w$ "printdriver" felgyűrése busterre samsung m2070, vannak-e jó megoldások? (2 oldalas nyomtatás)

 ( sas | 2019. január 7., hétfő - 23:25 )

Sziasztok,

van egy samsung m2070 nyomtató, csak a w$ "driver" tud 2 oldalas nyomtatást, a samsung unified linux driver nem, de itt a suliban, ahol kipusztult a w$ őrületes szükség lenne erre a funkcióra, van szerintetek valami lehetőség hogy letöltsem valahogy a szükséges w$ "printerdriver" fájlt és megetessem a CUPS-szal ?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom, ezen rég túl vagy, de ha Samsung, nekem a splix nevű csomag jut eszembe.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem, sajnos a splix nem jó erre...

W$ driveren a windowsos drivert érted? Mert azt Linuxra nem lehet felerőszakolni. Csak Wi-Fi drivernél van olyan megoldás (ndiswrapper), hogy windowos drivert lehessen használni.

Nekem is ugyanilyen nyomtatóm van, szintén samsung-unified driverrel használom, és úgy emlékszem, hogy van 2 oldalas nyomtatás, de ezt csak hétvégén tudom neked leghamarabb ellenőrizni.

De ha elégedetlen vagy ezzel a driverrel, felrakhatsz gutenprint csomagot, abban van Generic PCL6 driver, hátha az jobban bejön. Igaz SPL-es Samsung nyomtató, de a PCL-t is beszéli.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

próbáltam a PCL-es verziót is, sőt az egyszerűség kedvéért azt próbáltam először, elrontotta az is a nyomtatást, sajnos ez nem tűnik egy splix-kompatibilis dolognak sem, nem találtam eddig pozitív megoldásokat a fórumokban, azért maradt az utolsó reményem abban, hogy valahogy a windowsos driver irányából indulok, vagy valami más trükk irányába, mert szomorú leszek, mikor 2 7 múlva azt kell mondanom a sulinak, amely még előttem kitalálta, hogy sam nyomtatót vesz, hogy nyugodtan le is darálhatják az eszközt

< W$ driveren a windowsos drivert érted? Mert azt Linuxra nem lehet felerőszakolni.>

Azért ez így "ex katedra" nem teljesen igaz. Mert az általad is említettet ndiswrapper -en kívül pl. a SANE is képes némi dll betöltésre, de a CUPS alá is vannak lehetőségek stb....

Rákeresve erre a nyomtatóra az szerepel a leírásában, hogy a kétoldalas nyomtatást manuálisan tudja.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201512/20151211090911840/EN/English/English/manual/CACFBJHD.htm?keyword=duplex itt az szerepel, hogy ezt csak a windows-os driver tudja.

Gondolom úgy működik, hogy először kinyomtatja a páratlan oldalakat, majd feldob egy ablakot, hogy tedd be fordítva a lapokat.
Ez megoldható úgy ahogy itt https://hup.hu/node/139734 csontika írja, esetleg kipróbálhatod a hozzászólásokban lévő megoldásokat.

Fel lehet tenni w$ driveret ( http://www.geekyprojects.com/ubuntu/getting-windows-printer-drivers-from-cups/ ) CUPS alá. Bár itt ( https://hup.hu/node/163390#comment-2329766 ) már hivatkoztam erre.