Ubuntu nvidia driver telepítési gondban vagyok

Fórumok

Szia, Kedves Hozzáértő!

Egy NVIDIA GT640-es videokártya van a gépemben, de valamiért csak a nouveau driverrel működik. Vagyis csak úgy néz ki, mintha működne. A HD videók pl szaggatnak teljes képernyőn. Régebben nem volt ilyen gondom. Nem olyan gyenge kártya ez. Már mindenféle woodoo varázslatot kipróbáltam, de mindig az a vége, hogy valami függőségi probléma miatt nem sikerül.

sudo ubuntu-drivers autoinstall
https://paste.ubuntu.com/p/5jDm4QFf4f/

sudo apt install --fix-broken
https://paste.ubuntu.com/p/TGKkfTnYqs/

Hogy a túróba kell ezt csinálni, hogy jó legyen?

Hozzászólások

Ubuntu verzio? Driver verzio? masik verzioju drivert probaltal?

Ma délelőtt még 18.10 volt, abban a reményben, hogy majd talán megoldja a problémát, frissítettem 19.04-re. De ezen is ugyanaz a helyzet.
Mindegyik elérhető verziót megpróbáltam feltenni, mindenhol ilyen függőségi hiba a vége a dolognak:
nvidia-340
nvidia-driver-390
nvidia-driver-418

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

$ sudo ubuntu-drivers devices
== /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.0/0000:01:00.0 ==
modalias : pci:v000010DEd00001282sv00001458sd00003608bc03sc00i00
vendor : NVIDIA Corporation
model : GK208 [GeForce GT 640 Rev. 2]
driver : nvidia-340 - distro non-free
driver : nvidia-driver-390 - distro non-free
driver : nvidia-driver-418 - distro non-free recommended
driver : xserver-xorg-video-nouveau - distro free builtin

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

Ha nem Ubuntu-Drivers-et teszel, hanem apt install nvidia-driver-390

"Hogy a túróba kell ezt csinálni, hogy jó legyen?" - Én nem túl okos módszerrel, fogom és kukázom a VGA-t és veszek bele egy "latest" nvidiát, amire a fejlesztők is feltehetően fejlesztenek. - Ez bár drága megoldás, de legtöbbször működik.

Letoltod a kartya tipusanak megfelelo drivert az nvidia oldalarol. Eltavolitod a nouveau drivert, felrakod a kernel header es source-ot, majd lefuttatod a drivert.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csoda történt! Tegnap este egy frissítést követő újraindítás után visszaesett a felbontás 1024*768-ra. Talán valamit reszeltek a noveau driverel? Nem. Nem lehetett nagyobb felbontást állítani. Hát, jó akkor minden mindegy alapon megpróbálom újra felrakni az nvidia drivert. Sikerült! Semmi hibaüzenet! Sőt, újraindítás után automatikusan beállította a helyes felbontást.
Mindeközben úton van az új videokártya. Pár napja bekapcsolás után egy ilyen kép fogadott: https://imgur.com/l0eG3NH és semmire nem reagált. Reset után viszont elindult normálisan.

Köszi, Ubuntu!

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

Nekem az Elementary Loki (valamelyik Ubuntu LTS-re épülő disztribució) nevű kiadása semmiképpen nem tudott HWE kernellel Nvidia modult forgatni. Volt egy bizonyos verzió, azzal a modul lefordult, de ahogy frissült a kernel, már nem ment az új modul fordítása. Ekkor dobtam a HWE kernelt és telepítettem az LTS verziót, ezzel minden helyreállt a régi kerékvágásba.