Synology DS218Play + WD Red

 ( beatnull | 2019. február 25., hétfő - 16:46 )

Sziasztok,
Több, mint egy évvel ezelőtt rokon beszerzett egy Synology DS216J mellé 2x4TB WD Red diszket. Egy idő után állandóan Degraded státuszba került a Volume 1 ami a két diszk Synology Hybrid Raid-be kötve. Garancia, diszkek viszavitele. A két új diszkkel ugyanez történt kb. 1 hónapra rá. Garanciába visszavittük a NAS-t ami több időbe került, de végül kicserélték egy DS218Play-re mondván már nem forgalmazzák a DS216J-t. Ez szintén ugyanezt produkálja.

Mindenhol a WD Red-eket javasolják NAS-ba, és ugyan találtam sok fórumot a neten ami problémásnak véli a Synology + WD Red párositást, de nem nagyon tudom mire gondoljak. Nyilván létezhet, hogy két batch is meghibásodott belőlük, de azon gondolkodunk más diszket is kipróbálnánk. Viszont az esetek nagy többségében azt olvasom, hogy igenis a WD Red való home office NAS-ba.

https://i.imgur.com/hC0WMOe.png

1 bad sector, csak extended smart-on jön ki hiba de nem találom mi lehet pontosan, a degraded-en kivul nem valami bobeszedu az UI. Mi lenne a megfelelo lepes? Kimenteni es visszavinni ezeket is vagy tenyleg probaljunk esetleg WD Purple vonalat, vagy teljesen mas gyartot?

Koszi a valaszokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hitachi Ultrastar, ha kapsz valahol, WD helyett.

WD-kkel az utóbbi időben többször sikerült megszívnom .. NASban is, máshol is :/ Mind1 melyik verzió volt. Volt ami 2 napra rá esett ki, volt ami 2 hétre rá.

A képen pont nem látszik semmi.
Elmondás alapján szektorhibás diszk, smart kihozza, akkor nem lehet probléma a garanciával.
WD Red-ből is van már néhány "alfaj", nekem is ilyen WD40EFRX-ek vannak, 918+ NAS-ban, semmi gond nincs vele.

Érdemes lehet talán máshol megvenni.
Home NAS-ba amúgy szerintem kb. mindegy, bármi mást is megvehetsz, nincsenek drámai különbségek.

--
Gábriel Ákos

Szia!

Hasonló az én kálváriám is a tiedhez! A NAS szintén 218Play 2x2tb wd red SHR RAID-el (vadi új diszkek és NAS volt). Pár hónap után szólt, hogy az egyik diszken hibák vannak. Cseréltem, pár hónapra rá a másik diszkre is hibát jelzett, szintén cseréltem... Azóta a másik két új is hibás a NAS szerint. Most sima toshiba van benne 2x 2tb. egyszer ezeknál is az egyikre hibát jelzett, de a kötet újraépítés óta rendben van...

Sok synoban sok wd red, talan 1x volt veluk gond, igaz nem mai darabok. Lehet hogyvsorozat hibasok. Erdemes lehet kulon helyen venni a lemezeket.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

ja igen a firmware verziót is érdemes megnézni meg a synology compatibility matrix -át is

--
Gábriel Ákos

Seagate ironwolf. Ezt javasolja a synology, nem a wd red-et. Seagate-hez van külön füle és állapotellenőrzés, ami ugyanúgy nem ér semmit néha, mint a smart :)

Ez érdekel, tudsz konkrét URL-t adni ahol le van írva hogy a Synology ezt ajánlja?

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Gondolom erre gondolt:

https://blog.seagate.com/business/ces-2017-seagate-and-synology-bring-ironwolf-health-management-ihm-to-diskstation-manager/

https://www.seagate.com/gb/en/internal-hard-drives/hdd/ironwolf/health/

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Sziasztok,
nem nagyon volt időm írni azóta, ez lett belőle konkrétan. A lista ugyan felsorol néhány WD Red típust, de pontossan ez a típus ami eddig volt nincs a listában. Vettem bele két Seagate Ironwolfot, aminek a típusszáma egyezik a listán lévővel, meglátjuk idővel. Köszi a tanácsokat.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Először én a Syno-nál már a szoftvernek sem hinnék... (Synology Hybrid Raid..?) - Másrészt, ezekben a kis DS-ekben összevissza ugrálnak a disk-ek, - akár egy Energomatban a tornacipők centrizés közben, - nincs ami a működésből eredő rezgéseket foghatná. (hangsúlyozom, szubjektív vélemény!)

(3 komolyabb Syno-ból kettőben WD RED-ek, - 2x8 TB, 5x4 TB, egyébként is használok 2-4 TB-sből máshol v. 20-at.) Kop-kop, évek óta nincs velük gondom.)

Tényleg, utána olvastál, hogy mit tud a SHR(1 vagy 2), vagy csak fikázol?