QNAP NAS-hoz szünetmentes

Adott egy QNAP TS-251 NAS. Ehhez keresnék szünetmentest. Nem az áthidalási idő lenne a legfontosabb, hanem hogy hozzáköthessem a NAS-hoz úgy, hogy az szabályosan leállítsa magát, ha hosszabb az áramszünet és merülni kezd az akksi.

Vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataitok? USB csatlakozó jöhet szóba a kettő összekötésére. Az árplafon legyen mondjuk 25e. (előny, ha később utángyártott akksi lenne hozzá)

Hozzászólások

Szoktak mindenféle kompatibilitási listákat közzétenni, azok elég jó tippeket adni. Használtan érdemes a felújított APC Back-UPS CS-eket megnézni (350 vagy 500), azokat általában szeretik a NAS-ok, de persze elsőre a listát csekkold le.

Használtan szereztem, olcsóbb volt, mint az 500-asok. Újonnan valóban nem érte volna meg. Így legalább pakolhatok rá mást is, bár szerintem a számítógépet nem tudom, mert aktív PFC-s, és ha jól tudom azok nagyon válogatósak. Lépésenként közelített szinuszos UPS vajon jó lehet hozzá? Be Quiet 500-as táp.

Sajnos kicsit szét van szórva a hálózat, hosszú távon szeretném kicsit központosítani, akkor majd jó lesz ez mást is rákötni. Csak amikor építkeztünk, nem gondolkodtam tiszta fejjel a tervezéskor. Igaz, arra akkor senki nem gondolt, hogy egyszer a pincében lesz a dolgozószobám...

MUnkatárs úgy oldotta meg, hogy akkuról üzemelő mikrotiket kötött elé. Ha megszűnik a betáp, az akku merülni kezd, ha egy bizonyos fesztültség alá csökken a mikrotik betáp (ami mérhető RouterOS alól), akkor belép SSH-val a NAS-ba és szabályosan leállítja. Ha visszajött a rendes betáp, akkor Wake On LAN segítségével feléleszti.

Ezilyen overengineering megoldás lenne itt, lévén a Synology/QNAP/normális NAS alapból támogatja a normálisabb USB-s UPS-ek kezelését, és szabályos leállítást csinál.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

A diákjaimnál is sokszor látom. Tanulunk egyszerűbb megoldást valamire, de amikor épp egy bonyolultabb eszközt tanulunk meg, akkor mindenre azt akarja használni.

Mert gondolom a 100m sprint tanrend tempó mellett nem marad semmi idő ülepedni a tanultaknak, a 30 másik párhuzamosan futó tárgyra vonatkozó hasonló elvárások mellett?

Minden tanár azt hiszi a diákok csak az ő órájára járnak az egész iskolában.

--

Azzal, hogy minden tanár a sajátját tartja a legfontosabbnak, nem értek egyet, ez minden alap nélküli általánosítás. Úgy tűnik neked rossz emlékeid vannak az iskoláról. Tény, hogy nem minden tantárgyról jelenthető ki, hogy mindenkinek szüksége lesz rá az életben. Az enyém mondjuk pont ilyen: informatika. De heti 1-2 órával nem tudom megváltani a világot.

Egyvalami miatt viszont szükségem van minden tanult tantárgyra. Tanulhatom újra a gyerekeimmel :)

Hát egy kicsit ügyesebben ment neki a dolognak, csak az már nem tartozik közvetlen a topiknyitó témához, de ő nem transzformálta fel az akku 12V-s kapocsfeszültségét 230V-ra, hogy az UPS-re kötött NAS tapegysege ismét 12V-t csináljon belőle...
Hanem egy 12V-s makrai szünetmentesito tápot kötött rá (12V-13.8V akkus kimenet,230V csak ezt tölti). A mikrotik router amúgy is ott volt a rendszeren (az is erről a makrai UPS-ről megy), akkor miért ne nézzen feszt vele? Volt talán a teljes script 4 sor if nyitó záró sorral együtt. Nem is értem a meglepődést, tudtommal ez egy szakmai oldal, ahol üdvözíteni szokták az érdekes megoldásokat, nem cinkelni. Vagy nem itt olvastam egy problémára 5 programozási nyelven 10 féle scriptet? Ja igen, az régen volt már.

http://www.makrai.hu/gyartmany10.html

Ha már van egy ilyen téma, nem nyitnék egy újat.

Találtam egy másfél éve vett 700VA-es APC Back UPS-t a raktárnak használt gardróbom mélyén, gyári csomagolásban, tehát soha nem volt használva. Egy HP Gen10-es és egy Gen7-es N40L-t tennék rá. Lehet valami gond abból, hogy másfél éve áll?