pci-e 2.0 x8 pci-e 3.0 x16

Fórumok

Hello,

van egy alaplapom amin van pci-E x8-as slot. Szeretnek bele rakni egy videokartyat, valami Nvidia GeForce GTX 10[56]0 (Ti?). Azonban ezek pci-E 3.0 x16-os foglalatot igenyelnek.

Probaltam guglizni, hogy most akkor mi az amit belerakhatok. A talalatoknal kijott, hogy allitolag az x16-os kartya is belemegy, kis teljesitmenyeses tapasztalhato, de emiatt nem fogok sirni.

Mivel utoljara egy matrox g400 max-ot vettem gepbe, ezert bizonytalan vagyok, hogy mennyire higyjek az olvasottaknak. Gondoltam artani nem art, ha itt is rakerdezek!

Van valakinek ilyesmivel tapasztalata?

Hozzászólások

A PCIe 3.0 kártya működik PCIe 2.0-ként, tehát az eredmény mindössze annyi, hogy nem fogja tudni a kártya kihasználni a gyorsabb csatolóban rejlő lehetőséget.

PCIe 2.0 x8 -> 4.000 MByte/sec
PCIe 3.0 x16 -> ~15.760 MByte/sec

AI-ra hasznalnam, nem jatekra. Mondjuk azt is irogattak, hogy a kartyak nem nagyon tomik ki a rendelkezesre allo savot.
Raadasul a koltsegvonzata miatt valoszinubb a Geforce GTX 1050-es. Ami "szerencsere" a lassabb kartyakhoz tartozik, marmint a 1080-ashoz viszonyitva:)
Ha Tesla K80-asom lenne, akkor mar ugysem a szlot miatt aggodnek:)

Ha a gyarto nem kovetett el nehany a szabvanynak ellentmondo gonoszsagot, akkor mukodnie kell az az x16-os kartyanak is x8-as slotban, valamint 3.0-t tamogato kartyanak is 2.0 slotban. Ahhoz, hogy fizikailag is bele tudd tenni ki kell vagnod az alaplapon az x8-as slot veget, mert csak ugy fog beleferni az x16-os kartya.

szerk: megneztem a kepet, es latom, hogy nyitott a slot vege. Miert nem tud minden gyarto ilyen slotot tenni az alaplapjaira?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Offtopic: ilyen CPU melle minek akar GTX 1050?

----------------------
while (!sleep) sheep++;