Dell Latitude E5430 akksi

Nálam nagyobb tapasztalattal bírók véleménye (meg akár másoké is) érdekelne: a címben említett laptophoz milyen akksit lenne érdemes venni? A régi kb. fél órát bír, és jó lenne, ha többet is bírna hálózati áram nélkül.Azaz:

  • Érdemes-e gyárit venni (nyilván drágábban), vagy egy megbízható helyről származó utángyártott is teljesen megfelelő lehet?
  • Mekkora "kapacitásút" (mAh)? Nyilván a nagyobb tovább bírja, de többe is kerül. Gondolom, később kerül el abba a fázisba, hogy esetleg cserélni kelljen, azaz a drágább több ideig szolgálná az árát.
  • Megbízható üzlet, amelyik házhoz is viszi (nyilván futárral/postával)? Persze rossz vélemény is érdekel. Nem akarok külföldről rendelni, (egyéni vállalkozásban) költségként el tudom számolni - meg persze inkább a magyar laptopakksimaffia zsebét tömném, mint a külföldiét :)

A válaszokat előre is köszi!

2019.03.02.
Eredmény itt.

Hozzászólások

Eddig mindnen akkus cuccom ide vittem:

https://www.akku-elem.hu/

Laptopot még nem vittem hozzájuk, az én E6430-om még 1.5 órát bír.

Akkuja eredeti Dell az ebay-ről 11 ezerért

Ezt a teóriát én is olvastam. Viszont már nem akarok azzal szórakozni, hogy sikerült-e a jó minőségű utángyártottat kipecázni vagy hordhatom vissza. A márka mögött van egy minőségbiztosítási rendszer. Inkább megveszem azon az áron amit kérnek érte. Ha kétszer vissza kell vinnem a gagyit és az időmet is értéknek tekintem, akkor már mínuszban leszek.

Egy ilyet rendeltem, bő egy hete érkezett meg, eddig rendben levő, 100 százalékról indulva kb. 5 órát bír.

Néhány hete eléggé leromlott a teljesítménye, manapság már kb. 1.5-2 órát bír. Az acpiconf szerint a "design capacity" 7800 mAh, a "last full capacity" 2403 mAh. Ez kb. 30 százalék maradvány.

Az egy éves garancián lényegesen túl vagyok, de esetleg kérdezném, hogy ez mennyire jellemző csökkenés? Kb. másfél év alatt 70% csökkenés nekem soknak tűnik. Gondolkodok egy új akksin, de most már ennyi tapasztalattal több vagyok: 20ezer forint másfél év, kb. ezer forint havonta. Ha esetleg egy eredeti Dell jobban bírja, rászánnék több pénzt is (ha a fajlagos költség alacsonyabb lenne).