Internet: PHP, CGI, stb.

[megoldva] Tömbszorzás

Ami pythonban egyszerű szorzással megy, az php-ban némileg körülményes, mert itt nincs lehetőség pl. [3,4,5] * 2.4 használatára.
Ehelyett egy gyalogos (és nem elegáns) megoldás:

function m ($a,$c) {
  $r=[];
  foreach($a as $b){ $r[] = $b * $c; }
  return $r;
}
print_r(m([1,4,5], 4.2));

  [0] => 4.2
  [1] => 16.8
  [2] => 21

Ehelyett itt: https://riptutorial.com/php/example/26837/comparison-between-bcmath-and-float-arithmetic-operations javasolnak pár array_map-es megoldást, de olyat nem találtam, ahol meg lehet adni paraméterként is a szorzót.

A gond valahogy a láthatósággal van; ehelyett szeretnék egy működő (kétparaméteres) array_map megoldást, ami lehetőleg nem teszi be másik tömbként (többszörözve) a szorzót:

$input = [2,3,4];
$c = 3;
print_r( array_map(function($el) { return $el * $c; }, $input) );

   Undefined variable: c

Drupal weboldalak mentésének visszaállítása dedikált gépen

Sziasztok,

Adott kb. 70 darab drupal cms-sel készült weboldal ( vegyesen 7.72, 8.9.1, 9.0.1). Ezekről vannak biztonsági mentések, és időnként tesztelni akarom a mentések visszaállítását egy erre dedikált lokális gépen.  Azaz egy gépre kerülne az összes website és ott lehetne tesztelni, hogy sikerült-e a visszaállítás, működik-e minden,stb...  Jelenleg úgy néz ki, hogy manuálisan történik az adatbázisoknak, adatoknak a lemásolása a dedikált gépre. (Elkezdtem scriptet írni, de létezik-e más megoldás esetleg?) Mit javasoltok a folyamat felgyorsítására? Célszerű-e docker-es környezet kialakítása? (verziók miatti különbségek, weboldalak->konténerek). 

Előre is köszi.

Javascript Exception, Warning loggolása szerverre

Azt szeretném megoldani, hogy az összes kliens oldali logot a szerverre át szeretném küldeni például XHR küldésekkel. (Nyilván ha éppen az a baj, hogy nincs hálózat, akkor nem fog átmenni.)

Az értelme az volna, hogy ha esetleg nem működik valami, akkor lehetőleg ne kelljen a felhasználóhoz rohangálni: a szerveren ott lesznek a logok.

Megtaláltam, hogy a console objektumon keresztüli üzeneteket át lehet írányítani ilyenekkel:

 const info = console.info.bind(console)
 console.info = (...args) => {
  info('My Console!!!')
  info(...args)
 }

Megtaláltam azt is, hogy globális kezeletlen exception handlert is fel lehet venni:

window.addEventListener('error', function (evt) {
  console.log("Caught[via 'error' event]: '" + evt.message + "' from " + evt.filename + ":" + evt.lineno);
  console.log(evt); // has srcElement / target / etc
//  evt.preventDefault();
});

A kérdésem az, hogy van-e más ilyen forrás, amit lehet/érdemes loggolni. Illetve van-e erre valami teszt lehetőség kipróbálgatni? Ami leginkább érdekelne, hogy régebben láttam warningokat is a web developer logban, amiket a HTML engine adott ki magából - persze most nem jut eszembe, hogy mire jött. Ezek a console.warn() híváson keresztül mennek, vagy más úton kerülnek a logba? Ha más úton, akkor hogyan lehetne elkapni? Hogy lehetne ilyen példaoldalt csinálni, amit ki tudom próbálni, hogy a log szerverre irányítás minden esetre jól működik-e?

Esetleg ki használ ilyen kész libet, amit csak be kell emelni?

cms - Bolt

Sziasztok!

 

Hobbi célú (pár tematikus oldal, kapcsolati űrlap, stb.) viszonylag gondozásmentes weboldal készítéshez szerintetek mennyire jó ötlet a Bolt CMS-t használni?

Még a Mezzanine  is szimpatikus valamennyire...

