Wifi bridge ip címének kiderítése

Fórumok

Hello! Egy középiskolában lettem rendszergazda. Feltérképeztem a wifi hálózatot, azonban van egy wifi bridge aminek nem tudom az IP-jét. A régi rendszergazda leírta minden eszköznek az ip-jét, de ami ehhez tartozna, arra nem jön be semmi. Valami hiba folytán ip-t változtathatott az eszköz.Rájelentkezni rá tudok, a jelszót tudom rá, szóval rá tudok csatlakozni és netezni, de az ip címét nem tudom, amivel be tudnék lépni az admin felületére. A hozzá tartozó admin nevet/jelszót megadta a rendszergazda.

Azt is tudom melyik hálózaton van (van egy sulinetes hálózat és egy pr telecomos, utóbbin van rajta) azt is tudom, hogy melyik switch-ről kap internetet, és a mac címe is megvan (android wifi analyzerben láttam). Van okostelefonra (android), vagy Windowsra (xp, 7, 10) olyan szoftver amivel ki tudom deríteni az ipjét? Vagy esetleg az alapértelmezett átjáróján, ami végülis annak a hálózatnak a kezdőpontja, ott a dchp kliens listában látni kéne?

Hogyan lehet rájönni az ip-jére? Mert wifi jelszót akarok változtatni rajta és azért lenne fontos.

Előre is köszi a segítséget.

Üdv: Miklós

Hozzászólások

Az a baj hogy nem feltetlenul DHCP-zik, tehat nem biztos hogy a DHCP tablaban latod. NMAP scan mukodhet amit fentebb irtak, de ugye akar az is elofordulhat hogy a Wifi AP management IP cime nem abban az alhaloban ahonnan egyebkent te kapsz IP-cimet.

En resetelnek, valoszinuleg gyorsabb lesz.

Bridgeben két interface van általában lakik benne egy linux bridge ami összerakja az ethernetet és a wifi adót. Amit te látsz az az adó mac address. Ami neked kell az az ethernet oldali mac.

Ezek mit mutatnak az adott wifire csatlakozott kliensen?

ip neighbor show
arp -a
____________________
echo crash > /dev/kmem

arp-scan? https://linux.die.net/man/1/arp-scan

Mivel arp szinten megy, nem csak a saját hálózati tartományodat tudod lekérdezni, hanem más potenciális tartományokat is.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Cisco sw, és CDP-t beszélő cucc esetén
sh cdp ne det