A Microsoft alapértelmezésben kémkedik a Debian felhasználók után

 ( snq- | 2017. október 12., csütörtök - 8:42 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A .NET Core-ban is van Telemetry. Nem újdonság, ott is alapértelmezetten aktív.

Nagyon unalmas már a "kémkedés" duma. Kémkedés akkor lenne, ha személyes adatokat gyűjtene.

Mindegy, hogy ki, mit, kinek és minek gyűjti. A lényeg, hogy van a gépeden egy ajtó, amin keresztül adatot lehet "kivinni", amin keresztül belátnak a rendszeredbe és te rájuk bízod, hogy mihez kezdenek ezzel a lehetőséggel.

Való igaz. A Linuxban van TCP/IP stack, tehát "van a gépeden egy ajtó, amin keresztül adatot lehet "kivinni", amin keresztül belátnak a rendszeredbe", szóval bizonyára nem használod. Csak tudnám, hogyan posztolsz így HUP-ra?

Ha én posztolok bárhova, akkor én nyitottam ajtót. Ha egy program küldözget adatot valahova a tudtom nélkül, akkor meg valaki más, akinek ehhez nincs joga. Ne értsd, ha nem akarod.

Azt a programot te telepitetted, akar elotte utana is olvashattal volna, hogy kuldozget-e adatot vagy sem. A nem tudas nem mentesit a felelosseg alol.

Egyebkent meg nagyon figyelj arra, hogy Debian/Ubuntu eseten alapertelmezes szerint az operacios rendszer is kuldozget adatokat a Debian/Canonical fele, megpedig akkor, amikor csomagot telepitesz es/vagy crashel valami. Ezek a cegek egyebkent csunya, gonosz entitasok, semmi mas celjuk nincs, mint elrabolni a core dumpjaidat! Ovakodj toluk! :-)

Ne ertsd a humort, ha nem akarod.
--
Blog | @hron84

Feltéve, ha tényleg te telepítetted és nem "adták", olyan opt-out módon. Utánaolvasni meg csak annak lehet, amit valahol leírtak. Egy spyware-nél biztos leírják, hogy adatot gyűjt.

> [...] Debian [...] eseten alapertelmezes szerint az operacios rendszer is kuldozget adatokat a Debian [...] fele, [...]

Az utokornak: ez termeszetesen nem igaz.

Lehet igaz, amennyiben az ő repójukat használod egy adott csomag telepítéskor (third party repo, vagy forrásból telepítés esetén értelemszerűen nem látják), vagy be van kapcsolva a crash report (defaultból off), vagy be van kapcsolva a popularity contest (defaultból off).

+1

Off-topik: https://hup.hu/node/155794#comment-2150425

Azért enabled, hogy menjen a telemetria out-of-the-box és ne kelljen vele az r=1 usernek szívnia, konfigot állítani, baszakodni.
Na, ezért van ez. Tudod, szolgáltatásnak hívják.

Régen néztem én is, de akkoriban a kikapcsolás is bugos volt.
https://github.com/Microsoft/vscode/issues/16131
Nem tudom változott-e a helyzet.