Sebesség - szerintetek minek tudható be?

Fórumok

Alapjában ragaszkodom ahhoz, hogy munkát nem hozok haza, ugyanakkor esős napok ígérkeznek, s már saját magam számára is kínos, mennyire nem találok néhány bugot egy általam írt firmware-ben, így a munkahelyemről az otthoni router-em pendrive-jára másoltam neten keresztül az assembly forráskódot, amit írtam.

A munkahelyi gépem egy Core i7-es, két magvas Intel csodálattal szerelt Dell notebook, az itthoni gépem egy AMD Phenom II X4 4 magvas, maximum 3.2 GHz-ről, valami MSI alaplappal - desktop gép -, amely röpke 10 éves lesz idén nyáron.

A meglepetésem az alábbi. Munkahelyi gépen Windows 10-en Mplab X IDE v4.15 alatt mpasm elvergődik a fordítással nagyjából 2 és 4 másodperc között, míg az itthoni, lepukkant, 10 éves gépen Fedora 28 Linuxon (alfa release) ugyanazzal az Mplab és Mpasm verzióval 483 ms a cleanup és fordítási idő.

Mielőtt nagyon nekem esnétek, nem véletlenül tettem a flame részhalmazba, továbbá nem mérnöki igényességű mérésről beszélek, pusztán egy tapasztalatról.

Ugyanakkor statisztikailag igaz, sokszor fordítottam a benti windows-os gépemen a forrást, emlékszem az időkre, itthon is többször, itt meg látom, mit ír ki.

Hozzászólások

Az a Phenom II egy elég izmos történet és tippre jóval nagyobb órajelen fut, mint a notis i7. A másik tippem, hogy több szálon ment a fordítás, illetve olyan amd specifikus utasításkészletbe találtál bele, ami segít.