Gazdaságosan üzemeltethető Linux kompatibilis wireless nyomtató/scanner

 ( nevergone | 2018. december 23., vasárnap - 13:10 )

Sziasztok!

Itt a karácsony, hát lecserélném a régi nyomtatómat (Brother DCP-115) valami korszerűbbre. Olyan eszközt keresek, ami Linux-kompatibilis, vezeték nélküli hálózaton át is képes nyomtatni (és lehetőleg scannelni), illetve nem olyan drága bele a tinta, hogy két-három csomag árából már kijön a nyomtató.
Ha tölthető a festékpatronja, illetve tud fotót nyomtatni, az előny. Családi használatra kell, szóval néha hónapokig nem lesz használva.

Köszi a tippeket!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Feliratkozok, bár engem inkább laser printer érdekelne...

Akkor neked kb barmelyik Brother lézert javaslom, jó a mac és kinux támogatása is, wifis modellt ha veszel akkor csak bedugod a konnektorba, wifire felcsatlakozol a kis 2soros kijelzőjén keresztül aztán boldogság (van webes konfig felülete is ugyh driverekkel és tool progikkal se kell szarakodni) 3 féle tonerméret érhető el általában, a legkisebb nem olcsóbb annyival mint amennyivel kevesebbet tud, ugyh általában a közepeset ajánlom, a legnagyobb az pedig csak nagy papírforgalmú irodákba való (cca 15 000 oldal)

DY deskjet 3835-öt használok.

A linux támogatása mesés, 100%-osan elégedett vagyok.

Hálózaton dógozik, szkennel, másol, fényképet nyomtat.

A tinta bele viszont nem a legolcsóbb, így ezen a ponton nem biztos, hogy átmegy.

egy fekete+színes normál kombó 7500 ft. (hp 652)

Szerintem ellentmódóak a követelmények, saját káromból mondom. Volt egy színes tintasugaras multifunkciós kütyüm. Egyrészt az átlag otthoni nyomtatónál a 2-3 garnitúra gyári patron árából kijön egy új nyomtató ára. -> Én fele annyiba kerülő utángyártott patront raktam bele. Az eredmény az lett, hogy 1-2 év után tönkrement a fej, mert ritkán nyomtattam vele és beleszáradt a tinta. Nem igazán alkalmas ez a technológia erre.

Szóval a ritka nyomtatás, meg a tapasztalatok miatt (pl sose nyomtattam színes fotót) másodjára egy nem színes lézernyomtatót vettem. Már majdnem 3 éve elégedetten használjunk és tonert sem cseréltem még benne. Évekre és lapokra lebontva költséghatékonyabb a lézer és szerintem az eredmény is szebb.

"szóval néha hónapokig nem lesz használva."

Akkor felejtsd el a tintasugaras technologiat! Szines multifunkcios lezer kell neked..

Hát, tintasugarasból elég sok tudja ezeket. 50 ezer alatt. Rövidtávra (3-4 év) tervezve. (ahogy előttem már írták)
Lézerből már sokkal kisebb a választék. Leginkább a wifi ami problémás. Meg újonnan ezek azért húzósabbak (100-200k-tól)
Én is egy Brothert cseréltem le egy használt Minolta magicolor-ra. Azt tudja amit elvárok tőle. (természetesen linux alól)

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Az Epson külső tartályos nyomtatói mostanában egyre jobbak, lassan tényleg kezdenek valós alternatívái lenni a lézereknek (persze nem mindenhol, nem minden körülmények között, stb.). https://www.epson.hu/for-home/ecotank
Azt viszont tényleg egyik tintás sem szereti, ha nem használják, de ha egy-két hetente nyomtatsz vele akár csak pár oldalt is, akkor már nincs vele baj.
Linuxos drivereket pl. innen érdemes nézni hozzá: https://epson.com/Support/wa00821

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

sub