Insiderek figyelmébe

 ( kovi | 2018. december 17., hétfő - 14:56 )

Akarom mondani *mindenki* figyelmébe, aki Windows 10-et használ: finomság itt.

"If you activate "check for updates", pre-release updates may be installed on the device"


Köszi MS!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegnap este nekem is suttyomban feltolt a Win10 valami nagy kupac szemetet restart után. El is molyolt vele vagy félórát, pedig bikaerős gépem van. Azt nem kötötték az orromra, hogy mifene változott, de azt legalább kiírta menet közben, hogy sokáig fog tartani. Nem tartott rá méltónak, hogy előtte engedélyt kérjen vagy legalább figyelmeztessen, mert hát mi más fontosabb lehetne annál, mint hogy ezek a fenetudjamik azonnal szöszölhessenek...

Sajna pontosan ugyanezt a "majd én azt szabályzom helyetted, hülye júzer" mentalitást látom Macen is és Ubuntun is, szóval nincs kiút.

arch linux? :) se telepítő, se háttérfrissítő, se előbb lövök és utána kérdezek.. :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ha mindenképpen választani kell az "azt csinál az oprendszer, amit éppen akar Valaki Valahol" és a "semmi mással nem foglalkozhatsz, csak az oprendszer tutujgatásával" között, szerintem az is csapda. :)

Egyszer kell csak feltutujgatni, amikor telepíted. :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Régen archoztam, de már akkor sem nagyon volt vele gond, egyszer az ember összerakta és működött. Nagyon ritkán kaksizott be, de azok nagy része is védhető lett volna, ha az ember előbb olvas.

2013 óta arch linuxozok a "mission critical" (=munkahelyi, vagy munkára használt laptop) gépeimen. A bevett gyakorlat szerint a reggeli kávénál eltolom a "yaourt -Syua" -t, ami befrissíti az aktuális adagot, ha olyan cuccot frissít (kernel, gpu driver, gnome, gdm, libc) akkor restartolok, vagy logout/login. Nem félek az aurt használni (sőt én is küldtem be auros csomagot). Eddig 1-2 olyan eset volt amire azt mondtam hogy a "macska rúgja meg", és ebből egyetlen egy olyan volt, amiről nem virított egy felhívás valamilyen plusz (általában 1 sornyi) parancsról, mert valami komolyabb upgradet hajtottak végre.
Az egyetlen komoly pár évvel ezelőtt volt amikor a stable branchen elcseszték a gdm-et, ami nálam reggel jelentkezett, így gyorsan feldobtam valami alternatív login managert (asszem slim), azzal elvoltam délutánig és addigra javították.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

"Nem tartott rá méltónak, hogy előtte engedélyt kérjen vagy legalább figyelmeztessen" - Hint: valamikor korábban bepipáltad, hogy telepítsen automatice - ezt elé ge gyszer beállítani, onnantól kezdve csinálja.

lol
(és subscribe)

Kene egy windows outsiders klub, ahova mar csak a tesztelt frissitesek mennek...

Havi 10$ tagdíjért...

Először is, az eredeti szövegben hol írják azt, hogy a pre-release frissítések minősége nem azonos a normális B release-ekével?
A leírás első része alapján az egyetlen különbség így, hogy korábban kapod meg azt, ami ígyis-úgyis eljutna hozzád a B-vel.

Másodszor, egyes szélsőséges nézetek szerint a Windows Home/Pro kiadások úgymond a tesztelés kiszervezései, ilyen módon pedig nincs itt semmi látnivaló. :-)
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/948uae/the_best_edition_of_windows_10_ltsb_how_to_get_it/?utm_source=reddit&utm_medium=usertext&utm_name=privacytoolsIO&utm_content=t1_e6b7foy

Te ezt most komolyan írod, vagy valami idétlen trollkodás?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem komolyan, a Microsoft trollkodik.

> Először is, az eredeti szövegben hol írják azt, hogy a pre-release frissítések minősége nem azonos a normális B release-ekével?

Mondjuk ja, csak a tendencia inkább fordított, a normális release-eket igazítják a pre-release-ek minőségéhez.

Ezt sehol nem írják. Elméletileg a pre-release=release frissítésekkel.

A gond nem is ezzel van. Sehol nem volt leírva, hogy ha manuálisan ráböksz, akkor első körös frissítő leszel, így ezzel vállalod a kockázatot, hogy crash lesz a vége (az utóbbi idők frissítései alapján vagy az egész os-nek, vagy a felhasználói fájloknak, esetleg valamelyik hardvernek, vagy szoftvernek, illetve ezek tetszőleges kombinációjának).

Vagyis így technikailag 4-5 körre osztották a frissítéseket.

Vannak a belsős teszterek, vannak a fast ringes insiderek, vannak a slow ringesek, vannak a "Check for updates" gombot nyomkodók, vannak beállításokat nem változtatók és vannak az LTSB verziósok.

Az első három és az utolsó köztudott, hogy hogyan működik. Eddig viszont sehol nem volt szó arról, hogy a "Check for updates" gombot megnyomók bekerülhetnek a slow insider és a gombot nem nyomkodók közé, mint önálló kategória. Gyakorlatilag ha ezek közül sokan jeleznek hibát, akkor az auto update-s felhasználók meg sem kapják, így az LTSB-t használók sem.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.