Szörnyűségek a youtubeon (szerkesztve)

 ( heckles04 | 2017. november 13., hétfő - 22:25 )

Úgy tűnik előbb utóbb a youtube sem menekülhet, és elfoglalják a facebookos zombik ezt is :(

Eddig sikerült a saját kis komfortzónámat kiallakítani, és kerülni az undorító tartalmakat.

Erre ma kaptam egy értesítést, hogy a youtube a következő videót ájánlja nekem megtekintésre: "***"(csak azért se reklámozom őket)

Megpróbálom megpucolni a fiókomat hátha nem kapok több ilyet.

Szerkesztés után elég semmit mondóra sikerült ez a poszt. A lényeg: egyre nehezebb kerülni a rossz minőségű tartalmakat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Töröld a pattanáskinyomós videót az előzményekből :-)

Az ajánlott videóknál ott a ⋮ menü alatt az opció megjelölni az adott videót, hogy nem érdekel, és jelenteni is tudod, ha olyan.

Az eszköz adott arra, hogy javíts az ajánlatokon, élj vele.

del

Ezt szoktam alkalmazni.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

ez olyan, mint a gmail spamszuroje?

Huszadjara jelolod meg, akkor se teszi a spam mappaba, ill. 40x jelolod meg, akkor is odateszi az ismert feladot.

Kobe vesett default.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez olyan, hogy megjelölöd vele a videót, az algoritmus meg legközelebb figyelembe veszi amikor az ajánlót rakja össze. Nyilván nem bolondbiztos, és nem fogja kitalálni, hogy pontosan mi az, ami abban a videóban nem tetszett neked, és nem fogja tudni az összes videót az alapján szűrni, de kezdetnek jó, és ha tanítgatod rendesen javul a helyzet.

Nekem elsőre is szokott működni. Akár csak a youtube-nál. A hiba biztos bennem van.

nem szabad meg veletlenul sem a "csak ezt a szart megnezem aztan tobbet sosem" taktikat alkalmazni. legalabbis nem bejelentkezve. :D

Vagy ki lehet kapcsolni, hogy a YouTube kövesse a felhasználód által bejárt videókat. Persze az ajánlásokra ez se lesz túl jó hatással :)

- Ha valami hülyeséget néztél meg bejelentkezve és utána jön a szemét, akkor a youtube előzményeiből töröld azt. Változni fog az ajánlás.
- A főoldal nagyon jól tisztítható a fentebb is említett ":" -> nem érdekel megoldással.
- Sokat jelent a like / dislike / fav. gomb is.

OK, értem. Megyek a fészbúkra! ;)

Nem is értem..! Ha valamilyen video számomra egyáltalán ér valamit, azonnal letöltöm és ha kell, onnantól már csak "off" nézem. Abba a gyűjteménybe "szemét" csak akaratom szerint kerülhet. (Így a "javasolt-erőszakolt" tartalmakkal a probléma fel sem merül. Sőt a statek sem készül, hányszor volt megtekintve..)

Miért logikus "mások portáján" /ez esetben "own Google"/ hulló őszi leveleket, szemetet "rendszerezni", felhalmozni, esetleg "takarítani"???

Milyen mások portája? Az ajánló, a saját fiókod a saját portád. A Google szolgáltatja, de az csak egy dolog. Ha élhetek egy hülye hasonlattal: A munkahelyi öltözőszekrényed is magadnak kell takarítani.

Ha meg az a cél, hogy jó ajánlást kapj, akkor tegyél érte, hidd el, nem törnek bele az ujjacskáid :)

A videót letölteni meg nem legális. Nem mondom, hogy jó, hogy így van, de ez van, ezt kell szeretni. Online megtekintéssel szavazol arra, hogy a videó tetszik. Ha nem így teszel, és csak a szemetet nézed meg online, ne csodálkozz, hogy a szolgáltató azt hiszi, hogy téged az érdekel.

Az internet nem neked valo hely?

Fogalmazzunk úgy, nekem nincs szükségem folyamatos spotra, profilozgatásokra, méricskélésekre. (Mások meg kifejezetten szeretnek reflektorfényben élni. Imádják ha a "nagytestvérek" naponta újabb profilokba foglalják az életük. Természetesen mindenki másét respektálom. :) )

Abba erdemes belegondolni, hogy ezek az "ingyene" oldalak mitol ingyenesek. Honnan, mibol van penzuk. Fizetsz nekik, kiszedik a reklamokat (altalaban) ha nem, maradnak, profiloznak, adatot gyujtenek, hogy jobban, celzottabban reklamozhassanak. Neked ez most nem tetszik, de attol tartok, a vilag halad erre.

Nekem az a bajom, hogy nem lehet felhasználókat és csatornákat letiltani úgy, hogy semmilyen tartalomra nem vagyok kíváncsi onnan.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

De lehet, bár tény, hogy nincs túlságosan reklámozva. (Mondjuk nekem kb fél percig tartott megtalálni, úgyhogy ha tényleges igény van rá...)

Rámész a szóban forgó csatornára, azon belül a névjegyre, és ott a zászlós ikonra kattintva tudod vagy tiltani, vagy pedig jelenteni.

Kipróbáltam, de ez sajnos nem megoldás. A jelentés elbírálása időbe telik és kétséges az eredménye. Nem biztos, hogy ezek a videók sértenek bármilyen szabályzatot, csak mondjuk én nem gondolom gyerekbarátnak őket.
A blokkolás pedig csak „Blocking this user will prevent them from commenting on videos you've uploaded.”

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ez így sajnálatos. Akkor viszont nem marad más, mint alul a visszajelzés gombra kattintva kérni az opciót.