Hogyan váltsunk közel közép árfolyamon HUF -> ...

 ( mezo | 2018. július 8., vasárnap - 19:31 )

Sziasztok!

Kell hozzá egy Simple Account + Revolut + Bármilyen bankártya
Simple
Az applikációban hozzá kell adni a forintos kártyát és a revolut kártyát ill. létre kell hozni egy Simple virtuális kártyát. Fel kell tölteni a Simple virtuális kártyát és onnan vissza lehet igényelni Revolut kártyára. (Csak Androidon megy jelenleg)

Most 500 HUF bónusz is jár ami ugyan ugy vissza igényelhető.

2-3 nap az átfutási idő NO FEE :)

Update:
- Ha nem vagy OTP-s akkor havi 65k limit

Üdv

Mezó

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én pár hónapja próbálkoztam a Revolut kártya simple-be való felvételével, nem sikerült, és az ügyfélszolis csaj szerint nem is fog. Most simán megy? OTP-s vagyok.*

*szerk.: pontosabban az app azt mondta a kártya hozzáadásnál hogy sikerült, de amúgy nem.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Igen megy.

Tudnál írni egy konkrét példát, hogy ez mikor lehet hasznos?

--
trey @ gépház

Az, hogy a HUF-od olcsón kerül revolut kártyára, mert az jelenleg kicsit szopó. (EUR -os kártyaterheléssel vagy sepa átutalással megy csak jelenleg, előbbi költsége átlag 1% felett van OTPnél, persze árfolyammozgástól is függ).

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Pontosan. Sajna amíg nincs meg az eu license neki addig nem is lesz HUF top up. :(

Hasznalom, OTP kartyamrol random arfolyamokkal vettek le penzt ha kartyaval fizettem otthon felvideken. Volt egesz beteg 360,- Huf/Eur arfolyam is, konkretan O2.

Revolut egy teljesen korrekt arfolyamon valt es onnan kezdve tudok a boltban EURban fizetni.
Ha lesz forint feltoltes akkor meg jobb lesz.

Ez érdekes. Sok éve már, hogy nincs OTP-s számlám, de amikor volt, az egyik dolog, amit nagyon szerettem, az az volt, hogy külföldi kártyás fizetésnél az árfolyam nagyon közel volt a középárfolyamhoz, sokkal közelebb, mint a másik bankom kártyája esetén.

Főleg az árfolyam randomsága lep meg, mert úgy emlékszem, hogy az OTP a honlapján közzétett deviza árfolyamokat használta. Kb. egész nap ugyanazt (bár előfordult, hogy naponta volt 2 vagy 3 frissítés).

Szia,

Amikor Pos terminalon fizetsz ket mod van. Eurban terhelik a szamlad es OTP valt sajat arfolyamon vagy a terminal szolgaltato valt valami arfolyamon es forintban terhelik a szamladat.

A gond ott van, hogy errol a terminal nem kerdez. Szoval lutri, erre fizettem ra tobb helyen is. Ezt a revoluttal ellehet kerulni.

Udv
Csaba

Terminal fuggő, nekem sokszor volt h felajánlotta melyik legyen HUF kártyával: HUF v. EUR-ban is fizethettem.
--

Detto, az elmúlt pár hónapban több (európai) országban is vásároltam, és mindig, mindenhol ki kellett választanom, hogy HUF, vagy EUR.

Ez pontosan melyik bank melyik szamlacsomagjanak melyik kartyaja volt? En egyik OTP Banktol kapott kartyammal (legyen az Visa vagy MC, credit vagy debit) sem jartam ugy, hogy ne Euro lett volna a kulfoldi terheles alapja. A banki szerzodesem alapjan minden nem Forint alapu terhelest Euro alapon vegeznek es a kartyatarsasag idevago tablazatai alapjan kovertalodik az adott nemzeti valuta Eurora, majd ezt valtja az OTP Bank Forintra (szinten ellenorizheto formaban, a tablazatok alapjan). Sem Europaban, sem Afrikaban sem a tengerentulon nem volt ettol eltero eset.

Viszont van britt kartyam is, ott tobbszor kerdeztek mar a terminalok, hogy nemzeti valutaban vagy angol fontban szeretnem-e teljesiteni a fizetest, sott volt olyan hely is, ahol szo nelkul GBP volt a terheles (jelentosen rosszabb arfolyamon, mint amit a kartyatarsasag vagy a bank nyujtott volna).

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Ezért érdemes alaposan kigondolni, milyen típusú kártyát választasz (MC, Visa, stb.) h. USD v. EUR a köztes pénznem, mert így elkerülheted a dupla átváltásból adódó 2x lehúzást (az 1x lehúzás helyett).
--

Nem kartyafuggo a dolog, hanem, mint emlitettek, POS-tol, illetve annak uzemeltetojetol fugg. A kartya kibocsajtasi orszagat figyelembe veve felajanlja a POS, hogy a helyi valutaban tortenjek a kartya-terheles, vagy a kartya kibocsajtasi orszaganak a valutajaban. Utobbi esetben az uzemelteto hasznal egy arfolyamot, amin atvaltja. Talan DCC (Dynamic Currency Conversion) a dolog neve, es altalaban roszabbul jarsz, mintha a helyi valutat valasztanad, es a sajat bankod vegezne a valtast. Paypal eseten is megvan ez a dolog. Egy ideig alapbol o akart valtani, es elegge el volt rejtve, hogy hol lehet valtoztatni a terheles valutajan. Ugy olvastam, hogy nem veszi figyelembe (nem is igazan van honnan tudja), hogy milyen valutaban van a kartya mogotti szamla. Tehat, ha neked egy EUR szamlahoz rendelt kartyad van, es kulfoldon fizetve felajanljak a DCC-t, akkor a HUF-ot valasztva jon a valtas.

Helyi valuta eseten 2 valtas tortenik. Az elsot a Visa/Mastercard vegzi, es a helyi valutat atvaltja a sajat dekontalasra hasznalt valutajara (USD/EUR), majd ezt kuldi el a bankodnad. A masodik valtast a bankod vegzi a sajat arfolyaman a dekontalasra hasznalt valutarol a kartyahoz rendelt szamla valutajara.

Vannak meg erdekes helyzetek... Van olyan bank, amelynel minden nemzetkozi tranzakcio eseten megtortenik a ketlepeses valtas. A romaniai BRD peldaul ilyen. Revolut kartyat lehet direkt RON-ban feltolteni, viszont a BRD eseten megtortenik a ketlepeses valtas, hiaba van a kartya mogott RON-os szamla, es a Revolut is RON-ban terheli a kartyat. Eleg sok cirkuszom volt belole, mire sikerult ezt kideritenem :}}


Sic Transit Gloria Mundi

És épp ingyen van a fizikai kártya

https://blog.revolut.com/how-to-get-a-free-revolut-card/

Csak a szállítást kell standard-on hagyni.

Én jegeltem a revolutot sajnos, mert pofátlan költsége van az EUR-os topupnak, a simple féle megoldás meg nem megoldás, mert az a havi 65k semmire se elég.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene