Giro d'Italia rajt Budapesten + két szakasz Magyarországon 2020-ban.

 ( BehringerZoltan | 2019. április 15., hétfő - 20:44 )

Wow!
Ez komoly?
Az!
Hihetetlen!

Mondjuk nekem van ellenérzésem az ilyen külföldi rajttal meg szakaszokkal kapcsolatban, de annak nagyon örülök h Budapesten ilyen eseményre fog sor kerülni és itt lesz a kerékpársport élmezőnye. Egy ilyen verseny minden képzeletet felülmúló felhajtással jár! Kb a F1-el összemérhető lehet. Közvetítő helikopterek, külföldi tv társaságok, tódulni fognak ide minden felől. Arról már nem is szólva, h micsoda impulzust jelent a magyar [kerékpár]sportnak!

Az első sajtótájékoztató: valóság a Giro d’Italia rajtja Budapesten!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Izraelnek 12 millioba kerult a 3 nap. Marmint csak az alapdij. + az egyebek. Budapesti/magyar utakon megnezem majd mit fognak szolni, amikor nehany esetben setatempora vettek a "rossznak mondott" szakaszokat sztrajk jelleggel. Itt akkor 3 napig hederezni fognak 30-35 tempoval. Kozrohej a magyar utallapot. Erre akarnak elkolteni "csak" 7,8 milliardot ? Az bezony keves. Irtoztatoan nagy blamat varok orszagimazs szinten.
Tarlos battyat hogy vettek erre ra ? Mar egy sima futoverseny 2-3 oras lezarasaert nyignak. Akkor mi lesz ha elozo este/ejszaka le kell zarni es nem 2-3 orara. Penteki rajttal. Nagyon sok erdekes kerdes van. Termeszetesen ha szeretett vezer ugy kivanja akkor ugy lesz ez biztos.

Szerintem a jövő héttől nekiállnak aszfaltozni :) Lennének tippjeim merre kezdjék! Amúgy én megértem Tarlóst. A Tour de Hongrie-t már nem engedi Bp-re. Tényleg túl sok volt már itt mindenféle verseny miatti lezárás. Szóval kicsit fájó ugyan h a saját körversenyünket el kellett vinni vidékre, de be kell látni, h nem csak sportolóknak van a város.

Meg mondjuk az ország nem csak a fővárosából áll. :)

Jogos! Mondjuk én speciel itt lakom :)
Sztem az lesz a 2 szakasszal kapcsolatban - de ez csak tipp persze -, h ha Bp közelében kell tartaniuk, akkor az egyik szakasz Visegrád Esztergom Dobogókő felé lesz. Már csak V4 brand miatt is. Bár Dobogókőt, mint hegyet nem valószínű h beleveszik az elején.

"Tarlos battyat hogy vettek erre ra ? Mar egy sima futoverseny 2-3 oras lezarasaert nyignak."

Hagyjad... érdekes, hogy pont a főpolgármester-választás évében kezdett el sírni a szája a red bull air race-től (amit Budapesten élő lakosként helyeslek is, hogy kip.csázták innen), meg a "túl sok" futóversenytől. Akkor sír annak is a szája, amikor profitot lát belőle.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Hát TdH -t speciel már tavaly sem engedte be Bp-re.

Ja. Kazincbarcelona :-D meg köszönte/köszöni szépen :-)

Nem érdekes, tipikus Tarlós.

Nem kell Pesten futni, menjenek a pusztába, ahol nincs forgalom. Vagy a proli oda nem utazik el és nincs felhajtás? Vagy a külföldi nem tudja, hogy Magyarország nem csak Budapest?

Nekem speciel a futóversenyekkel pont nincs semmi bajom, mert a red bullos témákkal ellentétben nem kell ~1 hétig (felkészülés, edzés) a berregést hallgatni. Persze az arányosság elvét figyelembe véve (értsd ne zárják le miatta kéthetente a fél várost).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Igaz, ha ritkán van, nem a csúcsforgalom idején, akkor rendben van.

Remélem akkor fizeted is, ha annyira örülsz neki...

Szerintem erre a szintre ne menjünk át. A Forma1-től a vizes VB-n keresztül sok-sok tucat példát lehetne arra említeni, hogy a közösből fizetünk ilyesmi eseményeket. Azt meg ne mondd, hogy egy ilyet se rendezzünk :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

ÉN nem azt mondtam, hogy ne rendezzenek. Legyen végre kapitalizmus és fizessék azok az ilyeneket akiket érdekel. Ha meg nem érdekli a kutyát se, akkor meg főleg ne a közösből fizessék. Ez vonatkozik az egyházaktól kezdve a sportszarokig mindenre. De mondjuk mindegy, ez az ország csúszik vissza a szocializmus posványába.

Csuszik vissza azt jelentene, hogy elhagyta valaha is.
Szerintem ez nem tortent meg csak babszinhaz volt es a toke ujracsoportositas, neptol nep egyes erdemes fiainak kozbe szerzese volt/van/lesz.
Csuszas az a vas es acel orszaga iranyaba halad, elvtars pajtas korszak nagyon visszakoszon.
Nem beszelve az elvtelen orszagcsonkito horthy korszak mosdatasrol es idealizalasrol.
Na ettol fordul fel az en gyomrom.
Peldanak.

A napokban olvastam, h Horthy katonához méltóan rendkívül fegyelmezett életet élt. Sokat sportolt, bizony: kerékpározott :)

Ezzel alapvetően egyet is értenék, csak nem mindent lehet leírni egy egyszerű bevétel - kiadás = profit képlettel. Ilyen alapon meg lehetne szüntetni az összes kulturális és sportrendezvényt. Pl. hogyan méred le, hogy mennyi forgalmat generál a turisztikai ágazatban egy itthon megrendezett sportesemény, vagy mennyivel termel több GDP-t a lakosság, ha jobb a közérzete köszönhetően egy kulturális rendezvénynek? Hogyan méred le, hogy pár évtizeddel később mennyivel kell majd kevesebb TB-t költeni azokra, akik rendszeresen részt vesznek tömegsport rendezvényeken, vagy ha kevesebb szmog kerül a levegőbe mert kerékpáros közlekedésre váltanak?

Nem véletlen, hogy a költségvetésben ezekre elkülönített keretösszeg van, ami egyébként eltörpül sok más kiadással összehasonlítva. Sajnos újabb verzióról nem tudok, de itt vizualizálva is láthatod, hogy arányaiban mekkora összegről van szó.

De ez nem tömegsport meg hasonló, se a forma1, se az ilyen versenyek. Elfizetünk egy rakat milliárdot közpénzből, ami a futam szervezőinek kéne fizetni, de így az ő hasznuk lesz több.

Talán ne ez legyen a prioritás mikor maholnap bezárnak a kórházak, az okmányirodák, stb. mert egy fillér nincs rá.