Windows 10 WiFi lassan kapcsolódik, néha lekapcsolódik

 ( lcsaszar | 2018. május 30., szerda - 12:14 )

Sziasztok!

Hogyan lehetne elérni, hogy alvásból felébresztve a gépet, vagy cold boot után a wifi egyből kapcsolódjon? Legalább 3-féle adapterrel próbáltam (mind TP-Link), a gép felébresztés után azt írja: nincs elérhető wifi hálózat. Majd 1-2 perc várakozás után megtalálja egyszerre mindet. Jelerősség tökéletes. Az eszköz energiagazdálkodásánál, nincs beikszelve az, hogy a Windows kikapcsolhatja az eszközt energia megtakarítás céljából. Ha már egyszer kapcsolódott, akkor úgy is marad, amíg a szgép nem megy készenléti állapotba.

Azt szeretném elérni, hogy az adapter mindaddig kapcsolódjon a preferált AP-re, amíg a gépet nem állítom le teljesen. Beindítás után (de még felhasználó bejelentkezés előtt) pedig amint lehet, kapcsolódjon a preferált AP-re.

Tehát amíg van power -> legyen link.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Tehát amíg van power -> legyen link." ilyen nem lesz, ha a gép sleepben van akkor az USB fogyasztókat ki fogja kapcsolni, kivéve, ha van olyan USB port ami sleep állapotban is ad powert (pl. telefon töltésre jó lehet), de a link felépítése szerintem szoftveres úton történik, sleepben pedig a szoftver/driver nem látszik, ergo nem lesz link.

Hasonló gondom volt notebookban lévő wifivel; vagy driver csere vagy leginkább wifi modul csere oldotta meg. Próbálj ki nem TP-Link eszközt hanem valami rendes intel vagy Atheros alapút. Illetve szintén notebookban a gyártói Power Management driverek/szoftverek tudtak nálam bekavarni.