Hova tűnt az uhttpd-mod-tls csomag a LEDE-ből?

 ( locsemege | 2017. január 8., vasárnap - 15:23 )

Pedig kellene erősen. Nem találom a csomagok között. Ennek megfelelően nem is tudtam olyan image-et készíteni, amely tartalmazza ezt a csmagot. A házi tákolású webes felület eddig is csak hobby volt, de enélkül a csomag nélkül nem megy, kell a https.

Azért a router még megy nélküle.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én a "luci-ssl" csomagot raktam fel és úgy van https interfészem. Azt hiszem ezt olvasgatva jutottam erre a megoldásra.

Ugyan nem néztem meg a függőségét, de az a gyanúm, ehhez kellene a luci is. Épp azért kezdtem saját webes interface szögelésébe, mert nincs helyem feltelepíteni a luci-t. Ha lenne, nem kezdtem volna bohóckodni saját webes interface-szel. Ami egyébként csak hobby, hiszen ssh-n belépve bármi bekonfigurálható.

Titkon azt remélem, hogy nem a csomagot vették ki, csak mondjuk nem fordult le, mert újabb, szigorúbb a fordító, valamelyik függőségével van baj, vagy bármi. De nem az image builder a hibás, megnéztem, tényleg nincs a csomagok között. A 4.4.39-es kernelhez készített image-ben még megvolt, most a 4.4.40-hez már elmúlt. Elvitte a cica. :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyebkent mire kell a https? Mivel ssh ugyis van, az altalam kezelt openwrt-ken csak localhoston figyel a sima http daemon es ssh tunnelen erem el a webes feluletet. Ez tobbszorosen jo:

- hattertar sporolas
- RAM sporolas
- jobban is bizom az ssh securityben

Ebben igazad van. Szigorúan nézve semmire sem kell, hiszen ssh-n elérem a router-em a lokális hálózatról is, meg kintről, az internetről is. Pusztán hobbyként kezdtem csinálni neki webes felületet. Azt érdemes tudni, ez egy picike, olcsó router kevés memóriával, így a LEDE webes felülete már nem fér fel rá. Ha ssh tunneling, akkor elveszítem azt az előnyt, amely a webes felületből, az azzal való játszadozásból fakad.

Tehát nem rettentő fontos ez, csak bosszant, hogy beleöltem némi munkát saját szórakoztatásomra, erre most ki lett nyírva, mert nincs meg az uhttpd-mod-tls csomag. :(


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Biztos teljesen fantaziatlan vagyok, de milyen előny fakad a webes felületből, az azzal való játszadozásból, amit elveszitesz ha ssh-n keresztul ered el azt?

Ehhez szerintem kliens oldalon meg kell csinálni az ssh auth-ot, ami mégsem annyi, hogy a böngészőbe becsépeli valaki a host nevét.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja hogy annyira laikusoknak (is) szanod, akiknek problema egy ssh/putty inditas a bongeszos login elott. Eddig azt hittem te magad/kollegak a celcsoport. Mondom en, hogy fantaziatlan vagyok. :)

Egyekent ha fejlesztes miatt zavar a plusz egy lepes (mittomen gyakori ujrainditas, halozattal kavaras (mit mutat ha kintrol/bentrol loginelek), ilyesmi) akkor autossh-val es kulcsos belepessel megcsinalhatod, hogy mindig legyen egy elo ssh tunnel es akkor mar tenyleg csak a http://localhost:43210 bookmarkot kell bokodni a bongeszoben.