Digi torrent szűrés

Sziasztok!

Érd területén lettem digis pár hónapja és minden nagyon szép és jó volt.
Viszont tegnap szerettem volna letölteni valamit (pl ubuntu telepítőt), amit a készítők torrenten keresztül tettek elérhetővé és azt tapasztaltam, hogy a torrent sebessége pár másodperc után a 0kbps-hez tendál! Néha meg is áll a torrent teljesen. 10-20kbps már eredmény.

Lehet, hogy a digi valami szűrést vezetett be ezen a területen?

Láttam már olyat, hogy a szolgáltató korlátozza a p2p-t, ez nagyon sajnálatos lenne, de érthető. Viszont 0kbpsre?! Ez már nonszenznek tűnik.

Tudtok esetleg erről valamit?

Köszönöm!
Üdv:
Semir

Hozzászólások

Mennyi seed van? Nem hinnem, hogy korlatoznak, nalam digin megy rendesen minden, nemhogy ubuntu telepito.

Digis hölgy szerint nem vezettek be ilyen korlátozást.
Ettől függetlenül a sebesség továbbra is fergeteges 12kbps.

Ami kimaradt a leírásból: az egészben az a furcsa, hogy elinduláskor felfut a letöltési sebesség 3-4MBps-re is, és onnan esik vissza 5-15 secen belül.
Ami nagyon tipikusan szűrésre emlékeztet, viszont ennyire jó p2p szűrőről még nem hallottam, csak L7 szinten, de akkor is decryptelnie kéne, nem?

Nekem még az ősidőkben volt a "torrentből problémám" DIGInél. túl agresszív a jószág, nagyon sok kapcsolatot próbál kiépíteni, ezért "azt hiszik" hogy vírus. kicsit konfigold a max kapcsolatok / kapcsolódási kísérletek számát és lehet, hogy jobb lesz.

Megpróbálnék valami másik klienst használni. Előfordul hogy a trackerek érzékenyek a használt kliensre. Csak egy ötlet...
--
TH

személy szerint én a Transmission + Trans GUI -t (https://sourceforge.net/projects/transgui/) használom. Felülete számomra hasonló, mint az uTorrent

A szerver része egy NAS-on fut a kliens pedig van Win-re, Linux-ra, sőt még Androidra is...

Azért is jó a szerver, mert így feltöltéssel támogatod az Ubuntu ;-) közösséget amikor a kliens le van kapcsolva.

Csatlakozom. Az ősrégi uTorrent pici és használható, egy ideje viszont használhatatlan adware lett, így váltottam Tixati-ra, tudom ajánlani (https://www.tixati.com/). Van belőle portable is, ami nálam plusz pont.

Eredeti felvetésre, nálam is Digi van, eddig nem tapasztaltam semmilyen korlátozást.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

HDD write cache esetleg nem telik meg? Próbálj meg kevesebb peer-től tölteni (mondjuk 10-től)

A probléma nálad van. Úgy 8 éve vagyok Digis, mióta kiépítették nálunk és soha nem volt ilyen gondom. Vacak a kliens vagy a router/hálózat beállításod.

Linux Mint 64-bit w/ Cinnamon

http://hup.hu/node/152486#comment-2075855

Úgy tűnik, hogy az uTorrent feküdt meg. Meglepően egyszerű megoldás, amire nem gondoltam volna nélkületek, mert idétlen idők óta uTorrentet használtam probléma nélkül.

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítőkész magatartást :)