előző dizájnt is és akkor még mindig az lehetne :D

Két dolog lehet:
Mégis van cache-eles: nem a WordPress hanem a webszerver küldi le a fájlokat cache-elve. Ha cttl+shift+f5-re sem változik, akkor nem ez a gond.
A fájl valóban nincs ott, nem változott. Nyisd meg magát a css-t (view source, katt a linkre) és nézd meg hogy mit látsz benne. Itt is használhatod a cttl+shift+ált+minden+f5-ot.

Ha megvan hogy mennyit késik a fájl, mi okozza a cache-elest, akkor tudunk továbblépni hogy .htaccess-sel megoldható-e a dolog.

Megcsináltam mindegyiket amit írtál az elsőnél nem változott semmit, a másodiknál meg le sem töltődik ha megnézem a fejlesztői eszközökben a dolgokat. A wp felületen ha meg a theme editorba belemegyek és akármelyik módosított fájlban rákeresek arra amit változtattunk akkor az is mutatja hogy bizony ott van.

Hogy lehet az hogy benyomom a cachelést az oldalon és amiket módosítottunk azok működnek? Kivétel a JS

preload/minifier/egyéb cucc véletlenül nincs? pl ilyesmi: https://wordpress.org/plugins/fast-velocity-minify/
JS-nél meg az a kérdés, hogy van-e benne lifetime/version, amit az oldal megnyitásakor egyeztet a kliens a szerverrel. Ha nincs verzió/nem változott, akkor a böngésző nem fogja újra letölteni, amíg a js lifetime nem expired.