Digi torrent szűrés

Sziasztok!

Érd területén lettem digis pár hónapja és minden nagyon szép és jó volt.
Viszont tegnap szerettem volna letölteni valamit (pl ubuntu telepítőt), amit a készítők torrenten keresztül tettek elérhetővé és azt tapasztaltam, hogy a torrent sebessége pár másodperc után a 0kbps-hez tendál! Néha meg is áll a torrent teljesen. 10-20kbps már eredmény.

Lehet, hogy a digi valami szűrést vezetett be ezen a területen?

Láttam már olyat, hogy a szolgáltató korlátozza a p2p-t, ez nagyon sajnálatos lenne, de érthető. Viszont 0kbpsre?! Ez már nonszenznek tűnik.

Tudtok esetleg erről valamit?

Köszönöm!
Üdv:
Semir

Hozzászólások

Mennyi seed van? Nem hinnem, hogy korlatoznak, nalam digin megy rendesen minden, nemhogy ubuntu telepito.

Nem vagy CGNAT mögött esetleg?

Digis hölgy szerint nem vezettek be ilyen korlátozást.
Ettől függetlenül a sebesség továbbra is fergeteges 12kbps.

Ami kimaradt a leírásból: az egészben az a furcsa, hogy elinduláskor felfut a letöltési sebesség 3-4MBps-re is, és onnan esik vissza 5-15 secen belül.
Ami nagyon tipikusan szűrésre emlékeztet, viszont ennyire jó p2p szűrőről még nem hallottam, csak L7 szinten, de akkor is decryptelnie kéne, nem?

Nekem még az ősidőkben volt a "torrentből problémám" DIGInél. túl agresszív a jószág, nagyon sok kapcsolatot próbál kiépíteni, ezért "azt hiszik" hogy vírus. kicsit konfigold a max kapcsolatok / kapcsolódási kísérletek számát és lehet, hogy jobb lesz.

Megpróbálnék valami másik klienst használni. Előfordul hogy a trackerek érzékenyek a használt kliensre. Csak egy ötlet...
--
TH

személy szerint én a Transmission + Trans GUI -t (https://sourceforge.net/projects/transgui/) használom. Felülete számomra hasonló, mint az uTorrent

A szerver része egy NAS-on fut a kliens pedig van Win-re, Linux-ra, sőt még Androidra is...

Azért is jó a szerver, mert így feltöltéssel támogatod az Ubuntu ;-) közösséget amikor a kliens le van kapcsolva.

Csatlakozom. Az ősrégi uTorrent pici és használható, egy ideje viszont használhatatlan adware lett, így váltottam Tixati-ra, tudom ajánlani (https://www.tixati.com/). Van belőle portable is, ami nálam plusz pont.

Eredeti felvetésre, nálam is Digi van, eddig nem tapasztaltam semmilyen korlátozást.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

HDD write cache esetleg nem telik meg? Próbálj meg kevesebb peer-től tölteni (mondjuk 10-től)

A probléma nálad van. Úgy 8 éve vagyok Digis, mióta kiépítették nálunk és soha nem volt ilyen gondom. Vacak a kliens vagy a router/hálózat beállításod.

Linux Mint 64-bit w/ Cinnamon

http://hup.hu/node/152486#comment-2075855

Úgy tűnik, hogy az uTorrent feküdt meg. Meglepően egyszerű megoldás, amire nem gondoltam volna nélkületek, mert idétlen idők óta uTorrentet használtam probléma nélkül.

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítőkész magatartást :)