Kisvállalati hardver és szoftver ( licence ) leltár

Sziasztok!

Itt most nem feltétlen szoftverre lennék kíváncsi, bár ha az ocsinventory-nál tud jobbat és egyszerűbbet valaki az szívesen megnézem.

Kérdés:

Tudja-e valaki, hogy bármi törvény, jogszabály, rendelet alapján kis, inkább mikro cégeknek ( itt 10-50 fő közötti cégekkel van dolgom ) szükséges-e nyilvántartást készíteni a hardver eszközökről és szoftverekről, licencekről? A könyvelő által vezetett nyilvántartáson felül.

Ha igen akkor ezt milyen formában célszerű illetve kell elvégezni?

Ha nem kötelező, de valaki csinál ilyet akkor ezt miként szokta?

Saját cégünkben is, illetve ügyfeleknél szeretnék rendet tenni. Ha csak nincs jobb akkor OCS-el begyűjtök minden gépet. A céges használatra nem ingyenes, illetve ha netalán bármi kérdéses jogállású vagy széria számú termék lenne azt likvidálom. Minden megvásárolt szoftvert, ha csak nincs jobb megoldás, akkor táblázatba összegyűjtök, azonosítom a helyét hol lett felhasználva, mikor lett vásárolva, milyen azonosítója van, illetve ha előfizetés jellegű akkor mikor jár le. Ennek előfeltétele, hogy a fizikai eszközöket ( könyvelő nyilvántartása és fizikai léte szerint is azonosítóval látom el és el is helyezem rajta az azonosítót ).

Bármi ötletet szívesen fogadok.

Hozzászólások

Én nem tudok róla, hogy kötelező lenne. Rejtett sub.

Az OCS-val csak az a baj, hogy összeszed mindent (pl. OEM által felinstallált Try and Buy Officet) és nem ad kulcsokat.

Kötelezőnek szerintem sem kötelező. De nem árt ha egy ilyen táblát kapsz ajándékba.