"AT" (DIN) csati-ból USB

Hali,

Látott már / csinált már valaki működő "régi AT-s" (DIN-es) billentyűzetből PS/2-est?

Ahogy látom két lehetőség van:
- állítólag létezik DIN > PS/2 átalakító
- le kell kötni az AT-s billentyűzetről a kábelt és át kell rá szerelni egy PS/2-est (előtte kimérni, hogy melyik láb micsoda).

Köszi.

Hozzászólások

Igen, létezik átalakító, de le is lehet cserélni a dugót, és még csak kimérni se kell semmit, mert ismert mindkét változat bekötése.

http://www.hardwarebook.info/DIN_to_Mini-DIN_Keyboard

Az XT-k billentyűzete nem lesz jó, mert az egy kicsit másképp működik :)
(Az egyik - elég lényeges különbség - pl. az, hogy XT-nél csak egyirányú a kapcsolat, AT esetében meg nem, ott pl. a LED-ek is a PC-től jövő utasításra gyulladnak ki vagy alszanak el.)

Elég sok IBM kompatibilis PC, hozzá való billentyűzet és adapter volt a kezemben az "átmeneti" időszakban, többféle bekötéssel mégsem találkoztam, nem is hallottam ilyenről, persze ettől még akár lehet is, de azért kicsit csodálkoznék rajta, szerintem "ők" tudnának róla, ha lenne ilyen:
http://www.hardwarebook.info/Category:Connector#Keyboard
http://www.hardwarebook.info/Keyboard_(5_PC)
http://www.hardwarebook.info/Keyboard_(6_PC,_PS/2)
http://www.hardwarebook.info/Keyboard_(XT)

Most akkor USB vagy PS/2?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nem nagy kunszt építeni, a boltiak meg híresen szarok. Nem olyan egyszerű megoldani a dolgot, volt régen valami erre tervezett hardver, de az nem az igazi. Az USB önmagában egy bonyolult protokoll, a PS2 meg teljesen más elveket követ.

Kell egy ilyen.
Plusz ez a firmware. És jó vagy, az egész programozható USB-ről szóval nem kell semmi plusz cucc. Az Atmega32u4 elég erős ahhoz, hogy simán kihajtson egy billentyűzetet.

Két hete próbáltam pont usb-ps2 (kb, amit lentebb linkelt Junior013) - ps2-din5 láncon egy ilyet:

https://deskthority.net/viewtopic.php?t=17765

Csak az enyémen nem volt XT/AT kapcsoló, és alapból XT-nek gondoltam, de nem ment arra kötve. Utolsó próbaként megpróbáltam az átalakítókkal az asztali gépemen és ment.

Emlékeim szerint a "dupla elektronika" az első időkben volt, mikor USB dugó volt a bill./egéren, de adtak hozzá egy passzív PS2 visszaalakítót.

Később én ilyeneket használtam, mert a KVM switch csak PS2-t tudott, szóval ehhez semmi támogatás nem kell, ez aktívan PS2 port-ot csinál, és volt vagy ~1500,-Ft anno. (csak nem tudom, hova hánytam el és hogy manapság itthon lehet-e még kapni)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"