Napi fél liter sör segít a szívproblémák elkerülésében

Moderate drinking is good for you, a BMJ-published study has found, directly contradicting the advice of the UK government's "Chief Medical Officer", who advised last year there was "no safe level" of drinking. A daily pint reduces risk of a heart attack and angina by a third, a big data study of Brit adults has found, while total abstinence increases the risk by 24 per cent.

- forrás

\o/

Hozzászólások

Jó hogy mondod, bontok is gyorsan egyet! :)

--
Debian GNU/Linux

És a napi egy liter sörrel már el is kerülöm (fél liter = segít, egy liter = tuti).

Fujj, akkor inkább megdöglök :S

A szívproblémák ritkábbakká válnak, helyette jön az elhízás meg a rák. Jó biznisz.

Én maradok a K2 D3 O3-nál.

a K2 + ez ... :
https://hu.wikipedia.org/wiki/K2_(pakiszt%C3%A1ni_hegycs%C3%BAcs)
... ahol dögivel magunkba szívhatjuk a nonszensz deutériumot + oxigént
//külön-külön rázva nem keverve, mert a vizet nem jó belélegezni// ...
//az O3 nem Ω3 ??? ... mert az + dölötthalból van, és azt sem jó belélegezni//

nno a söröm elfogyott, m1ek iszok 1kis gabonából párolt szabadgyököt, oszt jócccakát...
:):):)

_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Két kattintásra "ástam bele" magam: https://eurekalert.org/pub_releases/2017-03/b-mdl032117.php

Először is alkohol mennyiséggel találtak összefüggést, nem konkrétan a sörrel. Aztán nem is az összes fajta szívbetegségen segít a cikk szerint. Na most, az tudvalévő, hogy a sok szénhidrát nem szívbarát, úgyhogy ha valaki ezt most annyira benyalja, hogy alkohollal akarja a szívét védeni, az - szerintem - inkább válasszon valami cukormentes változatot. Száraz bor, vagy valami töményből egy kevés. De ilyen minimális korrelációt én egyáltalán nem tartanék bizonyítéknak. Uborkaszezonra Indexes cikknek jó, csak nehogy valaki elhiggye.

Ellenben van egy rakás dolog, amivel sokkal biztosabban sokkal nagyobb hatást lehet elérni. Ilyenek a CH szegény táplálkozás és a fent említett vitaminok, illetve igen, az Omega-3. Nem kell elhinni, én meg forrást nem fogok bányászni :-). Akit valóban érdekel, az járjon utána.

A mai nap udvartakarításra, éppen 2 doboz Carlsberg. - Mostanában nagyon szeretem ezt sört, Tiszta, kellemes ízű, nyugodtan lehet duplázni, fejfájás másnap nincs. (Heinekent simán kiszorította a kedvencek közül.) - (De mint minden sör, kizárólag baráti beszélgetések mellet az igazi.)

Ha van kukoricagríz az "alkatrészek" között, akkor nagy az esély a másnapi fejfájásra.

Erről még nem hallottam. Viszont azt tapasztaltam, hogy a "kukoricás" sörök kicsit savanykásabbak (ami miatt nemigen jönnek be).
De, most neten rákeresve, hogy a tapasztalatom véletlen egybeesés-e, vagy tényleg van ok-okozati összefüggés, úgy tűnhet, igen: "Kukoricát a kisüzemek többsége Magyarországon nem használ, ellenben a nagyüzemek közül mindegyik, és szinte mindegyik sörükben. A címkék feliratán kívül jól felismerhető a jellegzetesen savanykás, kicsit poshadt ízről és illatról, amit kölcsönözni szokott."

A cél kettős: kiszolgálni a jó sört főzni sohasem tudott ország "ízlését", illetve pénztárcáját - ugyanis a kukoricagríz jóval olcsóbb, mint az árpamaláta. Egyébként a kukoricagríz nem használata _sem_ garancia a minőségi sörre, de egy jó iránymutatást azért adhat. Ja, kisüzemek is tolnak kukoricát némely löttyükbe, mert nekik sem mindegy, hogy mennyit keresnek a "kisüzemi" meg "hazai" meg hasonló buzzword-ök miatt magas(an tartott) árú termékeiken.

Csiki vagy Heineken? Aki issza vagy aki eladja? (igen szeretem :))

Maradok a pohár vörösbornál, mint ahogy azt apáink, meg apáink apái meg apáink apáinak apái itták, akiknek volt egy kis szőlőjük a kert végében és ha jött vendég, megkínálták vele, nem a nem létező tévé előtt tespedtek este és nem jégről vették a sört, mint a XX. századi városlakó. Sört csak pubban, de akkor nem állok meg egy pint mennyiségnél. :(