PÖHÖPÖ2

Folytatva az előzőeket....

A leírtakat közben kipróbáltam több magyar szolgáltatón is (mediacenter, dotroll, nethely etc...) többé kevésbé úgy működött ahogy leírtam. Ami a gyenge pont jelenleg, hogy az első .user.ini beállítás mennyi időtől lesz aktív - tippre vmelyik cache zavar be, de ebből meg annyi van - Somogy megyeisen - mint a rossebb. (Tippre vagy a szerven beállított realpath cache, vagy az opcache fast-cgi cache lehet a bűnös.)

Minden esetre érdemes vmi konstans delayt beállítani:
- amikor létrehozzuk a user könyvtárát (5 perc múlva használható)
- vagy amikor a block.php kitöröl egy pl. ftpn vagy más módszerrel feltuszkolt .user.ini fájlt (Nem engedélyezett fájlt talált a rendszer, a vizsgálat 5 percig is eltarthat) - érdemes átvizsgálni a teljes könyvtár rendszert - szóval ilyenkor kell idő, mivel a már feltöltött .user.ini beállítás figyelembe lett véve.

Amennyiben nem CGI/FAST-CGI-n keresztül szolgáljuk ki a kérést hanem pl az apache2handlerrel, ott a .htaccessben lehet hasonló beállításokat megadni mint a .user.ini-ben. Itt lehet olyan előny hogy akár egy helyen elég megadni és beállítani, hogy nem lehet felülírni, ha viszont nem élünk ezzel, akkor nem elég a meglétét ellenőrizni, érdemes a tartalmát is vizsgálni - a szkript útvonalának összes könyvtárában.