Windows Phone furcsa viselkedés - adatvédelmileg biztosan nem frankó

Korábban már valamelyik thread-ben volt róla szó, de nem találtam meg. Akkor azt javasolták, hogy mutassak példát. Szóval édesanyámnak van egy flottás mobilja, ami időnként fogja magát és automatikusan elkezd klattyogni a billentyűzete. Ilyenkor valamelyik munkatársának a tevékenysége látható a telefonon. Most hétvégén sikerült lekapni egy ilyen alkalmat, berohant és felvettem. Minden esetben a távoli fél valahol messze tartózkodik, tehát nem a munkahelyen történik. De végül is tökmindegy: akkor is enyhén szólva érdekes.
Videó és képek itt:
http://atoth.sote.hu/~atoth/windows_phone/
Ezúttal is egy olyan kontakthoz kapcsolódik a történet, akivel már 1.5 éve nem beszélt...

Valakinek valami ötlete van? Pláne Microsoft-os kollégákat kérdezem. Néhány adatot direkt nem takartam ki, feltétlenül aggályosnak találom ezt a fajta működést. Nem találtam hasonlóról leírást - habár kétlem, hogy publikálták volna. A telefonon hivatalos firmware van, nincs módosítva.

Hogy tetszik?

Hozzászólások

Azt honnan lehet tudni, hogy ez egy távoli valakinek a ténykedése?
Ott a távolban miért ír valaki ilyen gyorsan ennyi Enter-rel ilyen értelmetlen dolgokat? Honnan tudjuk, hogy ezt írja?

Csak mert ez hardverhibának tűnik nekem. Illetve volt nagyon rég kicsit hasonló hiba, akkor alapos képernyőpucolás után többé nem volt (attól, vagy attól függetlenül.)

Üdv,
Marci

+1 Ez hardware hiba. Nekem is volt hasonlo az elozo telefonommal, mielott vegleg megadta volna magat. Randomban nyomkodott nagyon gyorsan ossze-vissza a kepernyo felso kb. 10%-an. Aztan egyaltalan nem mukodott azon a savon az erintofelulet, aztan meg megjavult, es ezt a 3 mukodesi modot valtogatta. Ha a megfelelo helyen osszenyomtam a kutyut, akkor jol ment egy ideig, ezert gondolom HW hibanak. Egyebkent semmi koze a MS-nak hozza, mert Androidos telefon volt.

A 3-mal ezelotti Androidos kutyummel is volt hasonlo, azt para erte, es a rezisztiv kijelzoje mindig ugy erzekelte, mint ha a jobb also sarkot nyomnam. Aztan kiszaradt, es most mukodik (csak nem hasznalom, mert 2.1-es Android van rajta, backup telefon, ha az elsodlegessel lenne valami baj).

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

" Ilyenkor valamelyik munkatársának a tevékenysége látható a telefonon."
Ezt miből gondolod?

"Valakinek valami ötlete van?" Bal váll fölött, jobb kézzel, nagy ívben hajítsátok a kukába. Meg kötelet annak az állatnak, aki beengedte ezeket a mobilokat ilyen helyre (@allamkincstar.gov.hu). Láttam már más nagy cégnél is, most meg cserélik a több tízezres flottákat. Persze valaki ezen is meggazdagodott.

Korábban olyan is volt, hogy konkrétan látszódott, hogy egy linket küld át a munkatárs a másiknak. Ahogy begépeli. A tartalomból be lehetett azonosítani, hogy ki küldte kinek. Ezt az érintett felek meg is erősítették. Akkor sajnos csak a végét láttam és nem tudtam felvenni a mobilommal, mert hirtelen történik.
Ebben az esetben nem tűnik értelmesnek a bevitel - nem olyan egyértelmű, mint korábban. Az érintett felek egyike beazonosítható, de aztán nem foglalkoztam behatóbban a dologgal. Lehet hogy utána kéne menni. Ennyire telt az energiámból napi 12-15 óra munka mellett. Már nem sokáig lesz meg neki ez a telefon.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szar a touch panel, random erzekel. Az enyém is csinált ilyet pár földhöz vágás után.

Par ? Its vagy , hogy ennyit kibir, vagy caterpillar gyartotta ?

5510 nokia ota nem birt telefon foldhozvagast nalam... Nemelyik meg leesest sem. :)

Kellemetlen resz az volt, amikor elfelejtettem, hogy becsuktam az ablakot es ettol fuggetlenul kivagtam rajta az s4t.

Sajnalom az uj generaciot, nekik fogalmuk sincs mekkora lelki elegtetel volt valakire erobol rabaszni a kagylot. :D

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.