Igazából arra, amire kell tudásukban elegendőnek tűnnek  (a Drupal , WP és társai kicsit bloat lenne szerintem).

Eclipse PDT + Javascript

Üdv Mindenkinek!

Eclipse 2020-03 PHP környezetben szeretnék Javascript és jQuery szintaxis ellenőrzést és automatikus kódkiegészítés beállítani, mert az utóbbi kettőben még elég bizonytlan vagyok.

Google több megoldási lehetőséget is kidobott de egyikse működik (vagy nem tudom mit kellett volna konfigolni még rajta) ill. fel sem települ, mert hogy nem kompatibilis a mostani Eclipssel

Pl: jQueryWTP, Wild Web Developer, jsdt-jquery

PHP projektben vannak jqueryt használó .js fájlok, azokat szeretném fejleszteni.

Segítsetek, mert már nincs ötletem!

1 mp-re beugró kép

Sziasztok!

Adott egy wordpress alapon lévő weboldal.

Mióta átállítottam a php-fpm-ben lévő max,min worker processeket és a min,max spare serverst azóta az a jelenség áll fent, hogy ha a főoldalról egy posztba kattintok akkor mielőtt bejönne a poszt maga egy pixeles kép jelenik meg az egész képernyőn közte kb 1 másodpercig utána eltűnik és szépen bejön a poszt, visszaállítottam a php-fpm ben a cuccokat ahogy voltak és ugyanúgy fennáll a jelenség. Caching plugint lenyomtam/kiűrítettem cloudflaret dettó. WP upgrade/downgrade is megvolt de semmi.

Mi baja lehet, ötlet? :)

 

Köszi

[megkerülve] vue-cli-service build

Van egy vue alapú frontend projektünk. Készült hozzá egy új ikon is.

Azonban ez a "vue-cli-service build" vagy "vue-cli-service build --mode development" parancs mindig azt írja ki a végén:

Images and other types of assets omitted.

Én meg pont nem szeretném elhagyni az image (svg) beemelését. Hol van az leírva, hogy ezt hogy kell?

Ezt látom: https://forum.vuejs.org/t/test-and-dev-build-omits-css-and-images/44092… - de az itt tanácsolt --mode development nem hatott.

___

Közben látom, hogy mely könyvtárba kell másolni kézzel az általam gyártott .svg fájlt (ami nem a web/frontend-en belül van, úgyhogy emiatt nem láttam korábban), s ez megoldja a kérdést. (Az persze továbbra sem világos, hogy ez miért nem történik meg automatán, de mindegy – most elég ennyi nekem.)

[megoldva] nginx, 500

Adott két dockeres webszerverem, nginx.

Egyikről másoltam a másikat.

Az egyik megy jól - a másik is szinte jól megy, mert a megfelelő api válaszokat visszaadja, viszont 500-as státusszal teszi ezt, azaz lényegében használhatatlan. Gyakorlatilag csak a felcsatolt volume-ok közt van különbség (bosszantó módon az ntfs-es megy jól, az ext2-es meg nem).
Merre érdemes elindulni?

Szerk: a naplózás lehetetlensége volt az akadály, melyet megfelelő chmod/chown parancsokkal lehetett rendezni, lásd lentebb.

[Megoldva] Youtube + Ghostery + uBlock Origin

Sziasztok!

Firefox alatt eddig a fenti kombó teljesen rendbe tartotta a videókat, előtte-után-közben reklámokkal sosem találkoztam.

Na ennek 2-3 napja vége. Csak akkor tudok megnézni valamit, ha mid a kettőt kikapcsolom a YT oldalon.

Egyébként pedig a "Hiba történt. Próbálkozz újra később. (Lejátszásazonosító: ***** ) További információ" üzenet jelenik meg a lejátszás indítása után 5-6 mp után.

Chrome alatt ugyanez a páros muzsikál rendesen.

FF alatt cookie, cache, aktív belejelentkezések voltak törölve. Jár valaki hasonló cipőben?

Frissítés0: Így most működik

Frissítés1: Új profillal a régi felállásban is működik

Köszönöm mindenkinek az ötletelést!