Egymást követő nyomtatás sokszor nem megy

Fórumok

Sziasztok!
Szeretnék tapasztaltabb szakiktól segítséget kérni nyomtatási hibakeresésben.

Mint 18.3 64-bit (Mate)
Xerox Phaser 3140 lézer és Epson DX6000 tintasugaras nyomtató a konfiguráció.

Mindkét nyomtatót jól kezeli a Linux, egy nagyobb bajom van vele: a Xerox lézernyomtatónál sokszor az jön elő, hogy egymás utáni nyomtatás nem megy. Az első nyomtatás után, új nyomtatási parancsra nem nyomtat, csak a nyomtató ki- és visszakapcsolása után. Látszatra lefut az adatküldés a nyomtatóra (nyomtatási feladat ablakában sikeresnek jelzi a nyomtatást), a nyomtatón is felvillan a kontroll LED (igaz csak rövidebben mint az első - és sikeres - nyomtatásnál), de nem történik semmi egyéb. Az első nyomtatás lehet akár több oldalas is, azt egyben rendesen kinyomtatja. Viszont ismételt nyomtatás már csak ki-be kapcsolás után működik. Az Epson nyomtatónál nincs ilyen hibajelenség.
Régebben SUSE Linuxot használtam, ott nem volt ilyen hiba a Xeroxnál, és (ha emlékeim nem csalnak, a Mint-nél is mintha először jó lett volna. Ami érdekes még, hogy időnként meg megy rendesen, de nem tudom ezt mihez kötni (pld. nagyobb méretű dokumentum, vagy csak bizonyos szoftver alóli nyomtatás...), szóval mintha véletlenszerűnek tűnne a hiba. És persze amikor a legjobban sietnék a nyomtatással, akkor jön elő... :/ és kapcsolgathatom ki-be... szóval jó lenne a végére járni, de nem tudom, egyáltalán hol keresgéljek.
Köszönöm előre is az ötleteket, javaslatokat.

Hozzászólások

Nekem egy hp laserjet pro m102w-val jártam hasonlóan Win10 alatt! Ott az volt a gond, hogy a nyomtató menüjében (win app-ból érhető el vagy http-ről) bepipáltam a "Kézi adagolás" vagy valami hasonló menüt. Na utána csak úgy volt hajlandó nyomtatni, ha a nyomtatóban megmozgattuk (ki-be húztuk) a papírt! Valószínűleg neked, nem ez a hiba oka, de gondoltam azért megosztom.

Minden tapasztalat számít... :)
A beállításokban való nézelődés nem is jutott eszembe... mivel időnként meg jól működik. De most belenéztem, és a nyomtató beállításainál van egy ilyen bejelölhető opció: "Reprint When Jam"
Ez most nincs bejelölve, de fogalmam sincs, mit kapcsolhat. A "Reprint" alapján köze lehet az újranyomtatáshoz?

Sajnos az én Xerox-om is játszik hasonlókat Fedora 28 (és a korábbi változatok) alatt:
- a másodiknál vagy nem nyomtat
- vagy a Postscript forráskódot hányja ki 10-20-100 oldalon
Maradt a ki-be kapcsolás